![]() |
|
ah ci gracze... - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: ah ci gracze... (/showthread.php?tid=323) Strony:
1
2
|
ah ci gracze... - shoter - 16-08-2009 Nie wiem dlaczego ale większość graczy na innych servach(gdzie nie ma newGRF) są najkrócej mówiąc słabi.Masa ostrych zakrętów powoduje ból głowy,a widząc jeszcze gracza któr robi długie dwótorówki dla pojedynczych pociagów to śmiać się chce.Jedynie na serwerze teams znajduje kogoś od kogo można się czegoś nauczyć(głównie admini (KJ/niemiec,defensis)).Zas na serwerze testowym sytuacja się powtarza,wiele ostrych zakrętów.Także dosyć głupie wśród graczy jest niezmienianie nicku i brak rozmowy z innymi :|... Aha no to pytanko z mojej strony,na jakim jeszcze serwie mozna znaleźć normalnych graczy którzy używają semaforów tak jak ich się powinno używać? RE: ah ci gracze... - Google - 16-08-2009 openttdcoop, ale musisz wziąć pod uwagę bardzo wysoki poziom, a z technicznych rzeczy: wersje nightly + openttdcoop grf set. stronka teraz nie działa, ale możesz sprawdzić później (http://openttdcoop.org). hasło do serwera możesz uzyskać tylko na ich ircu. RE: ah ci gracze... - Xezo - 16-08-2009 Już sam tytuł wskazuje o wysokim poziomie intelektu autora (Ach, ci gracze...). Waszych wczorajszych wygłupów Krzysiek Transport miałem po czubki włosów. I jaka to przyjemność z tracenia kasy na bezsensowne widowiska? Nie wiem, może jestem zazdrosny? Nie gram zbyt dobrze... RE: ah ci gracze... - shoter - 16-08-2009 mieliśmy już 300 mln na koncie,trój torówke zbudowaną,autostrade(także koniczyne do niej),i czego chcieć więcej?Jak już mamy tyle kasy to nie ma co z nią robić
RE: ah ci gracze... - Xezo - 16-08-2009 Jest: Zainwestować w jeszcze więcej XD RE: ah ci gracze... - Mike - 16-08-2009 Trzeba zacisnąć zęby, dołączyć do osiołka, budować z nim. Jak zacznie marudzić, to zaciskamy jeszcze bardziej i dalej budujemy. Czasem daje się wyedukować. A jak baran, to cóż, świata nie uratujemy. RE: ah ci gracze... - shoter - 16-08-2009 ale no wiesz większość to nawet odezwać się nie umie :\(a co dopiero o nazwie nicku).No przynajmniej tak jest na innym polskim serive(Lvm/test) ja mowie czesc a tam pelno playersow i kilku graczy z nickami(dlatego nie widzicie mnie na tescie...) a o wspolnej edukacji nie wspominajac... RE: ah ci gracze... - Alkomat - 17-08-2009 Shoter o co Ci chodzi? Ludzie są jacy są, nie każdy musi być taki jak ty! Piszesz że niektórych gracze są słabi, a jeszcze parę dni temu nie potrafiłeś wybudować prostej trasy, która by się nie korkowała(nie wspominając o ostrych zakrętach), proponuje trochę pokory. Nie rozmawiają bo może nie chcą, ników nie zmarnieją bo może nie umieją, nie odpowiadają bo może mają Cię w dużym „d”, albo ich po prostu nie ma w tym momencie w grze, to że jestem trzy godziny w grze nie znaczy że trzy godziny poświęcam na grę. P.S. Bardzo mi przykro że jesteś zawiedziony postawą niektórych graczy. RE: ah ci gracze... - Mike - 17-08-2009 (17-08-2009, 12:56)Alkomat napisał(a): Shoter o co Ci chodzi? Ludzie są jacy są, nie każdy musi być taki jak ty!A jak ktoś chce być? Gdzie można się