OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]
zwolnienie gry czasu - patch - Wersja do druku

+- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl)
+-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: zwolnienie gry czasu - patch (/showthread.php?tid=1020)

zwolnienie gry czasu - patch - truman78 - 24-03-2012

Witam moze ktos pomoze w tym jak zainstalowac patcha aby spowolnic grę - nie mgoe sobie z tym poradzic wyskakują mi błedy SadSad czy podmieniam pilki ?? co zrobic z plikiem na forum o rozszerzeniu patch ??
Prosze o pomoc bo gra jest super ale wadą jest szybko lecący czas Sad

RE: zwolnienie gry czasu - patch - Rysh - 24-03-2012

truman78, mówisz o patchu długości dnia?

RE: zwolnienie gry czasu - patch - truman78 - 24-03-2012

Dokładnie Smile wczoraj sie meczylem cos robilem program TortoiseSVN i nic Sad sciagałem skompilowane wersje programu z forum i nic Sad cały czas błedy a moja wersja chodzi idealnie Smile co mam zrobic aby zainstalowac ten patch aby przejazd pociągu z jednej miejscowosci trwal nie miesiac a kilka godzin Smile

RE: zwolnienie gry czasu - patch - Mouse - 24-03-2012

W cfg chyba był jakiś wpis co do długości roku...

A dokładnie gdzie ten config bo przejrzałem pliki w grze i tego nie widze Sad

RE: zwolnienie gry czasu - patch - niemiec - 24-03-2012

/Moje Dokumenty/OpenTTD/openttd.cfg

RE: zwolnienie gry czasu - patch - Malix - 24-03-2012

Config masz w: Moje Dokumenty/OpenTTD/openttd.cfg ,otwierasz go notatnikiem. Ogólnie wszystkie ważniejsze pliki(Config, NewGRF) OpenTTD są w dokumentach.

Niby mam ale nie wiem co zmienic aby zmienic aby zwolnic czas Smile moze ktos naprawde pomoze Smile jak mam miec w miare wolno plynąca czas w grze Smile

RE: zwolnienie gry czasu - patch - truman78 - 25-03-2012

Witam Smile Ponawiam prosbe Smile Czy gra musi tak szybko gnac ?? kiedys pamietam ze grało sie przyjemnie jakos ten czas leciał wolno teraz nie zdąrze okiem mrugnąc a jzu w grze mija miesiac albo rok SadSad czy jest jakies lekarstwo na to ??

RE: zwolnienie gry czasu - patch - niemiec - 25-03-2012

Po co w ogóle zmieniać? Gra wcale nie jest taka szybka. Domyślnie to 100 lat, więc jest to bite 20 godzin gry.

RE: zwolnienie gry czasu - patch - truman78 - 25-03-2012

No tak ale na wolnym przebiegu gry znów sie nie da grac bo wszystko tak wolno leci Sad

RE: zwolnienie gry czasu - patch - Panck - 08-09-2014

odkrył to ktoś ?

RE: zwolnienie gry czasu - patch - KJ(KeyJey)[PL] - 11-09-2014

Odsyłam was do tematu Slow Time in OpenTTD. Ogólnie to nie spotkałem się jeszcze z czymś takim niż zwolnienie czasu w grze jeszcze bardziej niż jest w podstawowych ustawieniach Big Grin

Co do samego patchu, może być tak, że nie jest dostosowany do aktualnej wersji gry Smiley62