![]() |
|
MAPY Mapa Polski (pAter) - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dodatki (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: MAPY Mapa Polski (pAter) (/showthread.php?tid=1281) |
RE: Nowa Mapa Polski - pAter - 31-05-2013 Kilka screenów z gotowymi granicami Polski: http://imgur.com/a/tLCZj#0 Kolejny etap to rzeki, następnie miasta. Mam w planie zrobić to w przyszłym tygodniu
RE: Nowa Mapa Polski - wib_wk - 31-05-2013 Fajnie że lubisz szczegółowość, to dobry prognostyk dla tej mapy. Może któregoś pięknego dnia będziemy mieć OTTD "full polish".
RE: Nowa Mapa Polski - stojo - 11-06-2013 A skąd można pobrać nową mapę Polski? RE: Nowa Mapa Polski - pAter - 11-06-2013 (11-06-2013, 07:45)stojo napisał(a): A skąd można pobrać nową mapę Polski? Jeszcze jej nie ukończyłem, zajmuję się jednocześnie inną grą i nie miałem czasu na mapę ![]() Jestem na etapie stawiania rzek i miast. Potem jeszcze przedsiębiorstwa, ale wypuszczę najpierw wersję z losowo rozmieszczonymi. RE: Nowa Mapa Polski - TadeuszD - 11-06-2013 (11-06-2013, 12:20)pAter napisał(a): Jestem na etapie stawiania rzek i miast. Potem jeszcze przedsiębiorstwa, ale wypuszczę najpierw wersję z losowo rozmieszczonymi. Wypuść najpierw choćby sam teren z losowymi miastami i przemysłem, aby dało się sprawdzić czy taka mapa jest grywalna. Żeby nie okazało się, że robisz na marne...
RE: Nowa Mapa Polski - pAter - 11-06-2013 (11-06-2013, 12:26)TadeuszD napisał(a):(11-06-2013, 12:20)pAter napisał(a): Jestem na etapie stawiania rzek i miast. Potem jeszcze przedsiębiorstwa, ale wypuszczę najpierw wersję z losowo rozmieszczonymi. Ee, nie uważam, że byłaby niegrywalna, skoro można grać na losowym terenie w takich rozmiarach, na polskim secie, to na tworzonej ręcznie też nie będzie problemu
RE: Nowa Mapa Polski - tomekwalek - 22-08-2013 I jak idą pracę nad nową Mapą ? Trzymam za Ciebie mocno kciuki i już nie mogę doczekać się nowego dzieła... RE: Nowa Mapa Polski - Sander - 22-08-2013 Mapa polski + pkp <3 bedzie ogien podbijam pytanie kolegi jak prace?
RE: Nowa Mapa Polski - pAter - 22-08-2013 Ehh, na razie nie mam czasu W przyszłym tygodniu jestem na urlopie, więc może we wrześniu coś podziałam. Muszę z kumplami o tej mapie pogadać, oni mnie strasznie nakręcają na jej tworzenie. Myślę, że jak mnie opierniczą to się wezmę do pracy
RE: Nowa Mapa Polski - Czajnikowiec - 24-08-2013 a czy byłaby możliwość, żebyś udostępnił linka by pobrać taką surową mapę wysokości? bo chętnie bym sobie pograł na 2048x2048. Poprostu to co pokazywałeś w poprzednich screenach
RE: Nowa Mapa Polski - Economicus - 15-10-2013 podbijam kiedy mozna sie spodziewac tej mapy ???? RE: Nowa Mapa Polski - pAter - 15-10-2013 (24-08-2013, 19:14)Czajnikowiec napisał(a): a czy byłaby możliwość, żebyś udostępnił linka by pobrać taką surową mapę wysokości? bo chętnie bym sobie pograł na 2048x2048. Poprostu to co pokazywałeś w poprzednich screenachNie chciałbym udostępniać mapy zanim jej nie skończę ![]() (15-10-2013, 10:54)Economicus napisał(a): podbijam kiedy mozna sie spodziewac tej mapy ????Co jakiś czas ktoś mnie pogania, a ja szukam wolnej godzinki na