OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]
Niech Sander wyjaśni za co daje bany - Wersja do druku

+- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl)
+-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Pomoc (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=41)
+--- Wątek: Niech Sander wyjaśni za co daje bany (/showthread.php?tid=2039)

Strony: 1 2

Niech Sander wyjaśni za co daje bany - mudol - 03-02-2017

Witam, na PW Sander nie raczył wyjaśnić (nie potrafił), który punkt regulaminu złamałem, że dostałem bana wczoraj. Serwer Mapa Polski, zrobiłem linię z Krakowa do stacji w Oświęcimiu imitującego obóz (#germandeathcamps lol). Może więc tutaj Sander raczy wskazać? Z Niemcem sytuacja wyjaśniona, czekam na Sandera.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - showman - 03-02-2017

Regulaminu to nie łamie, natomiast sam też bym Cię za to zbanował. Żarty żartami ale to wykracza troche poza i jest niestosowne.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - mudol - 03-02-2017

(03-02-2017, 19:04)showman napisał(a): Regulaminu to nie łamie, natomiast sam też bym Cię za to zbanował. Żarty żartami ale to wykracza troche poza i jest niestosowne.

Wystarczy zwrócić uwagę jak Niemiec i by nie było kłopotu, skoro ban to nadal czekam na wyjaśnienie, który punkt regulaminu złamałem.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - showman - 03-02-2017

Jeśli koniecznie potrzebujesz punktu regulaminu proszę: "Administrator ma zawsze racje, jeśli uważasz że administrator nie ma racji, mylisz się"

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - kabexxx - 04-02-2017

Słyszałeś coś o treściach nazistowskich? To może być karalne. Ban chwilowy to najlepsza rzecz, jaka cię spotkała.
Czynności takie jak usuwanie treści niezgodnych z prawem przez administratorów jest obowiązkowe i nie ma znaczenia, czy jest to w regulaminie, czy nie.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - shoter - 04-02-2017

Przeczytaj co napisał Kabexx bardzo wnikliwie bo dobrze pisze.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - Sander - 04-02-2017

[Obrazek: 9FSI2VS.jpg]

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - mudol - 04-02-2017

(04-02-2017, 00:53)kabexxx napisał(a): Słyszałeś coś o treściach nazistowskich? To może być karalne. Ban chwilowy to najlepsza rzecz, jaka cię spotkała.
Czynności takie jak usuwanie treści niezgodnych z prawem przez administratorów jest obowiązkowe i nie ma znaczenia, czy jest to w regulaminie, czy nie.

A wiesz co to treści nazistowskie czy tak pieprzysz trzy po trzy? Pewnie żaden z was nawet nie wie kiedy został założony ten obóz.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - KJ(KeyJey)[PL] - 04-02-2017

(03-02-2017, 18:47)mudol napisał(a): Witam, na PW Sander nie raczył wyjaśnić (nie potrafił), który punkt regulaminu złamałem, że dostałem bana wczoraj. Serwer Mapa Polski, zrobiłem linię z Krakowa do stacji w Oświęcimiu imitującego obóz (#germandeathcamps lol). Może więc tutaj Sander raczy wskazać? Z Niemcem sytuacja wyjaśniona, czekam na Sandera.

Stacja ładna jak to przedstawił Sander tylko nazwa raczej nie taka jak powinna być :/ Ban to może zbyt drastyczne posunięcie, ale nie napisałeś czy była Ci zwracana uwaga czy nie o zmianie nazwy przez Moderatora jeżeli nie zastosowałeś się do tego to być może dlatego dostałeś Bana.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - TadeuszD - 04-02-2017

Brat mojego pradziadka zginął w Ostaszkowie, zastrzelony kulą w tył głowy. Jego żona ukrywała się przed NKWD, aż wreszcie uciekła przez Iran z armią Andersa. Ich córka, wtedy kilkuletnia dziewczynka, zmarła w tym czasie z głodu i wycieńczenia. Mój dziadek opisywał straszliwe rzeczy, które pozostawiło po sobie NKWD w Tarnopolu w 1940r - mężczyźni żywcem przybijani do drzwi i przerzynani wpół piłą do drewna, kobiety z obciętymi piersiami, pozostawione same sobie aż do wykrwawienia się...

