![]() |
|
GRFy dla początkującego - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: GRFy dla początkującego (/showthread.php?tid=1924) |
GRFy dla początkującego - Żarłoczny Rabarbar - 05-05-2016 Pytanie dla zaawansowanych graczy i osób bardzo dobrze ogarniętych w GRFach. Czy ma ktoś jakąś paczkę GRFów dla osoby początkującej? Wiem, że tych modyfikacji jest od groma, sam próbowałem coś składać, ale efekty tego były przeróżne (połowa nie działała, druga połowa wywalała błędy). Możecie rzucać we mnie wszystkim czym chcecie, pojazdy, tramwaje, pociągi, statki, samoloty, będę bardzo wdzięczny za wszystko. Wiem, że są mody usprawniające ekonomię i komplikujące zaopatrywanie fabryk i farm, ale moje próby uruchomienia ich paliły na panewce. Jeżeli zły dział albo mój temat łamie regulamin to proszę o wypieprzenie go w kosmos przed administrację. RE: GRFy dla początkującego - Petr CZ - 05-05-2016 Žarloczny Rabarbar ono je to problém, záleží na grf průmyslu jestli standart či SPI,Firs,ECS itd. a od toho volíš pojezdy. Ale na start bych zvolil průmysl standart a polskie pojazdy a budynki. RE: GRFy dla początkującego - Mouse - 05-05-2016 Na początek ściągnij sobie FIRS Industry + Industrial Stations Renewal + eGRVTS + Squid Ate FISH + BaseCost (aby podnieść koszty). Te dodatki spokojnie ściągniesz w grze, co do konfiguracji to w paczkach z NewGRF są pliki README, gdzie są przykłady jak je stosować. RE: GRFy dla początkującego - Żarłoczny Rabarbar - 05-05-2016 (05-05-2016, 14:11)Mouse napisał(a): Na początek ściągnij sobie FIRS Industry + Industrial Stations Renewal + eGRVTS + Squid Ate FISH + BaseCost (aby podnieść koszty). Rozumiem, a potem jeżeli zacznie się zabawa nakręcać to w jakim kierunku iść, co pobrać? I co z pojazdami? Najlepszy wybór to mieć wybór dlatego lubię jak jest tego dużo tylko tych paczek jest miliard i nie wiem w co celować aby to działało :/ Do tego informuję, że jestem osobą dość zieloną, ale podstawowe mechaniki, sterowanie i prowadzenie firmy na podstawce mam w małym palcu RE: GRFy dla początkującego - Mouse - 05-05-2016 Zainstaluj na razie to i zobacz jak Ci się będzie grało. Jak już pojmiesz konfigurację to wtedy trzeba szukać. Niestety nikt Ci nie powie co jest kompatybilne z czym, bo dodatków jest milion :/ RE: GRFy dla początkującego - Żarłoczny Rabarbar - 05-05-2016 (05-05-2016, 14:46)Mouse napisał(a): Zainstaluj na razie to i zobacz jak Ci się będzie grało. Jak już pojmiesz konfigurację to wtedy trzeba szukać. Niestety nikt Ci nie powie co jest kompatybilne z czym, bo dodatków jest milion :/ Rozumiem, dziękuje bardzo za pomoc RE: GRFy dla początkującego - Sander - 05-05-2016 Szczerze? Jak dla osoby początkującej jaką sie określiłeś, sugerowałbym najpierw dokladne poznanie mechaniki gry itp a dopiero potem zabawa w dodatki RE: GRFy dla początkującego - Damgam - 06-05-2016 Ale do firsa to potrzebne mu wszystkie nowe pojazdy.. 2cc trains in NML, eGRVTS2, redFISH i Av8 RE: GRFy dla początkującego - kabexxx - 08-05-2016 Dla początkującego?
![]() Na załączonym obrazku wszystkie ustawienia ![]()
RE: GRFy dla początkującego - KJ(KeyJey)[PL] - 13-05-2016 Wszystkie grfy dostępne pod linkiem grfy. Wchodzisz na stronkę wiki, a tam pod każdym grfem kolejny link z opisem każdego grfu
RE: GRFy dla początkującego - kabexxx - 14-05-2016 Do takiego kopania jednak potrzebne jest zaawansowanie
|