![]() |
|
KOLEJ Polish PKP Set + additional company - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dodatki (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: KOLEJ Polish PKP Set + additional company (/showthread.php?tid=1648) |
RE: Polish PKP Set + additional company - 101ksl - 09-07-2015 Tada! W przerwie między gimnazjum a liceum, w czasie kilkudniowego pobytu na Mazurach nareszcie udało mi się narysować wagon PR 162A. Nie dodałem na nim napisu REGIOekspres z dwóch powodów: 1) pociągi REGIOekspres to teraz InterRegio, 2) I tak by się nie zmieścił na tym małym wagonie ![]() Zrobiłem go najlepiej, jak tylko umiałem, mam nadzieję, że jakaś dobra dusza poświęci chwilę na zakodowanie go i wkrótce będzie go można ujrzeć w secie. Wagon 162A, który narysowałem jest przerobionym 111A autorstwa TadeuszaD, dach jest zmodyfikowaną wersją tego z wagonów IC. Jest to więc trochę składak, ale efekt końcowy chyba OK ![]() Postaram się niedługo dokończyć brązową siódemkę i piętrusa PR (a z nim będzie najwięcej roboty). PS Jak sądzicie, warto się brać za 161A i 163A? RE: Polish PKP Set + additional company - Walter Novotny - 10-07-2015 (09-07-2015, 23:30)101ksl napisał(a): PS Jak sądzicie, warto się brać za 161A i 163A? Lepiej jakieś zmodernizowane IC 168A, 141A i 111Arow. Przydałyby się nowe wagony 24,5 metrowe zamieniające stare zielone. Szkoda trochę dawać te z czarnym paskiem do każdego IC a te zielone są później takie mało nowoczesne. RE: Polish PKP Set + additional company - 101ksl - 10-07-2015 Mogę się zająć 111ARow lub 141A, bo sporo tego u nas jeździ. Ale to w takim razie nie ten wątek. RE: Polish PKP Set + additional company - jakubg1 - 10-07-2015 Wagony tego typu maja odskokowe drzwi. RE: Polish PKP Set + additional company - Walter Novotny - 10-07-2015 (10-07-2015, 10:47)jakubg1 napisał(a): Wagony tego typu maja odskokowe drzwi. Właśnie powinny być cały czas widoczne tak jak w piętrusie. RE: Polish PKP Set + additional company - 101ksl - 10-07-2015 (10-07-2015, 11:25)Walter Novotny napisał(a):(10-07-2015, 10:47)jakubg1 napisał(a): Wagony tego typu maja odskokowe drzwi. OK, zajmę się tym EDIT: Może być? RE: Polish PKP Set + additional company - jakubg1 - 10-07-2015 Teraz lepiej.
RE: Polish PKP Set + additional company - 101ksl - 10-07-2015 Poprawiać coś jeszcze, czy jest już porządku? RE: Polish PKP Set + additional company - jakubg1 - 10-07-2015 Gdybym był krytykiem (jak Magda Gesler ) przyczepiłbym się o długość wagonu (jest taka sama, jak wagony Z1). Ale mogę się mylić. Jakby co, w tym stanie wagon mógłby trafić do setu. Idealnie
RE: Polish PKP Set + additional company - 101ksl - 10-07-2015 Nie, długość jest taka sama jak w 111A, bo na jego bazie rysowałem. Ma więc tak samo 24,5 metra. RE: Polish PKP Set + additional company - Walter Novotny - 10-07-2015 A co powiecie na taki skład? Petr co sądzisz o tej lokomotywie? 163 w niebieskim i zielonym malowaniu. (aby nie dublować posta)
RE: Polish PKP Set + additional company - 101ksl - 10-07-2015 No elegancko! RE: Polish PKP Set + additional company - jakubg1 - 11-07-2015 Ty go rysowałeś? Czy zapożyczenie z czeskiego seta? Lokomotywa jest ogólnie Super! Brawo!
RE: Polish PKP Set + additional company - Walter Novotny - 11-07-2015 (11-07-2015, 17:27)jakubg1 napisał(a): Ty go rysowałeś? Czy zapożyczenie z czeskiego seta? Sam rysowałem Tutaj małe porównanie: ![]() Teraz tak patrząc to czeski set wydaje mi się dość biedny (tak wiem moja skromność). Pozostały mi do narysowania rzuty ukośne. Przody mam już gotowe. RE: Polish PKP Set + additional company - Petr CZ - 11-07-2015 Walter u nás je malý problém, máme tu 2 proudy elektriky, to proto, že jsme ve středu evropy. Takže u nás jsou lokomotivy značeny jako "E" To na jeden proud, a lokomotivy "ES" Ty jsou univerzální, můžou na oba proudy. Kdysi byly barevně rozděleny. A teď mají barvu, dle firmy. Jinak to skosení PIERSHINGA dělá to zní Lokomotivu BANÁN. U Piershinga je stím kosením trochu problém uděláš málo, je to Krysa uděláš hodně je to Banán. Ale máme stránky, kde je vše o těch nejběžnějších lokomotivách. http://www.atlaslokomotiv.net/ RE: Polish PKP Set + additional company - Walter Novotny - 14-07-2015 Dobra zapomniałem się wpisać jako autor. 163 Przewozów Regionalnych ![]() Nadaje się jako tako? RE: Polish PKP Set + additional company - niemiec - 14-07-2015 Dzierżawione lokomotywy nie kłócą się z ideą setu? RE: Polish PKP Set + additional company - Walter Novotny - 14-07-2015 (14-07-2015, 18:59)niemiec napisał(a): Dzierżawione lokomotywy nie kłócą się z ideą setu? Brązowe EU07 też nie jest własnością PR. Ogólnie to PRów nie stać zbytnio na posiadanie lokomotyw. Jedynie 1/3 przez nie eksploatowanych należy do nich. Chyba lepiej aby w secie uzupełniającym nie było takiego surowego rygoru jak w podstawowym. Tak przynajmniej mi się wydaje. Umieszczenie tutaj dzierżawionych lokomotyw pozwoli chyba lepiej odwzorować strukturę taboru eksploatowanego w Polsce. RE: Polish PKP Set + additional company - Petr CZ - 15-07-2015 Walter u tebe není povinost se napsat jako autor. Já třeba vím, že jsi pracoval na českým setě a nejsi napsán jako autor. Vím to. U našeho setu se mi líbí lokomotivy BOBINA a přechod na KRYSA a vlaky mezi tou dobou se mi prostě nezamlouvají. A ty jsi ten co tam do tý doby něco napasuje. Omlouvám se nemyslel jsem to zle. Jenže ten nový set má malý problém s cenami vlaků. jeden vlak má cenu jak 3 /samoloty/ já stím problem nemám, ale nový hráči ano. RE: Polish PKP Set + additional company - 101ksl - 24-09-2015 W wolnej chwili, w ramach odpoczynku od rysowania innych, trudniejszych rzeczy, zrobiłem Bombardiera E186 Przewozów Regionalnych. Wersja Lotos Kolej i Captrain się na razie jeszcze rysuje, Lotosa postaram się skończyć jeszcze dzisiaj. |