![]() |
|
Kompilowanie OTTD - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Kompilowanie OTTD (/showthread.php?tid=202) |
Kompilowanie OTTD - Mr Szmati - 15-04-2009 Witam. Czy ktoś w tym towarzystwie kompiluje OTTD pod windowsa( w zasadzie chodzi o "zainstalowanie" pliku .patch, ale i tak go trzeba potem skompilować[chyba ]). Jeśli tak to mógłby napisać jak to zrobić? Grzebałem już po ottd wiki ale niestety moja znajomość angielskiego nie pozwala mi na kompilacje... . Bo nie wierzę, że każdy na tym forum kompiluje na Ubuntu lub Linuksie. A taki tutek po polsku, by się przydał...PS. A jeśli nie, to czy mógłby ktoś skompilować dla mnie gre z tym patchem? Potem wrzucić na serwer, bo dużo by to nie zajęło. Z góry dzięki Szmati RE: Kompilowanie OTTD - Sander - 15-04-2009 1. wiesz ze to jest do rusko jezycznej wersji ottd? 2. co za problem wkleic openttd-2.0.0.RC2.rps.ZIP [1.89 MiB] w folder ottd ? jesli chodzi o windowsa? RE: Kompilowanie OTTD - Mike - 15-04-2009 mam nadzieję, że wiele z tego patcha zostanie zaimportowane przez deweloperów ottd RE: Kompilowanie OTTD - Mr Szmati - 15-04-2009 (15-04-2009, 17:19)Sander napisał(a): 1. wiesz ze to jest do rusko jezycznej wersji ottd? Sugerujesz, że ten pik jest po rusku?To by nie miało sensu. Gość daje to do testowania, więc myślę, że to będzie po eng. ![]() PS. Co do Twojego linku, to właśnie zauważyłem, że można zmienić język na eng .
RE: Kompilowanie OTTD - Sander - 15-04-2009 "ten" plik to nie plik tylko temat, w zalaczniku w tym temacie jest zwykly patch, ktory sie robi identycznie jak aktualizacje ottd na wyzsze wersje bez uzycia instalatora, po odpaleniu ottd.exe jest jezyk rosyjski, z 3 czy 4 do wyboru , jest tez angielski ale nie domyslny jesli znasz podstawy ruskiego to ci sie uda zmienic
RE: Kompilowanie OTTD - Rysh - 16-04-2009 Widziałem na tt-forums swego czasu program do nakładania patcha, który od razu kompilował to do exe'ca. RE: Kompilowanie OTTD - Mr Szmati - 16-04-2009 (16-04-2009, 14:51)Rysh napisał(a): Widziałem na tt-forums swego czasu program do nakładania patcha, który od razu kompilował to do exe'ca. Pewnie masz na myśli BuildOTTD . Już to używałem, ale mam coś z netem chyba, bo przy kompilacji program ściąga źródła łącząc się z serwerem, a mi nie może się połączyć... zresztą tak samo jak chce ściągnąć coś poprzez grę i też nie mogę, bo również nie łączy. ![]() EDIT: i jeszcze coś Wie ktoś czemu jak zbuduje na drodze w mieście stacje załadunkową lub przystanek typu ro-ro, to potem zdarza się, że nie mogę jej usunąć? Jest napisane, że niby nie mogę usunąć drogi, bo trzeba usunąć przystanek... Problem w tym, że ja chce usunąć przystanek,a nie drogę( w sumie drogą też się usuwa)... Zna ktoś odpowiedź, bo to wkurza.
RE: Kompilowanie OTTD - Mike - 16-04-2009 (16-04-2009, 17:43)Mr Szmati napisał(a): EDIT: i jeszcze cośKlawisz "r" podczas stawiania przystanku na drodze? RE: Kompilowanie OTTD - buczek93 - 26-04-2009 dobrze wiedzieć, sam mam kilkanaście takich stacji widm (najczęściej tramwajowe). Szkoda że nie można piwa postawić autorom dobrych postów
RE: Kompilowanie OTTD - Mouse - 26-04-2009 Opcja extra dynamite nie pomaga? PS. Piwo mozna postawic (poczta albo pkp przesylki konduktorskie )
RE: Kompilowanie OTTD - Mr Szmati - 28-04-2009 (26-04-2009, 08:14)mouse napisał(a): Opcja extra dynamite nie pomaga? Masz na myśli kody? Ten "magiczny buldożer"? Powiem szczerze, że magiczny to on nie jest... Próbowałem tak usunąć, ale rezultat miałem taki jak przy zwykłym niszczeniu. RE: Kompilowanie OTTD - Mr Szmati - 01-05-2009 Czy mógłby ktoś dla mnie(może innym też) skompilować OTTD z tymi patchami: KILK KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK Oczywiście, gdybym umiał to bym sobie sam to zrobił, ale że próbowałem na wszelkie sposoby i nie wychodzi mi więc, mam nadzieje, że ktoś to skompiluje ![]() Z góry dzięki Pozdro Szmati RE: Kompilowanie OTTD - Mr Szmati - 03-05-2009 Czy naprawdę nikt nie jest w stanie tego skompilować? Nie proszę chyba o wiele? Naprawdę gdybym umiał to bym sobie sam to zrobił, ale winda to nie linux
RE: Kompilowanie OTTD - Sander - 03-05-2009 Lepiej zacznij rozkminiac jak to sie robi i bo niesadze ze sie doczekasz ;-] RE: Kompilowanie OTTD - Rysh - 08-05-2009 Raczej my jeśli coś kompilujemy to tylko na Linuxa. |