![]() |
|
Jak zaczynacie? - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Jak zaczynacie? (/showthread.php?tid=1540) |
Jak zaczynacie? - luckymike - 07-04-2014 Cześć, jestem nowy na forum i mam na imię Michał. Nikomu nie będę pisał jakim wielkim fanem TTD jestem od dawnych lat ale napiszę, że dziesiątki godzin spędzone z tą serią utwierdziły mnie w fakcie, że ta gra to jedna z najlepszych gier ekonomicznych w historii. Zacząłem temat ponieważ ciekawi mnie jak zaczynacie nową mapę? Ja robię tak: sortuje miasta po liczbie ludności i stawiam przystanki autobusowe zaczynając od największych miast. Następnie łącze miasta koleją i w następnej kolejności łącze fabryki. Od dawna stosuje również trik z lotniskami, stawiam je na początku gry co od razu przynosi bardzo duży zarobek. Lotnisko dobrze połączyć z przystankiem autobusowym wtedy pasażerowie będą zabierani przez samoloty. Inwestowanie w lotniska jest chyba najbardziej opłacalną rzeczą w grze. RE: Jak zaczynacie? - Kluczusio - 07-04-2014 Osobiście uważam że lepszy start zapewnia dobra sieć kopalni które zasilają elektrownie, wszystko oczywiście za pomocą pociągów. Samoloty to dość łatwy sposób na zarobek bo są szybkie i naprawdę można zarabiać olbrzymie ilości pieniędzy za jeden przelot, ale trzeba pamiętać że to troszkę ułatwianie rozgrywki. RE: Jak zaczynacie? - showman - 07-04-2014 Dlatego też na większości naszych serwerów opcja budowania samolotów jest wyłączona... RE: Jak zaczynacie? - luckymike - 07-04-2014 (07-04-2014, 11:37)Kluczusio napisał(a): Osobiście uważam że lepszy start zapewnia dobra sieć kopalni które zasilają elektrownie, wszystko oczywiście za pomocą pociągów. Samoloty to dość łatwy sposób na zarobek bo są szybkie i naprawdę można zarabiać olbrzymie ilości pieniędzy za jeden przelot, ale trzeba pamiętać że to troszkę ułatwianie rozgrywki. Ciekawa sprawa z tymi kopalniami, zwrócę na to uwagę. A może jeszcze jakieś taktyki na szybki start ? ![]() (07-04-2014, 11:47)showman napisał(a): Dlatego też na większości naszych serwerów opcja budowania samolotów jest wyłączona... Super że gracie multi W takim razie mam kilka pytań co do wspólnej gry.-Można się z Wami jakoś umówić? -Ile czasu trwa rozgrywka, czy zapisujecie gre i kontynuujecie? -Ile osób grywa? -Żeby wbić na serwer potrzebne są jakieś dodatki do gry, mody? RE: Jak zaczynacie? - showman - 07-04-2014 Nasze serwery są ogólnie dostępne 24/7 nie potrzeba żadnych dziwnych dodatków do gry, wszystkie GRF-y aktywne na serwerach są do pobrania z poziomu gry i nie stanowi to żadnego problemu. Największa frekwencja na serwerach jest zazwyczaj wieczorami i w weekendy, umawiać się nie trzeba wystarczy wejść i grać. Jeśli chodzi o czas rozgrywki i inne tego typu szczegóły polecam temat NASZE SERWERY tam jest wszystko opisane. RE: Jak zaczynacie? - Sander - 11-04-2014 Ja dokladnie tak jak kolega napisal, czyli Wungiel Na Firsie zazwyczaj ropa
|