![]() |
|
Dawny gracz w TT - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Dawny gracz w TT (/showthread.php?tid=1094) |
Dawny gracz w TT - HolyCrom - 04-08-2012 Witam. Dawno temu grałem w TT jeszcze na swoim Pentium 166Mhz, było świetnie. grałem też trochę w OTTD, ale nie za bardz moge się połapać. Dodaje nowe rozszerzenia, ale są one tak zrobione, że dodanie kilku zestawów pociągów powoduje olbrzymie braki z każdym zestawie, przynajmniej było tak pare miesięcy temu. Nie moge też połapać się za bardzo w tych nowych faktoriach i gałęziach przemysłu, co się opłaca a co nie. Pytanie moje brzmi, jaki zestaw rozszerzeń polecacie i czy to co jest po uruchomieniu gry w możliwych do zainstalowania dodatkach to już wszystko? Chciałbym mieć jakieś nowe grafiki, nowe pociągi, zwolnienie czasu (jeżeli jest już dostępne). Liczy się dla mnie bardziej przyjemność z gry niż rywalizacja. RE: Dawny gracz w TT - Mouse - 05-08-2012 Pograj sobie na razie na standardowych setach. Obadaj dokładnie co i jak. Następnie polecam Polish PKP Set. RE: Dawny gracz w TT - HolyCrom - 06-08-2012 A co z grafika?? Widze, że zoom jest mocny, ale co z 32bit'mapami? RE: Dawny gracz w TT - Mouse - 06-08-2012 Wszyscy gramy na standardowej grafice, ostry zoom wyłączony w opcjach
RE: Dawny gracz w TT - niemiec - 06-08-2012 Zawsze możesz wgrać oryginalne grafiki z TTD lub grać na nowych - OpenGFX. RE: Dawny gracz w TT - Daniel94 - 07-08-2012 ale ta wersja Opena co wyszła niedawno to mi powiedzmy przyśpieszenie gry nie działa..gdy gram na single player RE: Dawny gracz w TT - TadeuszD - 07-08-2012 (06-08-2012, 17:50)HolyCrom napisał(a): A co z grafika?? Widze, że zoom jest mocny, ale co z 32bit'mapami? Począwszy od wersji 1.2.0 OTTD grafiki 32bpp są umieszczane bezpośrednio w GRF-ach. Tak więc o obecność tych grafik w grze muszą zadbać sami autorzy dodatków GRF. Pewnie sukcesywnie będą się pojawiały stosowne aktualizacje... Jeśli chodzi o wybór dodatków, to powinno się je testować po kolei. Najlepszym rozwiązaniem jest wybrac sobie po 1 dodatku drogowym, kolejowym, ewentualnie też lotniczym lub morskim. Pobranie i włączenie wszystkich naraz na pewno spowoduje, jeśli nie katastrofę, to przynajmniej spory bałagan. Niektóre dodatki, szczególnie przemysłowe, kolidują ze sobą i nie będą działać. RE: Dawny gracz w TT - HolyCrom - 08-08-2012 Przyśpieszenie na szczęście mi działa, ale w sumie nie wiem po co jest tyle tych lokomotyw. I czym się różni moc pociągowa od mocy zwykłej? Dzięki wszystkim za odpowiedzi
RE: Dawny gracz w TT - Daniel94 - 08-08-2012 ja tam szczerze mówiac gram na Full Japanese Set + ikarus set + trolleybus set + av8 Aircraft + nuTRACK ;] RE: Dawny gracz w TT - HolyCrom - 08-08-2012 A nie wiecie jak idą prace z wprowadzeniem okrągłych zakrętów? Kiedyś cztyałem o tym na ich oficjalnym forum i mieli już całkiem sprawnie działający projekt. RE: Dawny gracz w TT - Walter Novotny - 09-08-2012 Okrągłych zakrętów nie będzie, bo kolidowałyby z duchem TTD. Grywałem kilkoma zestawami lokomotyw równocześnie tak, że każdy pociąg był inny. Liczy się też kolejność wczytywania grafik. NuTracks to podstawa.
RE: Dawny gracz w TT - p0358 - 03-07-2013 Co do grafik 32bpp to wyszedł parę miesięcy temu zestaw grafik zBase. |