![]() |
|
POJAZDY Polish Road Set - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dodatki (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: POJAZDY Polish Road Set (/showthread.php?tid=976) |
RE: Polish Road Set - Walter Novotny - 29-12-2015 ![]() Kierowca Jelcza 317 z rybkami chyba trochę popił bo najeżdża na pobocze. RE: Polish Road Set - DzikiJeż - 29-12-2015 No co? Śledzik lubi pływać^^ RE: Polish Road Set - McZapkie - 02-02-2016 Wrzuciłem na banany hotfix 2.9 - poprawiona pojemność dostawczaków (mnożyłem przez masę zamiast dzielić i w efekcie tylko 1 paczka poczty sie mieściła), usunięte niestandardowe dźwięki (są tylko wbudowane - te dobrze działają). RE: Polish Road Set - MPK Lublin - 07-02-2016 Zauważyłem, że Volvo FH12 i Star C28 przy zakupie, przebudowie na pasażerów i kasacji dają nawet spory przychód. Będzie ten bug poprawiany? Wygląda podobnie do tego z Bipy, ale dużo łatwiej jest na nim zarabiać w przeciwieństwie do Bipy. RE: Polish Road Set - McZapkie - 07-02-2016 Ups, solidny błąd, dzięki za znalezienie, już wrzuciłem na banany poprawioną wersję 30. Przy okazji, jest też wersja 14 Poltrams, z poznańskim Ringhofferem łatającym dużą dziure między Sanokami. RE: Polish Road Set - LaChupacabra - 07-02-2016 (07-02-2016, 00:16)MPK Lublin napisał(a): ...Wygląda podobnie do tego z Bipy, ale dużo łatwiej jest na nim zarabiać w przeciwieństwie do Bipy.Ja bym powiedział jedynie, że równie łatwo ![]() Co do kosztów przebudowy te 10 000zł to zdecydowanie cena zaporowa - niemożliwy jest transport kombinowany. Ja by bardziej widział w tym leasing albo wypożyczanie naczep niż ich nieustanny zakup i sprzedaż. No i jeszcze pozostaje pytanie po co w takim razie w ogóle opcja jazdy bez naczepy? Znów pojawił się problem z ładownością żywca, też dotyczy Chevroleta 157 i dodatkowo Stara C-21 oraz C-28. Tym razem poszło in minus i to dość ostro ![]() ![]() Miałbym też małą wielką prośbę. ![]() Gdybyś mógł w nazwach setów dodawać wersję, bo naprawdę czasem ciężko jest odszukać w tym gąszczu właściwą. Na szczęście te najnowsze zawsze znajdują się na dole, ale odszukanie tych poprzednich z czasem będzie coraz trudniejsze. Wystarczyłoby np. v30 RE: Polish Road Set - McZapkie - 07-02-2016 Dzięki za znalezienie błędu, poprawione w wersji 31. Przy okazji odkryłem, że w ogóle nie ma ciągników siodłowych Żubra i Jelcza (zostały kiedyś zakomentowane podczas szukania błędów). Teraz są znowu. Dodałem też w tytule numer rewizji automatycznie generowany przez system kontroli wersji. Jest mniej czytelny niż wersja nadawana przeze mnie, ale na pewno unikalny. RE: Polish Road Set - Mewa - 19-03-2016 Jest coś nie tak z ładownością w przypadku wody. Cysterna do produktów spożywczych w takim Starze 200 mieści 24 l wody, a w o wiele większym Jelczu 317 tylko 20 l. Absurd. I tak jest z każdą małą ciężarówką pokroju Stara. Cysterna do prod. spoż. ma pojemność 2 razy większą niż zwykła cysterna. RE: Polish Road Set - Rysh - 20-03-2016 (19-03-2016, 21:52)Mewa napisał(a): Starze 200 mieści 24 l wodyCzyli 2 wiadra ![]() https://pl.wikipedia.org/wiki/Wiadro RE: Polish Road Set - McZapkie - 21-04-2016 Mewa, dzięki, faktycznie był bug - Star miał 2x za dużo wody lub piwa. Teraz ma 12, oczywiście tysięcy