![]() |
|
Własny serwer lokalny + problem z Hamachi - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Pomoc (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=41) +--- Wątek: Własny serwer lokalny + problem z Hamachi (/showthread.php?tid=2412) |
Własny serwer lokalny + problem z Hamachi - madara409 - 17-02-2020 Cześć Mam problem , ponieważ od dawna gram w Open TTD z kumplem na rożnych serwerach . Chcemy grać na realnych mapach EU /US czy Australia. ale mało jest ich dostępnych na liście serwerów. Chcieli byśmy stworzyć swój serwer ale od miesiąca nie potrafimy tego zrobić. Ktoś nam pomoże Dodam że mam stałe IP , połączenie z rutera Huawei Cyfrowy Polsat( czasami wifi z telefonu), Hamachi mi nie działa( komunikat Serwer Odrzucił Prośbę o zalogowanie" , nawet po wyłączeniu zapory Windows oraz wyłączeniu Avasta na godzinę ) Ktoś mi pomoże ? Proszę
RE: Jak stworzyć własny serwer? - pAter - 17-02-2020 Chcesz postawić serwer lokalny? Tzn. chcesz grać tylko z kolegą? Jeśli tak, to właściwie musisz rozwiązać jedynie problem z Hamachi. Jeśli wyświetla ci się ww. komunikat, to odinstaluj Hamachi, zrestartuj komputer i zainstaluj jeszcze raz oraz załóż nowe konto. RE: Jak stworzyć własny serwer? - madara409 - 17-02-2020 Nie muszę grać tylko z nim , mogą dołączyć się inni . Ok zalogowałem się do Hamachi dziękuje . ale co dalej mam robić ? RE: Problem z Hamachi - pAter - 17-02-2020 (17-02-2020, 19:26)madara409 napisał(a): Nie muszę grać tylko z nim , mogą dołączyć się inni . Ok zalogowałem się do Hamachi dziękuje . ale co dalej mam robić ? Właśnie jest to istotne, czy chcesz grać tylko z nim. Najłatwiej postawić serwer właśnie tylko dla was, będących w jednej sieci Hamachi. Odpalasz grę, klikasz Gra wieloosobowa > Uruchom serwer. Wpisujesz nazwę swojego serwera, ustawiasz hasło, maksymalną liczbę graczy, ustawiasz serwer jako niepubliczny i wybierasz scenariusz (możesz też jakiś pobrać klikając "Sprawdź dodatki online"). Po uruchomieniu serwera twój kolega powinien mieć go na liście serwerów (niech kliknie u góry Publiczny: Nie). Jeśli nie ma, to niech na dole kliknie "Dodaj serwer" i wpisze tam twoje IP z Hamachi oraz po dwukropku "3979", czyli np. 192.168.20.77:3979. RE: Własny serwer lokalny + problem z Hamachi - madara409 - 17-02-2020 Odpaliłem gre wieloosobową , uruchom serwer wczytałem scenariusz. i Ja gram a kumpel tego nie widzi , znaczy jakiś mu się wyświetla serwer ale jest że "SERWER WYŁĄCZONY " Jesteśmy połączeni na hamachi na jednej sieci RE: Własny serwer lokalny + problem z Hamachi - pAter - 17-02-2020 (17-02-2020, 20:38)madara409 napisał(a): Odpaliłem gre wieloosobową , uruchom serwer wczytałem scenariusz. i Ja gram a kumpel tego nie widzi , znaczy jakiś mu się wyświetla serwer ale jest że "SERWER WYŁĄCZONY " Jesteśmy połączeni na hamachi na jednej sieci A w Hamachi możecie się pingować nawzajem (kliknij prawym i "Pinguj IPv4")? RE: Własny serwer lokalny + problem z Hamachi - madara409 - 17-02-2020 Teraz tak, on spróbował utworzyć serwer i go utworzył. i go widzi i może w niego grać . Jak się pingujemy to mi wyświetlą się time up a koledze co sekundę jakieś informacje ( replay from..) się wyświetlają przy pingowaniu . Poza tym nie ma opcji pingujIPv4 , są opcje : Pinguj i Pinguj 244.590 . Ja go nie widzę . Wyskakuje mi informacja please allow udp i tcp RE: Własny serwer lokalny + problem z Hamachi - madara409 - 17-02-2020 Ok możemy zagrać , kolega jak tworzy serwery to ja je widzę , ale nie możemy załadować gotowej mapy realnej po pobraniu w dodatkach, tylko mapę wygenerowaną . RE: Własny serwer lokalny + problem z Hamachi - pAter - 18-02-2020 (17-02-2020, 23:37)madara409 napisał(a): Ok możemy zagrać , kolega jak tworzy serwery to ja je widzę , ale nie możemy załadować gotowej mapy realnej po pobraniu w dodatkach, tylko mapę wygenerowaną . Wyskakuje jakiś błąd? Czy nie widzicie opcji wczytania pobranej mapy? RE: Własny serwer lokalny + problem z Hamachi - madara409 - 19-02-2020 Załączamy gre z scenariusza ( np Australia) a pojawia się po załadowaniu jakaś losowo wygenerowana |