dobudowanie czegoś na mapie. Prace idą mi powoli, ale chcę tę mapę skończyć. Ogólnie plan jest taki - w tym momencie robię rzeki i stawiam miasta (myślę, że zajmie mi to ok. miesiąca - zapracowany jestem ). Następnie udostępniam mapę społeczności, która, mam nadzieję, wskaże mi błędy i rozpocznie ze mną drugi etap, a mianowicie stawianie przedsiębiorstw. Na koniec do dyspozycji będą 2 rodzaje map - jedna z losowymi przedsiębiorstwami (czy tam bez żadnych przedsiębiorstw, aby można było sobie samemu je losować) oraz druga z przedsiębiorstwami takie jak w Polsce. Ewentualnie, można będzie zrobić trzecią wersję z FIRSem. Aaale to kwestia kilku miesięcy raczej.Wybaczcie mi, że narobiłem Wam smaku i tyle musicie czekać
RE: Nowa Mapa Polski - DzikiJeż - 15-10-2013 Apetyt rośnie wraz z jedzniem RE: Nowa Mapa Polski - Damgam - 15-10-2013 Mapa polski z wszystkimmi polskimi setami? Trzy razy na tak!!! A czy byłaby możliwość by wraz z aktualką PKP Seta mozliwoscią byłaby aktualka seta w mapie? RE: Nowa Mapa Polski - pAter - 15-10-2013 (15-10-2013, 18:07)Damgam napisał(a): A czy byłaby możliwość by wraz z aktualką PKP Seta mozliwoscią byłaby aktualka seta w mapie? Myślę, że to nie będzie problem - to tylko kwestia kilku kliknięć i uploadu nowego pliku z mapą
RE: Nowa Mapa Polski - tomekwalek - 15-10-2013 (15-10-2013, 11:26)pAter napisał(a):(24-08-2013, 19:14)Czajnikowiec napisał(a): a czy byłaby możliwość, żebyś udostępnił linka by pobrać taką surową mapę wysokości? bo chętnie bym sobie pograł na 2048x2048. Poprostu to co pokazywałeś w poprzednich screenachNie chciałbym udostępniać mapy zanim jej nie skończę około miesiąca ? ojej... trochę poczekamy.. ale chyba warto - trzymam kciuki za Ciebie i proszę nie odpuszczaj, naprawdę wiele osób czeka na tą mapę
RE: Nowa Mapa Polski - Damgam - 15-10-2013 (15-10-2013, 18:56)pAter napisał(a):(15-10-2013, 18:07)Damgam napisał(a): A czy byłaby możliwość by wraz z aktualką PKP Seta mozliwoscią byłaby aktualka seta w mapie? Aha czyli będziesz updatował lecz ja pytałem o zrobienie tego we własnym zakresie, skoro jest taka możliwość to bardzo bym chciał wiedzieć jjak to zrobić
RE: Nowa Mapa Polski - pAter - 15-10-2013 Mam dobrą informację - znalazłem mapę hipsometryczną z zaznaczonymi rzekami! Ahhh nie wiecie jakie to ułatwienie, powinno mi sprawniej to pójść ![]() http://maps.igipz.pan.pl/aims/aims.dll?REQUEST=GetPage&PAGE=hipso_pl&MAP=fiz\hipso\hipsometria&SCALE=1000000&CENTER=0EEBEB3E,24E9B672&SES=0EA7D369&PXOFFS=17,148 @Damgam, temat był wałkowany już kilka razy - http://openttd-polska.pl/Temat-1-3-0-problem-z-NewGRF?pid=11389#pid11389 RE: Nowa Mapa Polski - Economicus - 15-10-2013 pAter spokojnie nikt nie naciska..... po prostu narobiles smaka na fajna mape i wszyscy sie teraz dopytuja ) jesli mozemy jakos pomoc to pisz co potrzeba
RE: Nowa Mapa Polski - pAter - 16-10-2013 Przejdziem Wisłę, przejdziem Wartę... [Obrazek: z54ZqNWl.png] Na mapie będzie 7 najważniejszych rzek: 1. Wisła 2. Warta 3. Odra 4. Bug 5. Narew 6. Noteć 7. San Są to rzeki dość szerokie, by były istotne w grze. PS. Poważnie pisałem o tej mapie hipsometrycznej - to dla mnie spore ułatwienie
|