![]() |
|
Rail > Monorail > Maglev - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Rail > Monorail > Maglev (/showthread.php?tid=117) |
Rail > Monorail > Maglev - Sander - 12-10-2008 No tak... byc moze teraz za noobie, ale czy jest jakis sposob zeby w miare sprawnie przerzucic ze zwyklych torów na wąskotorowe albo magnetyczne? Bo.. w skali 10 pociagowej kompanii to tam uj... ale jak sie ma ponad juz 50 powiedzmy to moze byc problem zwlaszcza ze w takiej skalli to z pol mapy jest oblozone... oczywiscie pytanie nie tyczy samych zamian torów bo to luz,chodzi mi o to jak tu podmnienic lokomotywy.. RE: Rail > Monorail > Maglev - Mouse - 12-10-2008 Najprosciej chyba jest wyslac wszystkie do serwisu, zbudowac obok nowy serwis i kupowac nowe pociagi z a sama iloscia wagonow co stare. Nastepnie kopiujemy rozklad jazdy i sprzedajemy stary sklad. Operacje powtarzamy tyle razy, ile mamy pociagow. To jest system, ktory ja stosuje, nie wiem czy jest latwiejszy... RE: Rail > Monorail > Maglev - Sander - 13-10-2008 mouse napisał(a):Najprosciej chyba jest wyslac wszystkie do serwisu, zbudowac obok nowy serwis i kupowac nowe pociagi z a sama iloscia wagonow co stare. Nastepnie kopiujemy rozklad jazdy i sprzedajemy stary sklad. Operacje powtarzamy tyle razy, ile mamy pociagow. No tak sie zastanawialem nad podobnym rozwazaniem bo nic lepszego do lba mi nie wchiodzi RE: Rail > Monorail > Maglev - Daniel94 - 17-09-2010 (12-10-2008, 17:45)mouse napisał(a): Najprosciej chyba jest wyslac wszystkie do serwisu, zbudowac obok nowy serwis i kupowac nowe pociagi z a sama iloscia wagonow co stare. Nastepnie kopiujemy rozklad jazdy i sprzedajemy stary sklad. Operacje powtarzamy tyle razy, ile mamy pociagow. jest prostszy sposob wysylasz do zajezdni i tylko loko wymieniasz
RE: Rail > Monorail > Maglev - Pawilonek - 17-09-2010 (17-09-2010, 16:58)Daniel94 napisał(a):(12-10-2008, 17:45)mouse napisał(a): Najprosciej chyba jest wyslac wszystkie do serwisu, zbudowac obok nowy serwis i kupowac nowe pociagi z a sama iloscia wagonow co stare. Nastepnie kopiujemy rozklad jazdy i sprzedajemy stary sklad. Operacje powtarzamy tyle razy, ile mamy pociagow. Tu jest mowa o zamianie zwykłych torów na jednoszynowe/ MagLev więc tak się nie da! RE: Rail > Monorail > Maglev - Mouse - 17-09-2010 Daniel, trzeba wymienić całe składy, w serwisie maglev nie można zrobić tych samych wagonów co w zwykłym serwisie. RE: Rail > Monorail > Maglev - Daniel94 - 17-09-2010 (17-09-2010, 22:17)mouse napisał(a): Daniel, trzeba wymienić całe składy, w serwisie maglev nie można zrobić tych samych wagonów co w zwykłym serwisie. aaa a ja odczytalem to jako skladzik ;o ale hallo niektore wagonikisie nie zmieniaja tylko loko i caly skladzik tez moze sie zmienic bo moj kolega cos takiego zrobil ze tylkozmeinil tor na magnetic i loko na magnetyczna i wtedy jego caly sklad sie zmienil az sam sie zdziwiłem RE: Rail > Monorail > Maglev - Mouse - 18-09-2010 Zrób tak i najlepiej nagraj filmik... Jak można zwykły wagon dać na kolej jednoszynową lub koryto? Wszystkie wagony się zmieniają. Nawet każdy inaczej wygląda, ma inną specyfikację no i oczywiście datę wydania. Nie ma możliwości zmiany serwisu na nowszy jeśli jest tam chociaż jeden wagon. |