OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]
INNE Manpowered ogfx-industries - Wersja do druku

+- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl)
+-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Dodatki (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Wątek: INNE Manpowered ogfx-industries (/showthread.php?tid=1616)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Manpowered ogfx-industries - McZapkie - 23-05-2015

Jakubg, myślałem że wyrażam się jasno - dodatek oparty jest na standardowym przemyśle i towarach, żadnych nowych towarów dokładać nie zamierzam.
Natomiast można rozważyć dostarczanie rudy miedzi do huty jako alternatywy do rudy żelaza.

MPK Lublin, w następnej wersji zrobię poprawkę - żywność będzie produkowana przez wioski w klimacie zimowym, jako że wtedy jej brak blokuje wzrost miast, a w innych klimatach zboże.

RE: Manpowered ogfx-industries - jakubg1 - 23-05-2015

Przydałoby się trochę zmodyfikować wioski - powinny brać grafiki domów z aktualnego setu, a nie z oryginalnego. Dałoby radę to zrobić?

RE: Manpowered ogfx-industries - McZapkie - 23-05-2015

Teoretycznie się da, praktycznie nie - trzeba by znać grfid istniejącego setu, nr obrazka, a to się może zmieniać.
Natomiast zrobiłem jedną ważną zmianę dotyczącą logging camp - otóż przy losowym tworzeniu sprawdzane jest w kilku miejscach czy istnieje jakiekolwiek drzewo, jeśli nie to obóz drwali nie jest tworzony.
Oczywiście nie gwarantuje to pojawienia się obozu gdy drzewa rosną dość rzadko albo nie pojawienia się gdy jest tylko jedno drzewo i go akurat znajdzie, ale raczej nie powinny się pojawiać w miejscach kompletnie pustych. Dzięki temu bardziej efektywnie będą wycinać drzewa zamiast pojawiać się na marne w pustych miejscach (będzie też mniej stresu czy zasadzone drzewa zdążą urosnąć przed zniknięciem).
Natomiast fundowanie obozu może być w dowolnym (poza pustynią) miejscu.

RE: Manpowered ogfx-industries - jakubg1 - 31-05-2015

Po ustawieniu wyższego maksymalnego poziomu produkcji dla przemysłu intensywnego niż standardowy zwiększa się tylko poziom produkcji pasażerów. Czy to jest bug?

RE: Manpowered ogfx-industries - McZapkie - 01-06-2015

Nie powinno się tak dziać, dzięki za raport.

RE: Manpowered ogfx-industries - jakubg1 - 01-06-2015

A tu jeszcze dwa bugi.
1. Nowy typ produkcji nie dotyczy gospodarstwa rolnego/hodowlanego.
2. Niewyczerpalne zasoby nie działają, dalej się wyczerpują.
Nie wierzę, że taki dobry twórca NewGRF-ów robi takie babole Smiley29

Dlaczego uważasz, że zasoby się wyczerpują? Maleje ilość dostępnego węgla?

Tak, poczekaj 10 minut, wrzucę screenshoty.

Aha, i przy okazji...
W wiosce wykopuje się węgiel?
Drugi obrazek potwierdza wyczerpywanie się niewyczerpalnych zasobów Big Grin

Straciłem trochę czasu na testowanie i nic takiego nie zauważyłem - zasoby się nie zmniejszają.
Jestem wdzięczny za testy ale pod warunkiem, że są robione z głową.
Jak zmieniałeś ustawienia newgrf w grze, to co było napisane w okienku na czerwonym tle?

Nie zmieniałem powodu (fail), ale znalazłem źródło błędu - używałem innej wersji z przestarzałą wersją Manpowera Smile Tylko mnie nie bij Big Grin

Nie ma znaczenia czy wersja przestarzała, takie bugi jak farma produkująca węgiel ewidentnie są efektem uszkodzonego save z powodu zmiany newgrf.
Uwaga do wszystkich: po pierwsze nie mieszać różnych przemysłów w jednej grze (chyba że są do tego przystosowane),
po drugie czytać ze zrozumieniem ten komunikat:

- i brać jego treść całkiem na serio.

Co do pierwszego bugu możesz sprawdzić, czy to jest na serio: miałem tak na kilku saveach.

Po prostu jest błąd w gazecie.

RE: Manpowered ogfx-industries - McZapkie - 02-07-2015

Rzeczywiście był błąd z komunikatami z węglem, dziękuję, poprawione w wersji 2.8.
Pozostałych błędów nie udało mi się zareplikować.