OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]
Dedicated Server OpenTTD - Wersja do druku

+- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl)
+-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Dedicated Server OpenTTD (/showthread.php?tid=133)

Dedicated Server OpenTTD - mathias777 - 21-12-2008

szukam strony/miejsca gdzie mógłbym postawić szybki (minimum 4-5Mbit) serwer 24/7 do Openttd.
jestem w stanie zasponsorować serwer do openttd nad którym miałbym całkowitą kontrolę.

RE: Dedicated Server OpenTTD - Mouse - 21-12-2008

(21-12-2008, 18:21)mathias777 napisał(a): szukam strony/miejsca gdzie mógłbym postawić szybki (minimum 4-5Mbit) serwer 24/7 do Openttd.
jestem w stanie zasponsorować serwer do openttd nad którym miałbym całkowitą kontrolę.

Chyba sam nie wiesz czego chcesz. Proponujesz sponsoring serwera i szukasz miejsca na postawienie Openttd...
To jak to w koncu jest?
Jesli propozycja odnosnie serwera jest do nas to po co nam serwer, nad ktorym nie mamy kontroli? Mamy sie podpisywac pod czyms czego nie robimy?

Moze masz sprzet, ktory moze pracowac jako serwer i chcesz u kogos go upchac majac nad nim kontrole i placac za eksploatacje? O to chodzi?

RE: Dedicated Server OpenTTD - mathias777 - 22-12-2008

no dobra...
sprecyzuję o co mi chodziło...

otóż to, chciałbym, mieć własny serwer, ze swoją mapką. i nie chcę żeby to był serwer domowy, bo mam za słaby net i ludzie wypadają co chwile. mogę utrzymać max 4 osoby. a mapa jest duża to długo także się wysyła ta mapa.

teraz powiem czego ja oczekuję w tym temacie.
po pierwsze:

Cytat:szukam strony/miejsca gdzie mógłbym postawić szybki (minimum 4-5Mbit) serwer 24/7 do Openttd.
ponieważ nie mam doświadczenia w tworzeniu serwera poprzez stronę (zamawianie serwera VPS, ze shellem itp), a zakładam że na tej stronie sie znajdzie osoba która ma doświadczenie w tym. chciałbym zobaczyć na jakich stronach można na 100% kupić lub dostać za darmo miejsce w sieci na stworzenie własnego serwera. (nie chcę kupić kota w worku)

po drugie:
Cytat:jestem w stanie zasponsorować serwer do openttd nad którym miałbym całkowitą kontrolę.

napisałem to bo zauważyłem ze wy posiadacie serwery. a wiedząc ze wy za darmo tych serwerów nie macie, to ja napisałem ze mógłbym ewentualnie sponsorować serwer i mieć w nazwie słowo "PROCHY", pod warunkiem ze bede miał nad tym serwerem kontrolę. nie tylko rcon, ale także przez putty.

to na tyle. pozdrawiam i cieszę sie ze poprawiłem komuś humor.

RE: Dedicated Server OpenTTD - Mouse - 22-12-2008

No to po kolei...
Widze, ze po prostu chcesz sie pozbyc problemu chodzacego kompa lub cos w tym stylu bo:
Cytat: bo mam za słaby net i ludzie wypadają co chwile. mogę utrzymać max 4 osoby.
To musisz miec strasznie slabe lacze (20k - gorzej niz modem) bo "The rate is approximately 1.2 kbyte/sec upload and 1.2 kbyte/sec download per client. "

Cytat:szukam strony/miejsca gdzie mógłbym postawić szybki (minimum 4-5Mbit) serwer 24/7 do Openttd.[..] chciałbym zobaczyć na jakich stronach można na 100% kupić lub dostać za darmo miejsce w sieci na stworzenie własnego serwera.

Kupic mozesz ale za darmo na pewno nie znajdziesz! http://www.google.pl/search?q=serwery+gier&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
Cytat:napisałem to bo zauważyłem ze wy posiadacie serwery.
NIE
Cytat:a wiedząc ze wy za darmo tych serwerów nie macie,
? nie placimy za to
Cytat:to ja napisałem ze mógłbym ewentualnie sponsorować serwer i mieć w nazwie słowo "PROCHY"
To mi sie najbardziej podoba. Brzmi jak "zrobie sobie serwerek i podpisze tak jak oni maja". NIE NIE NIE! Domena prochy.pl jest zarejestrowana i uzywanie nazwy bez zgody wlasciciela to lamanie prawa.

Cytat:pod warunkiem ze bede miał nad tym serwerem kontrolę. nie tylko rcon, ale także przez putty.
Dobre! Takie rzeczy to tylko w .... Sorki ale nikt Ci nie da czegos za darmo a jesli masz mozliwosc wykupienia serwera to w czym tkwi problem? szukasz dobrego, kupujesz i wszyscy zadowoleni. Czemu my mielibysmy miec z tym cos wspolnego jesli Ty mozesz sam cos takiego zrobic?
Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat Bozego Narodzenia!
Big Grin

RE: Dedicated Server OpenTTD - Sander - 24-12-2008

Dawno sie tak nie usmialem xD

RE: Dedicated Server OpenTTD - Rysh - 24-12-2008

Dla mnie za dużo tekstu żeby czytać Smile

RE: Dedicated Server OpenTTD - Sander - 25-12-2008

to jest jak moda na sukces, czytaj poczatek i koniec =D i wiesz o co chodzi XDD [nie ogladam]