![]() |
|
KOLEJ Polish PKP Set v2.0 - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dodatki (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: KOLEJ Polish PKP Set v2.0 (/showthread.php?tid=953) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
|
RE: Polish PKP Set v2.0 - LaChupacabra - 09-12-2015 Można, ale wcale nie trzeba dzielić na trzy wersje. Jeśli opcja zwiększania ładowności jako przebudowy miałaby nie wejść w życie, mi chyba bardziej podobałaby się obecna możliwość przebudowy niż ta z trzema osobnymi wagonami. Z resztą ona nie rozwiązałaby problemu, o którym napisał Zapkie. Skład z trzema długimi wagonami bhp i ładownością 1212 pasażerów zamieni się np. na skład z trzema krótkimi wagonami bdhpumn z ładownością ledwie 396 pasażerów. Oznacza to ni mniej ni więcej, że albo wszystko zostawiasz po staremu, albo wszędzie wycofujesz stare i puszczasz nowe składy, co czasami może być dość upierdliwe. Prosta zamiana jest i pozostałaby pozbawiona sensu. Ten problem rozwiązywałaby właśnie opcja z "puzzlami". Naprawdę nie wiem co w niej takiego niedorzecznego widzisz. Takie rozwiązania są m.in. w Japan Train Set czy popularnym 2cc Trains i według mnie dobrze się to rozwiązanie sprawdza. Pytanie tylko czy nie byłoby to zbyt kłopotliwe do wykonania, lub w ogóle możliwe w tym przypadku. Wracając do bhp i jego przebudowy - wystarczyłoby jej odwrócenie, tak aby można było przebudować z mniejszego na większe. Wtedy szybka sprzedaż pewnie powodowałaby straty, ale w normalnej grze byłyby one prawie niedostrzegalne. RE: Polish PKP Set v2.0 - qamil - 09-12-2015 Widziałbym prostszą wersję puzzli - kupuje się pojedynczy człon, bez żadnego podziału na początkowe/środkowe/końcowe, kupno tylko jednego członu powoduje brak możliwości wysłania pociągu w trasę, jeśli kupimy 2 to mamy normalny dwuczłonowy zespół, jeśli 3 to "wskakuje" jeden człon pomiędzy dwa wcześniej kupione (więc jest początkowy, środkowy i końcowy człon), jeśli dokupimy czwarty to losowo albo pojawia się czteroczłonowa bipa, albo dwie dwuczłonowe, itd. Dzięki temu jeden człon bipy będzie można zmienić na jednego bohuna, łatwiej będzie manipulować długością składu (kupowanie po jednym członie zamiast kilku dużych sekcji i ich przebudowa). Prostsze z punktu widzenia użytkownika, do zaprogramowania raczej nie... RE: Polish PKP Set v2.0 - McZapkie - 09-12-2015 (09-12-2015, 00:15)qamil napisał(a): Widziałbym prostszą wersję puzzli - kupuje się pojedynczy człon, bez żadnego podziału na początkowe/środkowe/końcowe...Tak byłoby prostsze i również możliwe do przełknięcia przez AI, niestety wtedy będą bugi typu kupno jednego członu, dołączenie chłodni, kupno drugiego członu itp (występujące również przy autozamianie). RE: Polish PKP Set v2.0 - TadeuszD - 09-12-2015 Nie strzępcie klawiatur, bo Bhp składanego z członów i tak nie będzie. ![]() Ani to zgodne z rzeczywistością, ani proste do zrobienia. Autozamiana prawdopodobnie i tak nie będzie działała. Pojawią się tylko problemy z AI oraz absurdy takie jak np. możliwość przemalowywania każdego członu na inny kolor. Ale jak komuś to nie wystarczy, to po prostu NIE, BO NIE. Tyle ode mnie w tym temacie.Możecie tylko wybrać, czy chcecie 1 Bipę