No po prostu istne "kolonie i spa"! Szkoda, że moi dziadkowie nie zachowali żadnego folderu reklamowego tamtejszego biura turystycznego! 87 

Mam szczerą nadzieję, mudol, że nazwanie tak podobnego miejsca, jeszcze bardziej przerażającego, wynikało tylko i wyłącznie z twojej niewiedzy lub bezmyślności.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - pAter - 04-02-2017

@mudol: szczyt bezczelności i chamstwa - powinieneś prosić adminów o zdjęcie bana i przeprosić za swój gimbo-humor, a tymczasem kolejnymi postami dowodzisz, że tak naprawdę podtrzymujesz swoją opinię. Według mnie ban powinien być dla ciebie permanentny na wszystkich serwerach openttd-polska.pl i na forum.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - P_I_T_E_R - 05-02-2017

Jak zobaczyłem pierwszy post to pomyślałem, że może nazwał stacje "Oświęcim obóz" i dlatego się kłóci, ale serio SPA i jeszcze zakłada wątek, bo niewie oco chodzi?

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - gustlik - 05-02-2017

To co napisałeś jest skandaliczne i nie podlega usprawiedliwieniu. Świadczy o totalnym braku wiedzy i szacunku dla innych ludzi oraz historii, a co ważne w tej sytuacji – bardzo tragicznej historii. Zrobiłeś sobie prymitywną drwinę z masowej zagłady ludności (w tym Polaków, Węgrów, Czechów, Żydów, Rosjan). W latach 1939-1945 przez Nazistów w wyniku zorganizowanej działalności nastawionej na fizyczną likwidację ludności życie straciło ponad 6000000 osób. Praktycznie każda rodzina w Polsce i wschodniej części Europy została poszkodowana przez nazistowską eksterminację. Zachowałeś się w niedopuszczalny sposób, przekroczyłeś i to znacznie wszelkie możliwe granice. Na ten temat mógłbym z racji na zajmowanie się nim od lat napisać bardzo wiele (napisałem kilka prac na ten temat, poza tym czytałem znaczną liczbę książek i publikacji), ale to nie jest odpowiednie miejsce. Takie zachowanie jest kwalifikowane jako przestępstwo, a Ty na dodatek bagatelizujesz sprawę. Za takie zachowanie muszą zostać wyciągnięte konsekwencje! Moim zdaniem powinieneś dostać stałego bana na korzystanie z forum i serwerów.
Na marginesie – poczytaj na temat lat 1939-1945. Może wspomnienia (np. prof. Bartoszewskiego), czy literatura obozowa (np. Nałkowskiej, Borowskiego i innych autorów) dadzą Ci do myślenia...

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - d0mi3l - 05-02-2017

(05-02-2017, 01:27)gustlik napisał(a): To co napisałeś jest skandaliczne i nie podlega usprawiedliwieniu. Świadczy o totalnym braku wiedzy i szacunku dla innych ludzi oraz historii, a co ważne w tej sytuacji – bardzo tragicznej historii. Zrobiłeś sobie prymitywną drwinę z masowej zagłady ludności (w tym Polaków, Węgrów, Czechów, Żydów, Rosjan). W latach 1939-1945 przez Nazistów w wyniku zorganizowanej działalności nastawionej na fizyczną likwidację ludności życie straciło ponad 6000000 osób. Praktycznie każda rodzina w Polsce i wschodniej części Europy została poszkodowana przez nazistowską eksterminację. Zachowałeś się w niedopuszczalny sposób, przekroczyłeś i to znacznie wszelkie możliwe granice. Na ten temat mógłbym z racji na zajmowanie się nim od lat napisać bardzo wiele (napisałem kilka prac na ten temat, poza tym czytałem znaczną liczbę książek i publikacji), ale to nie jest odpowiednie miejsce. Takie zachowanie jest kwalifikowane jako przestępstwo, a Ty na dodatek bagatelizujesz sprawę. Za takie zachowanie muszą zostać wyciągnięte konsekwencje! Moim zdaniem powinieneś dostać stałego bana na korzystanie z forum i serwerów.
Na marginesie – poczytaj na temat lat 1939-1945. Może wspomnienia (np. prof. Bartoszewskiego), czy literatura obozowa (np. Nałkowskiej, Borowskiego i innych autorów) dadzą Ci do myślenia...

