![]() |
|
POJAZDY projekt POLSKIE DROGI - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dodatki (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: POJAZDY projekt POLSKIE DROGI (/showthread.php?tid=672) |
RE: projekt POLSKIE DROGI - Czajnikowiec - 26-01-2011 nie uważasz że Tarpan będzie mniej pojemny od żuczka? według mnie robienie kolejnego takiego jest bez sensu
RE: projekt POLSKIE DROGI - KOZACKI BOHUN - 26-01-2011 to fakt pojemności on sporej nie ma ale można by to rozwiązać tak jak w przypadku Żuka czy Nysy ale niestety nie ma więcej ładunków wyrażonych nie w tonach albo litrach:/ więc niech zostanie tak jak jest RE: projekt POLSKIE DROGI - Czajnikowiec - 26-01-2011 A Czy mógłbym Cie prosić, o to żebyś powiedział mi jak mają wyglądać paki stara 200??
RE: projekt POLSKIE DROGI - Czajnikowiec - 26-01-2011 Żygnąłem paroma wersjami Stara 200: Platforma na towary i deski ![]() Owoce, Wełna ( pusto-pełno[plandeka]) Żywiec ![]() Ryby, pusta platforma
RE: projekt POLSKIE DROGI - KOZACKI BOHUN - 26-01-2011 paki na Stara 200? tak samo jak na 28 co konkretnie?1. towary. trochę za niska buda, powinna być wyższa od kabiny 2. drewno super ![]() 3. owoce i warzywa aż mnie zatkało ![]() 4. fajnie wygląda ta wełna ![]() 5. tym żywcem fajny pomysł ![]() 6.ryby gites ![]() 7. platforma też ok będzie podstawą do towarów np z ECS ![]() Co to by było bez Czajnikowca
RE: projekt POLSKIE DROGI - Czajnikowiec - 26-01-2011 poprawiony kontener: ![]() Cieszę się że się podoba ![]() hmm nie wiem jak narysować włókna naturalne i opakowania, nawet nie wiem co to jest, jak to wygląda w realu. ![]() "platforma" to w moim pomyśle była każda z tych ciężarówek na której będą ustawiane rzeczy takie jak właśnie deski towary i opakowania, czyli jako pusta to jechałaby sama platorma a jako pełna to już z ładunkiem np desek.
RE: projekt POLSKIE DROGI - KOZACKI BOHUN - 26-01-2011 opakowania to ja bym narysował może jako wielkie pudła na paletach, tek ze 3 na samochodzie. A włókna naturalne fakt jakby to zrobić... włókna naturalne niech będą w kontenerze ale o innym kolorze np niebieskim RE: projekt POLSKIE DROGI - Czajnikowiec - 26-01-2011 Cytat:opakowania to ja bym narysował może jako wielkie pudła na paletachjeżeli już sie cos wiezie na paletach, to wtedy w zamknięciu, tzn musi być jakaś blaszana buda. RE: projekt POLSKIE DROGI - EL_Fuego PL - 26-01-2011 w którymś grf widziałem towary wozone w formie pudeł na paletach i nie było zadnej budy RE: projekt POLSKIE DROGI - KOZACKI BOHUN - 26-01-2011 mało tego! ja trochę już wygrałem w opena i nigdy nie zdarzyło mi się żeby padał deszcz więc buda niepotrzebna
RE: projekt POLSKIE DROGI - bvader95 - 27-01-2011 Kozacki, Czajnikowiec, chciałbym tak rysować jak wy "na szybko". Pojąłem założenia, ale pytanie brzmi: ile mogą przewozić poszczególne ciężarówki? Da się zrobić naczepę na maszyny, w kwestii budy na platformach: zawsze można wylosować, jak ma wyglądać dany pojazd. RE: projekt POLSKIE DROGI - KOZACKI BOHUN - 27-01-2011 Bartek ja nie rysuje, ja potrafię tylko rzutować. Od rysowania to mistrzem jest Czajnikowiec zaraz przysiądę i rozpiszę który pojazd ile ładunku[Obrazek: polskiedane.png] patrząc na tą rozpiskę tak sobie myślę czy aby Star 200 nie ma za małej pojemności wg innych pojazdów:/ może by tak dodać mu z 10t przyczepę by dorównał ładownością innym. Do tego Żuk i Nysa 15 paczek to orientacyjna wielkość. może być? RE: projekt POLSKIE DROGI - Czajnikowiec - 27-01-2011 Zrobiłem Jelcza 317 i przyczepy do niego, na drewno