przebudowywalną, czy 3 osobne, ale za to z jakimiś dodatkowymi ficzerami. Tymczasowo poprawię koszty przebudowy Bhp, aby nie było zysku z jego skrócenia – koszt będzie wynosił po prostu 0. Analogicznie do rzeczywistości, gdzie skaracanie Bhp zwykle następowało na skutek wypadków i awarii, przebudowa Bhp mogłaby zawsze przynosić stratę, gdyż koszty przebudowy w ZNTK na pewno są większe niż wartość zezłomowanego członu. Przy okazji zweryfikuję też koszty przebudowy 1<->2 klasy. Tu raczej też nie powinno być zysku, bo robocizna kosztuje, a odsprzedać tak naprawdę nie ma co. RE: Polish PKP Set v2.0 - Walter Novotny - 09-12-2015 (09-12-2015, 13:12)TadeuszD napisał(a): Możecie tylko wybrać, czy chcecie 1 Bipę przebudowywalną, czy 3 osobne, ale za to z jakimiś dodatkowymi ficzerami. Ja jestem za możliwością przemalowania na jajecznicę i niebiesko-żółty. RE: Polish PKP Set v2.0 - LaChupacabra - 09-12-2015 Ja to chyba musiałem w poprzednim wcieleniu należeć od kotowatych, bo jakoś lubię strzępić tą klawiaturę ![]() (09-12-2015, 13:12)TadeuszD napisał(a): Ani to zgodne z rzeczywistością...To jest tylko forma zakupu i budowania składów. I tak każdy wybiera sobie takie wersje jakie mu pasują. Nie dość, że jest to metoda o wiele łatwiejsza, szybsza to - co najważniejsze - dająca możliwość automatycznej zamiany. No już nie bądź takim ortodoksem. Realizmu dodawałby opis i odpowiednio dobrane grafiki. Opis wagonu w menu zakupu wyglądałby wtedy tak: W przypadku próby rozdzielenia członów jakimiś "chłodniami", można by było uniemożliwić przebudowę na Bhp oraz wyjazd takich składów. Podobnie byłoby w przypadku wybrania pojedynczego członu. TadeuszD napisał(a):Autozamiana prawdopodobnie i tak nie będzie działała. Pojawią się tylko problemy z AI oraz absurdy takie jak np. możliwość przemalowywania każdego członu na inny kolor.-Autozamiana działa marnie, będzie... o wiele lepiej (o ile da się uwarunkować wybór grafiki członu od tego jaki wagon jest obok) -Nie widziałem, aby AI próbował ciągać pojedyncze wagony, lub mieszać je w szachownicę (?) -Z malowaniem, wątpię, aby było wielu chętnych. A nawet gdyby się taki ktoś trafił - to jego firma. Lubi bigos z malinami - niech sobie je Ps. A jak wyglądają kible?TadeuszD napisał(a):...ani proste do zrobienia.Domyślam się, dlatego nie nalegam. Uważam jedynie, że jest to najlepsze chyba rozwiązanie, które naprawdę dobrze mogłoby się sprawdzić. Z przebudową między klasami 1/2 nie zauważyłem tego problemu. Raczej jest tylko wtedy, gdy pierwsza przebudowa daje jakiś zysk. RE: Polish PKP Set v2.0 - TadeuszD - 10-12-2015 Zupełnie jakbym słyszał mój korporacyjny biznes... Który człon Bipy ma być w kształcie kociątka? ![]() http://facetpo40.pl/filmy/po-godzinach/7-czerwonych-linii/ RE: Polish PKP Set v2.0 - DzikiJeż - 10-12-2015 ostatni żeby nic go nie zasłaniało i nie zapomnij o ptaku i czerwonym balonie
RE: Polish PKP Set v2.0 - LaChupacabra - 11-12-2015 Myślę, że Dziki dobrze to ujął. Z tym, że balon to wydaje mi się, że lepiej jeśli będzie pistacjowy - lepiej będzie współgrał z różowym kotkiem. A, no i dobrze gdyby po roku 2004 z pociągów po zatrzymaniu się na stacji co jakiś czas słychać było "alahu akbar!" a potem następowała widowiskowa eksplozja i na całej stacji pojawiłyby się takie małe czerwone kropeczki, które obniżałyby jej ocenę. To doda jeszcze większego realizmu. Różowy kotek w takich sytuacjach będzie bardzo sensownym rozwiązaniem. No Tadeusz, liczymy na Ciebie. Nie zawiedź nas