zapisywać? (17-08-2009, 12:56)Alkomat napisał(a): Piszesz że niektórych gracze są słabi, a jeszcze parę dni temu nie potrafiłeś wybudować prostej trasy, która by się nie korkowała(nie wspominając o ostrych zakrętach), proponuje trochę pokory.Wiecie może, co to za team z uporem maniaka buduje PBSy na całej długości trasy? RE: ah ci gracze... - shoter - 17-08-2009 yhym,Według ciebie w czym są złe PBSy?Przynajmniej rezerwują dłuższą trase od zwykłego semaforu dla pociągu,jak ktoś chce zbudować droge bez mostu po mojej lini to jego autobusy mają kilka sekund więcej na ucieczke/zatrzymanie.Lepszy od zwykłego semaforu.. A już widze że niemiec się chyba troche poddaje bo nie umie się z nimi dogadać :>(raz chyba jakiś admin próbował się z brazylijskim player uporać,bez skutku(player wyszedł)) RE: ah ci gracze... - Mouse - 17-08-2009 (17-08-2009, 17:40)shoter napisał(a): yhym,Według ciebie w czym są złe PBSy?Przynajmniej rezerwują dłuższą trase od zwykłego semaforu dla pociągu,jak ktoś chce zbudować droge bez mostu po mojej lini to jego autobusy mają kilka sekund więcej na ucieczke/zatrzymanie.Lepszy od zwykłego semaforu..1. Nie lepiej zrobić PBS przed przejezdem? 2. Wątpie, że ktośplanuje przejazdy kolejowe, jak już to tunel/most. 3. Po co pociąg ma rezerwować X kratek i robićkorek skoro może na zwykłych semaforach jechać jeden za drugim co 1 kratkę? (17-08-2009, 17:40)shoter napisał(a): A już widze że niemiec się chyba troche poddaje bo nie umie się z nimi dogadać :>(raz chyba jakiś admin próbował się z brazylijskim player uporać,bez skutku(player wyszedł)) Co nas obchodzi jakiej narodowości jest Player i czy się z nim dogadamy? Serwer jest na liście jako polski, gracz wchodząc na serwer akceptuje regulamin gry. Jeśli uda nam się dogadać to fajnie, cieszę się, jeśli nie to sorry ale ja np nie będę tłumaczył słów na inny język. Może niemiec upominał go o zmianę nicku? Zobacz do regulaminu co Mike napisał nt nicku... RE: ah ci gracze... - shoter - 17-08-2009 nick widziec widzialem,nie mozna posiadac domyslnego playera bo grozi kickiem,ale wedlug mnie styl budowania to sprawa gracza,lecz widać że ktoś nie umie się posługiwać semaforami i to razi :\,tacy gracze po prostu fajnej konkurencji na innych servach nie potrafią zrobić RE: ah ci gracze... - Mouse - 17-08-2009 Ahh, zacytuje: Cytat:Niepoprawny nick typu "Player" zazwyczaj skutkuje wykopaniem.Nie wiem jak Ty ale ja się z tym zgadzam. 1 Player, spoko, jakoś przeboleje ale jak wchodzą po kolei i dochodzi do #3 to jak mam do nich później pisać? Fakt, styl budowania należy do gracza. Są gorsze i lepsze rozwiązania ale ja np wole komuś pokazać jak zrobić lepiej, zresztą nie raz tak robiłem. Jeśli ktoś zapytał to n pewno pomogłem (pokazując konstrukcję lub odsyłając do poradnika z forum). Btw: widziałeś może kiedyś żeby kogoś firma (z graczem) została usunięta ze względu na styl budowania albo że nie dorównuje innym? RE: ah ci gracze... - Mike - 18-08-2009 (17-08-2009, 17:40)shoter napisał(a): yhym,Według ciebie w czym są złe PBSy?Przynajmniej rezerwują dłuższą trase od zwykłego semaforu dla pociągu,jak ktoś chce zbudować droge bez