![]() |
|
PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody (/showthread.php?tid=2158) |
PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - LaChupacabra - 26-11-2017 Chwasty w ogrodzie się wyrywa, pryszcze się wyciska, gówno w klopie się spuszcza... a niereformowalnym idiotom na serwerach przydziela permbany. O ile jeszcze na temat chwastów można by było dyskutować, bo są i te ozdobne, to im dalej w wyliczance, tym sprawa wydaje się coraz bardziej jednoznaczna. Niżej pierwszy z "kandydatów" do nagrody. Kandydatów napisałem w cudzysłowiu, gdyż to właściwie powinna być taka nagroda obligatoryjna. Pierwszy przypadek: nie budzący najmniejszych wątpliwości Nick: Goat sex Serwer: Mapa Polski Czas: Piątek 24.11.17r. godzina ok.19:40, Czwartek 23.11.17r. godzina ok.21:20, pojawiał się w inne dni wcześniej Powód: Jedynym celem pojawiania się na serwerze było psucie gry innym: blokowanie portów, niszczenie pojazdów itp. Nie zrobił tego raz, lecz wielokrotnie, o czym można przeczytać niżej w historii czatu. ![]() (W firmie Tomek Transport grałem jako gość) ![]() ![]() ![]() ![]() Są gracze, którym zdarzy się czasami zrobić coś głupiego. Ten jednak z trollingu zrobił sobie główną, codzienną rozrywkę. Drugi przypadek: zdecydowanie mniej rażący, ale do weryfikacji - jest pewne prawdopodobieństwo, że to ta sama "koza", bo tak samo kulturą nie grzeszył. Jego IP warto zapisać też na wszelki wypadek. Nick: LORD Serwer: Mapa Polski Czas: Czwartek 23.11.17r. godzina ok.18:40 Powód: Bezzasadna agresja słowna, wygrażanie się. ![]() ![]() Pożyczanie pieniędzy i uciekanie po chwili nie jest żadnym powodem by zasłużył na bana, ale też świadczy o jego podejściu do innych. Zachęcam przy okazji innych do zapisywania podobnych przypadków i zgłaszania ich tutaj, a do adminów mam prośbę o banowanie takich trolli - choćby dla własnej wygody... albo rozrywki. :96: RE: PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - Sander - 28-11-2017 Goat sex (i jeszcze jeden jakis z sexem w nicku) zostal osobiscie przez moja skromna osobe permabanowany Osobiscie wyszedlem z propozycja do Rysha i Mousa zeby dac permbana na RU bo to z tych lokalizacji najwiecej trolli wchodzi... ale nie wiem czy juz wrzucili RE: PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - Rysh - 28-11-2017 To trzeba dodać z poziomu serwera bana na całą Rosję. RE: PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - McZapkie - 28-11-2017 Nawet do mnie mimo spatchowanej wersji wchodziły "playery" z RU. RE: PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - Mouse - 28-11-2017 Czasami mam wrażenie, że wszyscy myślą "skoro ktoś mówi po rosyjsku to mieszka w Rosji". RE: PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - McZapkie - 28-11-2017 Ja tylko myślę, że jak ma IP (albo pośrednie IP z traceroute) kończące się na .ru, to pewnie mieszka w Rosji. RE: PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - Mouse - 28-11-2017 Z tego, co pamiętam ostatni ban ruska był związany z adresem IP na Cyprze, przynajmniej tak mówi openttd.cfg RE: PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - LaChupacabra - 29-11-2017 (28-11-2017, 11:27)Sander napisał(a): Goat sex (i jeszcze jeden jakis z sexem w nicku) zostal osobiscie przez moja skromna osobe permabanowany Dziękuję w imieniu swoim i reszty tutejszej galaktyki. Te ruskie to chyba z jakiegoś innego wymiaru muszą być. Na serwerze Milka też kiedyś przypałętał się jeden jedyny jakiego tam spotkałem taki żartowniś. Skąd się wziął? Z Rosji... Szkoda tylko, że zdarzają się tam też normalni ludzie, bo ci również często bywają na serwerach z tego co zauważyłem.
RE: PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - PawelKolejarz - 01-08-2018 Goat Sex powrócił. https://imgur.com/a/3FQwP7U Mam tego jeszcze troche
RE: PERM BAN CHALLENGE: niekwestionowani kandydaci do nagrody - Sander - 01-08-2018 Super, gratulacja. |