pełna, a na pojazdy pusta. ![]() ![]() + Nysa według Kozackiego ![]() Mógłbym dorysować przyczepkę do każdego Stara. Bartek, najpierw spróbuj, czy to Ci wychodzi szybko, czy wolno, najważniejsze to utrzymać proporcje, z kolorami nie musisz sie tak bawić, ja poprostu improwizuje, patrze jaki jest efekt, i najwyzej cos zmieniam powodzenia ![]() A to że szybko to robie, to dlatego ze mam wprawe w rysowaniu, jestem w tym troche obeznany Próbujcie, będzie nam łatwiej i szybciej! ![]() A i Kozacki, możesz zrobić żeby Stary miały 10 t ładowności, bo czytalem na jednym forum ze jelcza 315 (ktory jest podobny) przewozili okolo 10 ton, a 12 ton sprobowali to to bylo samobójstwo - cytuje wiec chyba przyczepki nie trzeba robic
RE: projekt POLSKIE DROGI - bvader95 - 27-01-2011 Kilka kwestii: - co z towarami z ECS: cegły, cement, nawóz, szkło, ziarna roślin oleistych, plastik, potaż ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Pota%C5%BC ), - planujecie jakieś auta z większą pojemnością, pojawiające się później? - przydałyby się może jakieś przedwojenne modele RE: projekt POLSKIE DROGI - Czajnikowiec - 27-01-2011 Cytat:planujecie jakieś auta z większą pojemnością, pojawiające się później?napisałem pare stron wczesniej, zebys zebrał te sprity z węgierskich setów : Ikarus 260 Ikarus 280 Tatra 815 Kamaz 5511 Man F2000 Mercedes Benz 709 D Mercedes Atego Mercedes Actros Renault Magnum 440 RE: projekt POLSKIE DROGI - KOZACKI BOHUN - 27-01-2011 Cytat:Zrobiłem Jelcza 317 i przyczepy do niego, na drewno pełna, a na pojazdy pusta.Jak najbardziej mi się to podoba i jest świetnie zrobione Nysa też super![]() Cytat:A i Kozacki, możesz zrobić żeby Stary miały 10 t ładowności, bo czytalem na jednym forum ze jelcza 315 (ktory jest podobny) przewozili okolo 10 ton, a 12 ton sprobowali to to bylo samobójstwo - cytuje wiec chyba przyczepki nie trzeba robicZrobić mogę żeby miały 10 ton ale to się mija z prawdą. Ich realna masa ładunku to 6 ton. Jelcz 315 był konstruowany jako mocniejsza ciężarówka i dlatego te 10 ton. Jestem za tym by pozostawić te 6 ton przy Starze ale dorobić mu przyczepę, która wg danych ma ładowność 8,5 tony. Razem wiec 14,5 t, tyle co Jelcz dwuosiowy 316 i po problemie ![]() Cytat:co z towarami z ECS: cegły, cement, nawóz, szkło, ziarna roślin oleistych, plastik, potażProponuję na razie nie zajmować się ECS. Zobaczymy jak wyjdzie kodowanie i jeśli będzie ok dorysuje i podpisze się nowe ładunki. Cytat:planujecie jakieś auta z większą pojemnością, pojawiające się później?oczywiście! wszystkie te samochody, które są obecnie przygotowywane pochodzą z lat 1965-1975 a więc jest to tylko jedna z wielu partii pojazdów do tego seta. W planach mam przerobione bryczki z eGRVTS, następnie pojazdy międzywojenne, powojenne, te właśnie które opracowujemy, lata 80, początek lat 90 czyli pojawienie się na szerszą skale ciężarówek zagranicznych i na koniec obecne pojazdy. RE: projekt POLSKIE DROGI - Czajnikowiec - 27-01-2011 Włókna naturalne z przyczepą cysterny i metal ![]() ![]() ![]() Kozacki, strzelił Ci dwusetny post
RE: projekt POLSKIE DROGI - Czajnikowiec - 27-01-2011 buraki i zboże, oraz maszyny rolnicze i budowlane ![]()
RE: projekt POLSKIE DROGI - KOZACKI BOHUN - 27-01-2011 Wszystko super tylko tak się zastanawiam czy te dwie cysterny nie będą się mieszać, chodzi mi o czarną i brązową. Są jeszcze jakieś inne ciekawe kolory od brązowego? RE: projekt POLSKIE DROGI - Czajnikowiec - 27-01-2011 jaka brązowa cysterna? tam jest tylko czarna zielona czerwona i biala |