mostu po mojej lini to jego autobusy mają kilka sekund więcej na ucieczke/zatrzymanie.Lepszy od zwykłego semaforu..Używanie tylko PBSów świadczy poziomie gracza i nie ukrywam że bardzo w oczy kole. Wstyd mi, że na naszym serwerze ludzie tak budują. Na szczęście nie każdy preprezentuje postawę upartego osła. Ogólnie można podsumować "ah ci gracze...". RE: ah ci gracze... - Google - 18-08-2009 Po prostu, PBSy na całej trasie używają osoby, które grają w OTTD od wtedy, kiedy wprowadzono je. RE: ah ci gracze... - Alkomat - 18-08-2009 PBSy stawia się przed stacją, przed serwisem, przed mostem, przed tunelem, w każdym innym przypadku jest to brak umiejętność bądź lenistwo. RE: ah ci gracze... - niemiec - 18-08-2009 (17-08-2009, 17:40)shoter napisał(a): A już widze że niemiec się chyba troche poddaje bo nie umie się z nimi dogadać :>(raz chyba jakiś admin próbował się z brazylijskim player uporać,bez skutku(player wyszedł))Zawsze pisałem po polsku i angielsku, potem zmieniłem na "Player, !nick". Ostatnio zacząłem namierzać IP, żeby wiedzieć po jakiemu napisać i to był zły pomysł, bo zaraz zaczynała się dyskusja. Najchętniej bym kopał ich bez ostrzeżenia, ale i to staje się syzyfową pracą... Ale cóż - trzeba. (17-08-2009, 17:40)shoter napisał(a): yhym,Według ciebie w czym są złe PBSy?Przynajmniej rezerwują dłuższą trase od zwykłego semaforu dla pociągu,jak ktoś chce zbudować droge bez mostu po mojej lini to jego autobusy mają kilka sekund więcej na ucieczke/zatrzymanie.Lepszy od zwykłego semaforu..Jak dla mnie stawianie PBSów na prostej trasie jest bezcelowe. Co z tego, że rezerwują tor do następnego semafora, jak podobnie działają zwykłe semafory. Tyle, że nie rezerwują tor, bo po co to ma być na prostym odcinku. Tak jakbyś wszędzie na torach postawił zamiast SBL postawił semafor grupowy. Jeżeli ktoś już buduje drogę, to z doświadczenia wie, że i tak bezpieczniej jest wybudować wiadukt nad torami lub tunel. RE: ah ci gracze... - shoter - 18-08-2009 [quote='mouse' pid='2600' dateline='1250524486'] Ahh, zacytuje: Cytat:Btw: widziałeś może kiedyś żeby kogoś firma (z graczem) została usunięta ze względu na styl budowania albo że nie dorównuje innym? usuwana być nie może,ale brak komunikacji z playerami troche boli :/,jak już niemiec mówił nieopłaca się często z nimi rozmawiać.Niektórzy wchodzą i siedzą ,budują i się nie odzywają , nawet jak bym mówił po angielsku :> RE: ah ci gracze... - Pawilonek - 20-08-2009 Ale czasami słuchają, jak wszedłem dzisiaj na serwer było chyba 4 Playerów, jeden uciekł a reszta: [Obrazek: noplayer.jpg] 13 graczy (+ja) i 0 Playerów Się o wiele lepiej siedzi na takim serwerze.
RE: ah ci gracze... - shoter - 21-08-2009 no i playerzy kontraatakuja,najpierw denerwowali graczy na biggerze a nastepnie zostali skickowani przez takena.Potem wbił jakiś gość z neostrady zdobył hasło do rcona i znisczył takena(potem sam dostał bana ten player).I tak oto są nieuleczalni gracze bez nikców...(to co ja powiedziałem to był skrót,troszke tych strat narobili(szcególnei dla statków i autobusów)) A teraz server jest OFFLINE,podejrzewam że właśnie przez playersów :\ |