![]() |
|
INNE Projekt polskie budynki - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dodatki (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: INNE Projekt polskie budynki (/showthread.php?tid=838) |
RE: Projekt polskie budynki - DzikiJeż - 12-11-2013 Jak idą prace? RE: Projekt polskie budynki - Damgam - 12-11-2013 Po polsku czyli wolno
RE: Projekt polskie budynki - TadeuszD - 13-11-2013 (12-11-2013, 17:59)DzikiJeż napisał(a): Jak idą prace? Idą całkiem sprawnie. Do setu doszło już prawie 20 nowych budynków. Istniejące budynki sukcesywnie są przerabiane na wersje ośnieżone - na potrzeby klimatu arktycznego. A place budów zostały wyposażone w animacje, przedstawiajace pracujące dźwigi, buldożery, itp.
RE: Projekt polskie budynki - DzikiJeż - 13-11-2013 ooo super To tym bardziej nie mogę się doczekać
RE: Projekt polskie budynki - niemiec - 13-11-2013 (13-11-2013, 10:13)TadeuszD napisał(a): A place budów zostały wyposażone w animacje, przedstawiajace pracujące dźwigi, buldożery, itp.Dasz rade coś takiego nagrać lub udostępnić wersje roboczą? Wrzuciłoby się naszego Facebooka
RE: Projekt polskie budynki - TadeuszD - 13-11-2013 (13-11-2013, 13:17)niemiec napisał(a): Dasz rade coś takiego nagrać lub udostępnić wersje roboczą? W tej chwili set jest tak mocno rozgrzebany, że trudno coś udostępniać. Ale będe miał to na uwadze i może pod koniec tygodnia (ale raczej przyszłego... ) podrzucę coś uruchamiającego się.
RE: Projekt polskie budynki - DzikiJeż - 13-11-2013 ...naszego Facebooka ![]() ??^^ RE: Projekt polskie budynki - showman - 13-11-2013 Poszukaj sobie... OpenTTD Polska ma wlasny funpage na FB... RE: Projekt polskie budynki - TadeuszD - 20-11-2013 Gdyby ktoś był zainteresowany, to w lokalizacji http://dev.openttdcoop.org/projects/polish-houses/files co jakiś czas pojawiają się wersje developerskie nowego setu. Oczywiście, jak to bywa z wersjami developerskimi, nie gwarantuję poprawności ich działania... ![]() Zapraszam do dzielenia się opiniami. Obecnie działa już większość budynków od początku setu (1900 r.) do ok. 1960r. RE: Projekt polskie budynki - Damgam - 20-11-2013 ja poczekam na stable
RE: Projekt polskie budynki - TadeuszD - 20-11-2013 Świetny pomysł! Może ja też poczekam na wersję stable...?
RE: Projekt polskie budynki - showman - 20-11-2013 To będzie długie czekanie...
RE: Projekt polskie budynki - Damgam - 20-11-2013 (20-11-2013, 21:19)TadeuszD napisał(a): Świetny pomysł! Może ja też poczekam na wersję stable...?Chodziło mi o to że poczekam aż skończysz
RE: Projekt polskie budynki - Koucz - 24-11-2013 Mam problem z tym dodatkiem. Podczas generowania mapy wyrzuca mi błąd, że brak odpowiednich miejsc dla miast
RE: Projekt polskie budynki - TadeuszD - 24-11-2013 (24-11-2013, 18:58)Koucz napisał(a): Mam problem z tym dodatkiem. Podczas generowania mapy wyrzuca mi błąd, że brak odpowiednich miejsc dla miast. Pewnie ustawiasz datę wcześniejszą niż 1930r. Obecny set działa dopiero od tej daty. RE: Projekt polskie budynki - TadeuszD - 27-11-2013 Powoli do przodu... Powstają budynki z epoki PRL w wersji normalnej i ośnieżonej. Na budowach wre praca, pracują wspomniane przeze mnie wcześniej dźwigi...Przy okazji dodałem kolejny ficzer do setu - pewne rodzaje budynków, gdy stoją koło siebie, to sklejają się w "parawanowce" lub "galeriowce" (różnie to nazywają, w zależności od regionu), czyli długie, wieloklatkowe bloki. ![]()
RE: Projekt polskie budynki - pAter - 27-11-2013 Czy jak zaktualizuję seta na swojej mapie Polski, to nie będzie żadnego konfliktu? I czy w końcu będziecie rozwijali ten pomysł ze starówką?
RE: Projekt polskie budynki - TadeuszD - 27-11-2013 Nowy set niejako z założenia będzie niekompatybilny z poprzednim, choćby z powodu obsługi wielu klimatów... Twoja mapa będzie więc prawdopodobnie wymagała założenia wszystkich miast od początku... ![]() Co do "starówki" to jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji - zobaczymy, jak set będzie się zachowywał po wprowadzeniu wszystkich budynków i właściwego wybalansowania ich "probability". Sojicie pomysł ze starówką sie podoba, więc na 90% zostanie.
RE: Projekt polskie budynki - pAter - 27-11-2013 (27-11-2013, 14:21)TadeuszD napisał(a): Nowy set niejako z założenia będzie niekompatybilny z poprzednim, choćby z powodu obsługi wielu klimatów... Twoja mapa będzie więc prawdopodobnie wymagała założenia wszystkich miast od początku... Właśnie się do tego przymierzałem (był problem natury odległości miast od siebie i przebudowa z siatki 3x3 na "lepsze drogi"), ale nawet nie zacząłem, bo nie miałem czasu i nadal go nie mam. Nowy set budynków zapowiada się świetnie, więc skoro i tak na razie nie będę pracował nad mapą, to pewnie później będę już stawiał te miasta z nowym setem
RE: Projekt polskie budynki - TadeuszD - 02-12-2013 Wczoraj odpaliłem nowy Polish Building Set w zastawieniu ze Snowline Mod 1.0.2. No i kicha... ![]() Zakładałem bowiem, że część budynków, jak np. starówka i duża katedra, będzie się budowała tylko na nizinach (gdzie nigdy nie ma śniegu), zaś inna część budynków, jak np. schroniska górskie, tylko w górach (na śniegu). Ale niestety, przy zmiennej granicy śniegu te założenia wzięły w łeb. Zastanawiam się więc nad stworzeniem sztucznej klasyfikacji, że np. teren o wysokości do 3 kratek to jeszcze nizina, a powyżej to już góry. Ewentualnie mogę to udostępnić jako parametr NewGRF. Co o tym myślicie? |