OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]
Czy można łączyć dorobek? - Wersja do druku

+- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl)
+-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Czy można łączyć dorobek? (/showthread.php?tid=1862)

Czy można łączyć dorobek? - wern127 - 28-12-2015

Cześć, Hey, Witajcie Smile Jestem średnio-słabo zaawansowanym graczem tzn. gram już trochę ale zwykle mało. Raczej dla zabicia czasu niż dla jakichkolwiek osiągnięć. Grę praktycznie całkowicie już ogarnąłem. Tyle o mnie przejdźmy do meritum.
Czy da się jakoś zapisać/odczytać nasze ruchy? tzn czy np gram na jednym scenariuszu jedną firmą oraz równolegle na tym scenariuszu inną firmą i czy mogę jakoś połączyć ich dorobek? Trochę to skąplikowane ale mam nadzieję że mi pomożecie Smile Pozdrawiam

RE: Czy można łączyć dorobek? - pAter - 28-12-2015

Chcesz z dwóch firm zrobić jedną? Czy chodzi jedynie o przelew wszystkich pieniędzy z jednej firmy do drugiej?

RE: Czy można łączyć dorobek? - wern127 - 28-12-2015

(28-12-2015, 19:19)pAter napisał(a): Chcesz z dwóch firm zrobić jedną? Czy chodzi jedynie o przelew wszystkich pieniędzy z jednej firmy do drugiej?

Z dwóch firm zrobić jedną. Z dwóch map przenieść wszystko stację, tabory, tory, drogi, na jedną wspólną Smile

RE: Czy można łączyć dorobek? - pAter - 28-12-2015

Aaa, to chcesz nawet 2 save'y połączyć. No niestety, takich rzeczy nie da się zrobić Smile

RE: Czy można łączyć dorobek? - Sander - 29-12-2015

Nie wiem czy tu koniecznie chodzi o laczenie save`ow, ale podobne cos mozesz zrobic stawiajac gre multi/lan i wlaczajac mozliwosc wykupowania udzialow itp

RE: Czy można łączyć dorobek? - Mouse - 29-12-2015

Ale on ma 2 odrębne firmy na 2 odrębnych serwerach - niewykonalne.

RE: Czy można łączyć dorobek? - LaChupacabra - 29-12-2015

(29-12-2015, 08:30)Sander napisał(a): ...i wlaczajac mozliwosc wykupowania udzialow itp

Niestety, wykupywanie udziałów, to jedynie takie baardzo uproszczone kupowanie akcji firmy bez prawa głosu (nie możesz niczego w niej robić). Możesz na nich zarobić kupując, gdy firma jest mała i sprzedając gdy urośnie i tylko tyle. No, jeszcze chyba wartość twojej firmy będzie zależała od wartości tych, których wykupiłeś udziały.

RE: Czy można łączyć dorobek? - KJ(KeyJey)[PL] - 30-12-2015

(28-12-2015, 19:27)wern127 napisał(a):
(28-12-2015, 19:19)pAter napisał(a): Chcesz z dwóch firm zrobić jedną? Czy chodzi jedynie o przelew wszystkich pieniędzy z jednej firmy do drugiej?

Z dwóch firm zrobić jedną. Z dwóch map przenieść wszystko stację, tabory, tory, drogi, na jedną wspólną Smile

Można wygenerować 3 mapę i odwzorować 2 firmy na tej mapie budując tylko w ramach 1 firmy, ale to czasochłonne i tak idealnie to nie wyjdzie, ale zawsze jakieś rozwiązanie Big Grin

RE: Czy można łączyć dorobek? - Sander - 30-12-2015

(29-12-2015, 15:45)Mouse napisał(a): Ale on ma 2 odrębne firmy na 2 odrębnych serwerach - niewykonalne.

No to nie mamy co tu sie zastanawiac :/

RE: Czy można łączyć dorobek? - gravelpit - 01-05-2016

Witam,mozesz tez zrobic tak wejsc na swojego sava ,wlaczyc chety i we wtyczkac ustawic jeszcze jednego playera jak grasz sam i zamienic komputer na siebie wtedy komp przejmuje twoja stara firme a ty w tym samym save rozwijasz drugi interes,bardzo fajna rzecz polecam