OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]
POJAZDY Polish Road Set - Wersja do druku

+- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl)
+-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Dodatki (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Wątek: POJAZDY Polish Road Set (/showthread.php?tid=976)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: Polish Road Set - tadarassa - 02-02-2013

Czy zostało to już wrzucone? Wink

RE: Polish Road Set - Sojita - 03-02-2013

(02-02-2013, 11:01)tadarassa napisał(a): Czy zostało to już wrzucone? Wink

Dziwne ale ja nie mogę. Pomijając szczegóły, byłbym wdzięczny gdyby mnie ktoś wyręczył i dodał ten set (wersja do podstawowych towarów klimatu umiarkowanego) w moim imieniu.
Podobnie set budynków który powinien dziś być zaktualizowany.

RE: Polish Road Set - p0358 - 17-04-2013

Sojita, wrzucę to Smile

Wrzucone Smile

RE: Polish Road Set - showman - 17-04-2013

No to skoro już wszystko jest dostępne online, to może by to dodać na serwer PKP...

RE: Polish Road Set - p0358 - 18-04-2013

(17-04-2013, 18:45)showman napisał(a): No to skoro już wszystko jest dostępne online, to może by to dodać na serwer PKP...

Jestem za.

RE: Polish Road Set - showman - 18-04-2013

Niemiec... zrobisz Wink o ile nikt nie ma nic przeciwko.

RE: Polish Road Set - niemiec - 19-04-2013

Set wrzucony na serwer PKP.

RE: Polish Road Set - qamil - 03-05-2013

(22-01-2013, 20:59)Sojita napisał(a): Wersja pod FIRS ciągle ma przystosowane tylko "tiry".
Planujesz to poprawić? Skoro oficjalna wersja ma się dobrze, działa na polskim serwerze już od dłuższego czasu i nie ma narzekań, może warto spróbować dostosować wcześniejsze wózki do FIRSa? Startując w 1930r mamy dostępnego Ursusa A w 5 wersjach, i na mój rozum nie powinno być wielkich problemów z dopisaniem do nich możliwości przebudowy na inne ładunki Wink Żeby nie było, ja się za to nie zabiorę bo na GRF Makerze kompletnie się nie znam, więc tylko sugeruję Smile

RE: Polish Road Set - Sojita - 04-05-2013

Tak, planuję dostosować całość do FIRS'a ale niestety nie wiem kiedy bo samo dopisanie tego nawet w GRF makerze to trochę roboty, a jeszcze więcej z grafikami. Ale sam chciałbym aby cały set był kompatybilny w końcu z FIRS. Więc cóż... Cierpliwości...

RE: Polish Road Set - Plaargath - 28-06-2013

Witam, to mój pierwszy post. Zarejestrowałem się specjalnie, żeby złożyć Autorowi seta gratulacje za kawał profesjonalnego modziwa. Szukałem jakiegoś dodatku, w którym byłyby tiry i tak dotarłem tutaj. Set jest bardzo przyjemny w obsłudze i inspirujący do rozpoczęcia własnych prób. Co do uwag mam tylko jedną - naczepy rzeczonych tirów mogłyby się nieco różnić graficznie, ale w sumie to nieistotny detal. Jeszcze raz brawo - świetna robota!

RE: Polish Road Set - Walter Novotny - 01-07-2013

Czy w tym secie pojawią się malowania autobusów różnych PKSów?
Najchętniej bym zobaczył je w takim malowaniu: http://tnij.at/PKS

RE: Polish Road Set - Sojita - 02-07-2013

Niestety z moimi możliwościami (albo nawet po prostu z możliwościami GRF Makera), jak widać po moim secie kolejowym - dodatkowe malowanie to dodatkowy pojazd. Więc w tym secie były by np po 3 sztuki tego samego autobusu. Uważam że wprowadziłoby to zbędne zamieszanie.

RE: Polish Road Set - pAter - 02-07-2013

(02-07-2013, 13:22)Sojita napisał(a): Niestety z moimi możliwościami (albo nawet po prostu z możliwościami GRF Makera), jak widać po moim secie kolejowym - dodatkowe malowanie to dodatkowy pojazd. Więc w tym secie były by np po 3 sztuki tego samego autobusu. Uważam że wprowadziłoby to zbędne zamieszanie.
A gdyby zrobić to na zasadzie przebudowy zakupionego pojazdu?

RE: Polish Road Set - TadeuszD - 02-07-2013

(02-07-2013, 13:31)pAter napisał(a): A gdyby zrobić to na zasadzie przebudowy zakupionego pojazdu?

Takie bajery to już trzeba niestety okodować ręcznie w NFO lub NML. GRFMaker tego nie obsługuje... Smiley6

RE: Polish Road Set - Rysh - 02-07-2013

Czyli trzeba byłoby poprosić Tadeusza Tongue

RE: Polish Road Set - TadeuszD - 02-07-2013

Żeby tak czas był z gumy... Smiley24
A namawiałem Sojitę, żeby zainteresował się NML-em. GRFMaker to "martwe" narzędzie, nierozwijane... Sad

RE: Polish Road Set - p0358 - 02-07-2013

Wiecie co? W menu GRFMakera jest GRF -> View NFO!

RE: Polish Road Set - Rysh - 02-07-2013

Czyli wystarczy dopisać kilka linijek?

RE: Polish Road Set - p0358 - 02-07-2013

(02-07-2013, 18:07)Rysh napisał(a): Czyli wystarczy dopisać kilka linijek?

No, w zasadzie tak. Zakładając, że ktoś umie i ma na to pomysł (czyli Tadeusz).

RE: Polish Road Set - TadeuszD - 03-07-2013

(02-07-2013, 18:07)Rysh napisał(a): Czyli wystarczy dopisać kilka linijek?

To nie takie proste. GRFMaker generuje kod zgodny ze starą wersją GRF, która ma wiele ograniczeń i po prostu nie obsługuje pewnych funkcji.
Aby włączyć te funkcje i pozbyć się ograniczeń, trzeba najpierw cały kod przerobić na wersję zgodną ze specyfikacją GRFv8. A to jest rzeźba straszliwa, szczególnie że NFO to rodzaj assemblera, kompletnie nieczytelnego. Ja się na to nie piszę...
Prościej napisać ten set od początku. Smiley24