![]() |
|
POJAZDY Polish Road Set - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dodatki (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: POJAZDY Polish Road Set (/showthread.php?tid=976) |
RE: Polish Road Set - tadarassa - 02-02-2013 Czy zostało to już wrzucone? ![]() _________________________________ Zapraszam i polecam Wam - poj 240l na odpady. Świetnie się sprawdzi w działaniu! RE: Polish Road Set - Sojita - 03-02-2013 (02-02-2013, 11:01)tadarassa napisał(a): Czy zostało to już wrzucone? Dziwne ale ja nie mogę. Pomijając szczegóły, byłbym wdzięczny gdyby mnie ktoś wyręczył i dodał ten set (wersja do podstawowych towarów klimatu umiarkowanego) w moim imieniu. Podobnie set budynków który powinien dziś być zaktualizowany. RE: Polish Road Set - p0358 - 17-04-2013 Sojita, wrzucę to ![]() Wrzucone
RE: Polish Road Set - showman - 17-04-2013 No to skoro już wszystko jest dostępne online, to może by to dodać na serwer PKP... RE: Polish Road Set - p0358 - 18-04-2013 (17-04-2013, 18:45)showman napisał(a): No to skoro już wszystko jest dostępne online, to może by to dodać na serwer PKP... Jestem za. RE: Polish Road Set - showman - 18-04-2013 Niemiec... zrobisz o ile nikt nie ma nic przeciwko.
RE: Polish Road Set - niemiec - 19-04-2013 Set wrzucony na serwer PKP. RE: Polish Road Set - qamil - 03-05-2013 (22-01-2013, 20:59)Sojita napisał(a): Wersja pod FIRS ciągle ma przystosowane tylko "tiry".Planujesz to poprawić? Skoro oficjalna wersja ma się dobrze, działa na polskim serwerze już od dłuższego czasu i nie ma narzekań, może warto spróbować dostosować wcześniejsze wózki do FIRSa? Startując w 1930r mamy dostępnego Ursusa A w 5 wersjach, i na mój rozum nie powinno być wielkich problemów z dopisaniem do nich możliwości przebudowy na inne ładunki Żeby nie było, ja się za to nie zabiorę bo na GRF Makerze kompletnie się nie znam, więc tylko sugeruję
RE: Polish Road Set - Sojita - 04-05-2013 Tak, planuję dostosować całość do FIRS'a ale niestety nie wiem kiedy bo samo dopisanie tego nawet w GRF makerze to trochę roboty, a jeszcze więcej z grafikami. Ale sam chciałbym aby cały set był kompatybilny w końcu z FIRS. Więc cóż... Cierpliwości... RE: Polish Road Set - Plaargath - 28-06-2013 Witam, to mój pierwszy post. Zarejestrowałem się specjalnie, żeby złożyć Autorowi seta gratulacje za kawał profesjonalnego modziwa. Szukałem jakiegoś dodatku, w którym byłyby tiry i tak dotarłem tutaj. Set jest bardzo przyjemny w obsłudze i inspirujący do rozpoczęcia własnych prób. Co do uwag mam tylko jedną - naczepy rzeczonych tirów mogłyby się nieco różnić graficznie, ale w sumie to nieistotny detal. Jeszcze raz brawo - świetna robota! RE: Polish Road Set - Walter Novotny - 01-07-2013 Czy w tym secie pojawią się malowania autobusów różnych PKSów? Najchętniej bym zobaczył je w takim malowaniu: http://tnij.at/PKS RE: Polish Road Set - Sojita - 02-07-2013 Niestety z moimi możliwościami (albo nawet po prostu z możliwościami GRF Makera), jak widać po moim secie kolejowym - dodatkowe malowanie to dodatkowy pojazd. Więc w tym secie były by np po 3 sztuki tego samego autobusu. Uważam że wprowadziłoby to zbędne zamieszanie. RE: Polish Road Set - pAter - 02-07-2013 (02-07-2013, 13:22)Sojita napisał(a): Niestety z moimi możliwościami (albo nawet po prostu z możliwościami GRF Makera), jak widać po moim secie kolejowym - dodatkowe malowanie to dodatkowy pojazd. Więc w tym secie były by np po 3 sztuki tego samego autobusu. Uważam że wprowadziłoby to zbędne zamieszanie.A gdyby zrobić to na zasadzie przebudowy zakupionego pojazdu? RE: Polish Road Set - TadeuszD - 02-07-2013 (02-07-2013, 13:31)pAter napisał(a): A gdyby zrobić to na zasadzie przebudowy zakupionego pojazdu? Takie bajery to już trzeba niestety okodować ręcznie w NFO lub NML. GRFMaker tego nie obsługuje...
RE: Polish Road Set - Rysh - 02-07-2013 Czyli trzeba byłoby poprosić Tadeusza
RE: Polish Road Set - TadeuszD - 02-07-2013 Żeby tak czas był z gumy... ![]() A namawiałem Sojitę, żeby zainteresował się NML-em. GRFMaker to "martwe" narzędzie, nierozwijane...
RE: Polish Road Set - p0358 - 02-07-2013 Wiecie co? W menu GRFMakera jest GRF -> View NFO! RE: Polish Road Set - Rysh - 02-07-2013 Czyli wystarczy dopisać kilka linijek? RE: Polish Road Set - p0358 - 02-07-2013 (02-07-2013, 18:07)Rysh napisał(a): Czyli wystarczy dopisać kilka linijek? No, w zasadzie tak. Zakładając, że ktoś umie i ma na to pomysł (czyli Tadeusz). RE: Polish Road Set - TadeuszD - 03-07-2013 (02-07-2013, 18:07)Rysh napisał(a): Czyli wystarczy dopisać kilka linijek? To nie takie proste. GRFMaker generuje kod zgodny ze starą wersją GRF, która ma wiele ograniczeń i po prostu nie obsługuje pewnych funkcji. Aby włączyć te funkcje i pozbyć się ograniczeń, trzeba najpierw cały kod przerobić na wersję zgodną ze specyfikacją GRFv8. A to jest rzeźba straszliwa, szczególnie że NFO to rodzaj assemblera, kompletnie nieczytelnego. Ja się na to nie piszę... Prościej napisać ten set od początku.
|