![]() |
|
[TS] Team Speak - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: News (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: [TS] Team Speak (/showthread.php?tid=2028) Strony:
1
2
|
[TS] Team Speak - Mouse - 23-01-2017 Hej, Stworzyliśmy serwer TeamSpeak dla graczy Openttd-Polska.pl. Zapraszamy chętnych do komunikacji głosowej podczas gry. Serwer: openttd-polska.pl Wymagany TeamSpeak3 Ekipa Openttd-Polska.pl RE: [TS] Team Speak - seriously - 25-01-2017 Wpadlem z ciekawosci po 22 zobaczyc czy ktos tam wchodzi, wlazlem sobie na jedyny zaludniony kanal i nawet nie zdazylem skonfigurowac mikrofonu, a zostalem wyrzucony bez ani me ani be i zmieniono jego haslo. Mila atmosfera, nie ma co.
RE: [TS] Team Speak - Mouse - 25-01-2017 Akurat ten kanał, na który wszedłeś nie jest ogólnodostępny. RE: [TS] Team Speak - KJ(KeyJey)[PL] - 04-02-2017 Rzecz która wymaga konfiguracji i tak mi się wydaję trzeba TS szerzej opisać jak mają się na nim pojawić ludzie
RE: [TS] Team Speak - Sander - 04-02-2017 Jak ktos nie umie sobie TSa skonfigurowac to najlepiej niech w ogole nie wchodzi Nie przesadzajmy zeby robic guide`a na 10 letni program ktory wszyscy doskonale znaja..
RE: [TS] Team Speak - Rysh - 04-02-2017 (04-02-2017, 11:58)Sander napisał(a): Jak ktos nie umie sobie TSa skonfigurowac to najlepiej niech w ogole nie wchodzi Z tego co pamiętam, to wpisuje się tam IP daje połącz i gotowe. Zgadza się? RE: [TS] Team Speak - KJ(KeyJey)[PL] - 04-02-2017 (04-02-2017, 13:39)Rysh napisał(a):(04-02-2017, 11:58)Sander napisał(a): Jak ktos nie umie sobie TSa skonfigurowac to najlepiej niech w ogole nie wchodzi Chodzi o to, aby napisać adres serwera IP aby ludzi mogli się połączyć
RE: [TS] Team Speak - showman - 04-02-2017 Przecież adres jest podany w pierwszym poście... RE: [TS] Team Speak - KJ(KeyJey)[PL] - 04-02-2017 (04-02-2017, 15:09)showman napisał(a): Przecież adres jest podany w pierwszym poście... Gdzie bo nie widzę? RE: [TS] Team Speak - Mouse - 04-02-2017 (23-01-2017, 21:27)Mouse napisał(a): Serwer: openttd-polska.pl Jeśli bardzo potrzebujesz instrukcję to proszę: 1. Zainstaluj Teamspeak3 z oficjalnej strony. 2. Uruchom Teamspeak3. 3. Wybierz "Połączenia" a następnie "Połącz" i wpisz nazwę serwera oraz nick. 4. Wybierz "Połącz" RE: [TS] Team Speak - showman - 04-02-2017 Widać jednak potrzeba instrukcji "jak dla debila" czasami... RE: [TS] Team Speak - KJ(KeyJey)[PL] - 04-02-2017 Chodzi mi aby był napisany adres IP aby go skopiować i wkleić i tyle. Mam już TS i nie potrzebuje instrukcji, ale miło by było jakby był podany adres IP na początku wątku i tyle. RE: [TS] Team Speak - Mouse - 04-02-2017 Ehh, ale co to zmienia jak podamy adres IP? Wstukujesz adres forum i gadasz. Prosta sprawa, każdy to zapamięta bo każdy ten adres zna. Kopiujesz nazwę i wklejasz, jak komuś się nie chce kopiować to wystarczy, że napisze. Chyba lepiej pisać nazwę, którą znasz, niż cyferki z kropkami? RE: [TS] Team Speak - Nadświetlny - 05-02-2017 Nigdy przy wchodzeniu na jakikolwiek adres teamspeak nie wpisywałem adresu IP. To się robi przy np. robieniu gry Lan wpisywanie IP
RE: [TS] Team Speak - kabexxx - 05-02-2017 Adres IP nie potrzebuje DNS. RE: [TS] Team Speak - Rysh - 05-02-2017 Po to wynaleziono domeny żeby nie trzeba było wpisywać IP. RE: [TS] Team Speak - kabexxx - 05-02-2017 Ale z IP jest szybciej. DNS-y mają często zwiechy. RE: [TS] Team Speak - shoter - 05-02-2017 Coooooooooooooooooooooooooooooooo? Czy te 200ms aż tak bardzo cie boli? RE: [TS] Team Speak - Nadświetlny - 05-02-2017 Np. w OpenTTD by zawsze się pojawiał dany nam serwer na liście musimy jego IP wpisać. Do wersji 1.7 Beta w Minecrafcie trzeba było wpisywać IP żeby na jakiś serwer się połączyć. W Factorio po kliknięciu przycisku "Podłącz do serwera" trzeba wpisać adres IP. To przykłady kiedy nadal używa się/kiedyś trzeba było użyć adresu IP. Nie wiem czy dobrze odpowiedziałem ale mam nadzieję, że zaakceptujecie. Mam nadzieję, że nie zrobiłem tym postem duży offtop (nie na temat). RE: [TS] Team Speak - shoter - 05-02-2017 Tam się wpisuje IP z palca ponieważ nikomu nie chce się bulić za master server. Który i tak de facto nie jest potrzebny w tych grach .Tak czy siak można tam zapewne też użyć nazwy mnemonicznej więc bez różnicy tak jak w tym przypadku. |