RE: Polish PKP Set v2.0 - TadeuszD - 11-12-2015 Dobra, cieszę się, że też macie poczucie humoru. ![]() Ale jak pisałem, Bhp nie będzie składany z pojedynczych członów. Tak samo jak obecnie NIE SĄ składane wszystkie EZT (EN57, EN71, Elf), a także wszystkie lokomotywy wieloczłonowe (choć taka np. ET41 mogłaby być składana z dwóch EU07). RE: Polish PKP Set v2.0 - Kędzior - 13-12-2015 No i dzisiaj z pasażerami wyjechały już Flirty3. A tymczasem co w PKP Secie? Jeszcze nawet Pendolina nie ma. Kiedy wreszcie coś nowego się pojawi? RE: Polish PKP Set v2.0 - Lw25 - 13-12-2015 Cytat:No i dzisiaj z pasażerami wyjechały już Flirty3. A tymczasem co w PKP Secie? Jeszcze nawet Pendolina nie ma. Kiedy wreszcie coś nowego się pojawi? Narysuj i zaprogramuj. :p RE: Polish PKP Set v2.0 - gustlik - 13-12-2015 Walter prezentował już postęp prac nad ED250. Ja jakiś czas temu zacząłem prace nad składem ED161 "Dart". Rzuty boczne tego składu mam częściowo gotowe. Brakuje tych z otwartymi drzwiami. Nie mam rzutów skośnych. W wolnej chwili mogę przedstawić to, co już zostało wykonane. RE: Polish PKP Set v2.0 - KJ(KeyJey)[PL] - 13-12-2015 (10-12-2015, 00:47)TadeuszD napisał(a): Zupełnie jakbym słyszał mój korporacyjny biznes... Nie sądziłem Anderson, że to będzie tak trudne, że, aż proste aby tego nie wykonać
RE: Polish PKP Set v2.0 - LaChupacabra - 14-12-2015 (11-12-2015, 12:18)TadeuszD napisał(a): Ale jak pisałem, Bhp nie będzie składany z pojedynczych członów.Nie, to nie ![]() Ale z tymi trzema osobnymi wagonami Bhp może wyjść później pewien problem, jeśli miałyby być dodane różne wersje długości składów EZT, czego trochę brakuje w secie. Dla przykładu Elf ma tych wersji 4 lub nawet 5, Impuls 4, Link 3. Trochę tłoczno by się wtedy zrobiło... Dlatego myślę, że warto by było w takim wypadku pozostać przy obecnej przebudowie. Co do kolorów mogłyby one zmieniać się w czasie o czym napisał 101ksl. RE: Polish PKP Set v2.0 - 101ksl - 15-12-2015 W przypadku Elfa zmiana malowania mogłaby iść w parze ze zmianą ilości członów - malowanie KM = 4 człony, ale SKM Warszawa już 6. RE: Polish PKP Set v2.0 - Lw25 - 18-12-2015 Cytat:W przypadku Elfa zmiana malowania mogłaby iść w parze ze zmianą ilości członów - malowanie KM = 4 człony, ale SKM Warszawa już 6Tylko Elfy SKM toalety nie mają. To poważna różnica w jakości. Nawet kibel ma kibel.
RE: Polish PKP Set v2.0 - Walter Novotny - 18-12-2015 ![]() Co sądzicie? Daje radę? Trochę wolno idzie
RE: Polish PKP Set v2.0 - McZapkie - 20-12-2015 No, ciekawe, czy to są animacje skrętu? Trzeci rysunek ma chyba ciut nieproporcjonalny przód w porównaniu z innymi, ale ogólnie bardzo dobrze uchwycony dziobak. RE: Polish PKP Set v2.0 - 101ksl - 20-12-2015 Bardzo dobrze wyszły Ci boki Pendolino, ale przód jest moim zdaniem za bardzo "ściśnięty", powinien być dłuższy. Dobrze go widać zresztą na rzucie pionowym, na skosach zdecydowanie za krótki. @gustlik, pokażesz nam Darta?
|