![]() |
|
Pre-sygnały - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Poradniki (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Pre-sygnały (/showthread.php?tid=11) |
Pre-sygnały - Rysh - 01-07-2008 Znaczna część graczy nie potrafi korzystać z pre-sygnałów. Postaram się w prosty sposób wytłumaczyć. Gdzie pre-sygnały mogą nam się przydać?
Jak budować: Postaw zwykły sygnalizator. Naciśnij i przytrzymaj guzik Ctrl (na klawiaturze w lewym dolnym rogu). Ponownie kliknij na sygnalizator. Opis sygnałów: Sygnalizator z żółtą poziomą tabliczką - pre sygnał (wejście). Sygnalizator z białą pionową tabliczką - exit sygnał (wyjście). Sygnalizator z żółtą pionową tabliczką - combo sygnał (wejście+wyjście). Prosty przykład: ![]() A - wejście; B, C, D - wyjścia. Gdy na wszystkich wyjściach (B, C, D) pali się czerwone światło, automatycznie na wejściu (A) również zapali się czerwone światło. Kiedy pociąg dojedzie do sygnalizatora A, zatrzyma się i poczeka aż w końcu zapali się zielone światło na którymś z "wyjść". Kolejny przykład: ![]() A - wejście; B, D, E - wyjścia; C - wejście+wyjście. Proszę podzielić sobie ten rozjazd na dwie części. Pierwsza cześć: A = B or C, czyli A będzie zielony gdy B lub C będzie zielony. Druga cześć: C = D or E, czyli C będzie zielony gdy D lub E będzie zielony. Z powyższego wynika: A = B or D or E, czyli A będzie zielony gdy B lub D lub E będzie zielony. Gdy pociąg pojedzie na linie D, a linia B jest wolna to A zmieni się na zielony kolor natychmiast gdy nasz pociąg przekroczy sygnał C. RE: Pre-sygnały - Mike - 05-07-2008 Praktyczne zastosowania ![]() Rozładowanie ruchu na 2 mosty/tunele. Przydaje się w początkowym etapie gry, gdy nie mamy kasy na rycie terenu. Czasem bardzo użyteczne, gdy budujemy tunele pod stałym/nieusuwalnym elementem terenu. ![]() Klasyczny wjazd na stację, gdzie przy zablokowaniu wszystkich peronów kolejny pociąg czeka przed stacją. Pawilonek: Poprawiłem obrazki RE: Pre-sygnały - Mike - 21-03-2009 Po wprowadzeniu PBSów koncepcja budowy uległa poważnym zmianom/ułatwieniom. RE: Pre-sygnały - Alkomat - 08-04-2009 Pre-sygnały mają jeszcze jedno ciekawe zastosowanie [Obrazek: pre-syg?type=i&key=qDSTSxqCNZ&ft=f] Jak to działa, pociąg jadący Torem A chce pojechać Torem B, ale Tor B jest bardzo ruchliwy i nie chcemy by zablokował ruch jak się będzie włączać. Kiedy strefa 1 jest wolna od pociągów to sygnalizacja 2 jest zielona, ale gdy w strefie 1 znajduje się pociąg wtedy sygnalizacja 2 jest czerwona i sygnalizacja X2 wymusza na pociągu kontynuowanie jazdy Torem A. Na X1 nie ma świateł pozwala to cofnąć się pociągowi by ten mógł ponownie przejechać przez X2 i podjąć decyzje którym torem chce pojechać. Zapobiega to blokowaniu kiedy pociąg zatrzyma się nieoczekiwanie na sygnalizacji 2. Rozwiązanie sprawdza się również podczas włączania się nowych pociągów do magistrali. RE: Pre-sygnały - Mouse - 08-04-2009 Co do X1, X2 oraz 2: sprawdzi sie to jesli mamy wszystkie pociagi tej samej dlugosci... wiekszosc naszych taborow jest rozna wiec trzeba by bylo wyjac swiatla z wiekszej ilosci pol. RE: Pre-sygnały - Rene - 12-04-2009 Witam wszystkich! Takie pytanie a propos pre-sygnałów: Czy korzystacie z nich jeszcze, odkąd w stabilnej wersji (0.7.0) pojawiły się PBS-y? Praktycznie każdą stację mam obsadzoną PBS-ami, choć niedawno jeszcze odruchowo dawałem Pre. RE: Pre-sygnały - Mouse - 12-04-2009 Czasem sie zdarza zastosowac ale coraz rzadziej :/ To bylo dobre rozwiazanie ale trzeba isc z duchem czasu
RE: Pre-sygnały - samorajp - 07-07-2009 (12-04-2009, 17:29)Rene napisał(a): Witam wszystkich! Jest kilku pro, które podkreślają to jak kozaczą i używają blokowe.Ja używam blokowe do load-balancerów albo jak chcę trochę zielonych świateł, ta ciągła czerwień w PBS'ach jest dobijająca
RE: Pre-sygnały - soltys83 - 07-07-2009 (07-07-2009, 12:45)samorajp napisał(a):(12-04-2009, 17:29)Rene napisał(a): Witam wszystkich! zgadzam sie z kolega co do czerwieni. dodam tez, ze presygnaly wygladaja bardzo estetycznie i ladnie kieruja ruchem. ;p RE: Pre-sygnały - Rysh - 07-07-2009 Ja tam dalej używam Pre, PBS to pojście na łatwizne. RE: Pre-sygnały - Szackal12 - 09-07-2009 Moim skromnym zdaniem to Pre-sygnały są łatwiejsze do zrozumienia jak działają niż PBS, aczkolwiek pre to takie rządzenie pociągiem a w PBS nic się nie dzieje żadnych korków pociąg robi to co chce. Pre-Pro! RE: Pre-sygnały - legalnycyklista - 09-07-2009 Z drugiej strony PBS pozwala robić nieblokujące się skrzyżowania w jednym poziomie co jest o wiele bliższe rzeczywistości niż 5-poziomowe skrzyżowania na pół mapy (: RE: Pre-sygnały - Mouse - 09-07-2009 PBS umozliwia wjazd na skrzyzowanie przez pare pociagow w 1 czasie, o ile jada w innych kierunkach oraz maja osobne tory. Dla mnie PBS sa latwiejsze bo za pomoca 1-go semaforu rozwiazujemy problem z np wjazdem na stacje, w Pre signals musimy miec wieksza ilosc i musimy wiedziec gdzie je wstawic, zey bylo najbardziej efektywnie (1 przed rozjazdem i po 1 na kazdy tor, oczywiscie musimy pamietac o rodzajach) RE: Pre-sygnały - Rysh - 09-07-2009 (09-07-2009, 12:15)mouse napisał(a): w Pre signals musimy miec wieksza ilosc i musimy wiedziec gdzie je wstawic, zey bylo najbardziej efektywnie (1 przed rozjazdem i po 1 na kazdy tor, oczywiscie musimy pamietac o rodzajach)I właśnie to jest OpenTTD! RE: Pre-sygnały - slobodan - 26-08-2009 Hmmm, a można gdzieś znaleźć na forum opis tych PBS? RE: Pre-sygnały - Mike - 26-08-2009 jest link - post #3 |