litrów. Przy okazji dołożyłem dwa autobusy - przedwojenny Chevrolet EFD 'Bielany' oraz tuż powojenny Chausson - zapełniaja one dosyć irytująca lukę. Wersja 32 na bananach, zapraszam. Błąd w łądowności Star C-28 - Tocznet - 07-05-2016 Witam Zauważyłem pewne bezsensowane zależności. Star C-28 przewozi tylko 4 szt maszyn podczas gdy Star 200 ma ich 12 ! Przy przewozie desek podobnie ...star C-28 może ich przewieźć tylko 4 ??? Na pewno tak ma być ? Ogólnie wychodzi że stara C-28 w ogóle nie opłaca się używać ... Dla mnie to po prostu jakieś błędy ... RE: Polish Road Set - Walter Novotny - 07-05-2016 Star C-28 pojawia się w roku 1969 a Star 200 w roku 1975. Dla osoby grającej na spowolnieniu czasu x10 albo więcej jest to długi okres. Ja osobiście używam jednych i później drugich. RE: Polish Road Set - McZapkie - 08-05-2016 Tocznet, nie bardzo rozumiem, o jakie pojazdy chodzi? Daj screenshota aby było wiadomo. Deski, np. z FIRS, Star 28 przewozi 16t, a mniejszy Star 200 12t, to chyba OK? Oczywiście tak jest po przebudowie na platformę, bo na pace mniej. RE: Polish Road Set - Tocznet - 08-05-2016 (08-05-2016, 14:23)McZapkie napisał(a): Tocznet, nie bardzo rozumiem, o jakie pojazdy chodzi? Daj screenshota aby było wiadomo. Chodzi mi o to, że Star C-28 mimo, że jest ciągnikiem siodłowym (czyli teoretycznie powinien mieć większą ładowność od takiego Stara 200) zabiera mniej desek lub maszyn (po 4 już po odpowiednim przebudowaniu!) niż mniejszy Star 200(12) , a nawet wcześniejszy Star 25(bodajże 10) RE: Polish Road Set - McZapkie - 09-05-2016 Star C-28 zabiera więcej desek niż Star200, nie wiem o czym piszesz, PrtScr or didn't happen. I jaką wersję używasz? RE: Polish Road Set - Tocznet - 09-05-2016 Proszę bardzo ... do tego dorzucę, że podobny błąd ma Star C-21 , też można nim wozić (tylko!?) 4 tony desek / 4 maszyny [Obrazek: starc21deski.jpg] [Obrazek: starc21maszyny.jpg] Screeny dla stara c-23 wstawię potem ... jak się na serwerze przesunie się odpowiednio czas ![]() PS Rozumiem, że w nagrodę za znalezienie i zgłoszenie błędów McZapke wyłączy zimę na swoim serwerze ... (no przynajmniej na tydzień)
RE: Polish Road Set - Sander - 10-05-2016 No ale jakiej wersji uzywasz? moze jakas outdated :/ RE: Polish Road Set - seriously - 10-05-2016 To by sie zgadzalo, 4t na naczepie mniej wiecej wychodzi. Ustaw platforme, logicznie powinna byc pojemniejsza RE: Polish Road Set - McZapkie - 10-05-2016 Tocznet, po pierwsze pytałem jaka wersja, po drugie pisałem że mają być platformy: RE: Polish Road Set - Tocznet - 10-05-2016 (10-05-2016, 17:02)McZapkie napisał(a): Tocznet, po pierwsze pytałem jaka wersja, po drugie pisałem że mają być platformy: Przepraszam za wczorajsze pomyłkowe screeny ... ściągałem je w pośpiechu koło 24 godziny ... proszę oto według życzenia maszyny / deski "na platformie" [Obrazek: starc21maszyny2.jpg] [Obrazek: starc21deski2.jpg] Wersja...no jak to jaka ?! Ta która jest wgrana na serwerze Mapa Polski + CargoDist ... oni chyba mają wgraną najnowszą ![]() ... to jak ? ... nie będzie zimy na serwerze testowym w nagrodę ... ![]() PS Drewna ładuje na platformie faktycznie 12 ton, choć to jak na mój gust i tak za mało ... więc jak pisałem wcześniej błąd dotyczy ewidentnie maszyn i desek |