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - Petr CZ - 08-02-2017

Wiem, že to czarny humor. Ale Polacy Niemcum dozwolili budowanie Oswietimy i geto we Warszawie. To smutna historie Polska jest. Ale Polaci by neměli budowat takie wjecy bo historia jest historia. Wina jest, že Polak niema prawa robiet to dla historie Polska przes WW2. Bo tam bolo wiaciej chyb. Prawda jest taka, že kilko mi byli Protektorát./Oficialnie okupowany dla caly globus/ bez možliwosti odpora.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - Rysh - 08-02-2017

(08-02-2017, 00:54)Petr CZ napisał(a): Polacy Niemcum dozwolili budowanie Oswietimy i geto we Warszawie

Nie pozwolili, po prostu przyjechali i zbudowali co chcieli.

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - shoter - 08-02-2017

Cytat:po prostu przyjechali
[Obrazek: GermansAttackingPolishtown.gif]

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - Sander - 08-02-2017

(08-02-2017, 00:54)Petr CZ napisał(a): Ale Polacy Niemcum dozwolili budowanie Oswietimy i geto we Warszawie.

Nie obraź się Petr.

Wiem ze macie luźne podejście do wszystkiego i dlatego może też macie  zrobiona chlewnie z byłego obozu... 

Nikt nikomu na nic nie pozwalał, kolokwialnie jak Rysh powiedział przyszli i zrobili, opór był i może dlatego Praga była praktycznie nie tknięta i moze sie chwalić pięknymi zabytkami ... bo starówke Warszawską niemcy gasili benzyna..

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - LaChupacabra - 10-02-2017

(04-02-2017, 19:05)pAter napisał(a): @mudol: szczyt bezczelności i chamstwa... ban powinien być dla ciebie permanentny na wszystkich serwerach openttd-polska.pl i na forum.

(05-02-2017, 01:27)gustlik napisał(a): To co napisałeś jest skandaliczne i nie podlega usprawiedliwieniu... Takie zachowanie jest kwalifikowane jako przestępstwo... Za takie zachowanie muszą zostać wyciągnięte konsekwencje! Moim zdaniem powinieneś dostać stałego bana na korzystanie z forum i serwerów.

Sory pAter i gustlik, ale trochę tak właśnie widzę waszą reakcjęWink

Skoro już ukamienowaliście mudola, to ja się boję pomyśleć co zrobilibyście z Petrem, po tym co napisał. 
(08-02-2017, 00:54)Petr C Z napisał(a): Polacy Niemcum dozwolili budowanie Oswietimy i geto we Warszawie.
Żarty żartami, ale jak dla mnie właśnie głoszenie takich wypaczających historię tez jest prawdziwym przegięciem, nieporównywalnie gorszym od czarnego humoru mudola, który wcale nie był taki od rzeczy. W sumie dość trafnie sparodiował on pewne absurdy tej gry, jak choćby to, że pasażerów można wozić gdzie tylko się chce, nawet do obozu koncentracyjnego mającego w tym przypadku eufemistyczny przydomek Spa.
Ciekawi mnie, że po tym jak zrobiłem na serwerze mapy Polski stację Targ Niewolników i ją jeszcze zaprezentowałem na forum jakoś nikt nie protestował. Czy niewolnictwo według was było/jest ok? To jedna sprawa, a druga, ta której de facto dotyczy ten wątek, to sposób działania adminów na serwerach. Nie chciałbym się za bardzo uskarżać na was Sander, Showman (wy pojawiacie się najczęściej), bo nie raz swoją obecnością wręcz ratowaliście grę, za co wam dziękuję, ale czasami naprawdę zbyt pochopnie podejmujecie decyzjeSad

RE: Niech Sander wyjaśni za co daje bany - Sander - 10-02-2017

(10-02-2017, 01:23)LaChupacabra napisał(a): Nie chciałbym się za bardzo uskarżać na was Sander, Showman (wy pojawiacie się najczęściej), bo nie raz swoją obecnością wręcz ratowaliście grę, za co wam dziękuję, ale czasami naprawdę zbyt pochopnie podejmujecie decyzjeSad

Nie ma za co Smile

Czy pochopnie czy nie, każdy ma prawo do własnej opinii na dany temat, prawda jest taka że każdy z nas stara się doprowadzić do pojednania dwóch graczy (raportujący/raportowany). 

Są przypadki nagminnego łamania regulaminu a nie każdy ma czas/chęci/(admin ma zawsze racje) żebby powtarzac po raz 50 to samo. 

W godzinach roboczych często wchodzę na interwencję z pracy i tez nie mam czasu wysłuchiwać przekomarzania się 2 ludków o to kto był gdzieś pierwszy albo ze on dowozi jeden pociag ropy mniej.. 

No niestety  tez często bywa ze użycie raportu jest strzałem w kolano  Smiley23