![]() |
|
[dyskusja] Podstawy kodowania NewGRF-ów - Wersja do druku +- OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] (https://forum.openttd.pl) +-- Dział: OpenTTD (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Dyskusje ogólne (https://forum.openttd.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: [dyskusja] Podstawy kodowania NewGRF-ów (/showthread.php?tid=789) |
[dyskusja] Podstawy kodowania NewGRF-ów - Mouse - 21-02-2011 Rezerwacja!
For future use only!
Wszystkie posty nad/pod tym będą usuwane/ukrywane, dopóki bvader95 nie poinformuje o zakończeniu prac.
RE: Podstawy kodowania NewGRF-ów - EL_Fuego PL - 22-02-2011 bvader95 nie sadzisz ze takimi postami dajesz wskazówki konkuerncji ? nie wszystkim czego dokonasz warto sie chwalić RE: Podstawy kodowania NewGRF-ów - Czajnikowiec - 22-02-2011 ja i tak z tego nic nie kumam... jakies kody nie wiadomo co, tylko html sie uczylem a tu jakies nmo mma, nie wiem co jak z czym sie je. ale i tak dziekuje ze wkladasz prace w ten poradnik
RE: Podstawy kodowania NewGRF-ów - EL_Fuego PL - 22-02-2011 ja tez nie, ale wiez mi ze sa tacy co kumaja to w lot RE: Podstawy kodowania NewGRF-ów - bvader95 - 22-02-2011 (22-02-2011, 18:19)EL_Fuego PL (mniej więcej) napisał(a): Nie sądzisz, że takimi postami dajesz wskazówki konkurencji? Nie wszystkim czego dokonałeś warto się chwalić. Primo, ja się nie chwalę, secundo, jak mnie zabraknie w połowie projektu, to co się stanie? Moja silna wola nieco szwankuje (lub po prostu leniwy jestem), a szkoda zarzucać prace nad projektami PKP i Polskie Drogi, dlatego liczę że ktoś się zaciekawi i wspomoże. Konkurencji? Jak ktoś mnie ubiegnie, to mu kulturalnie pogratuluję, podziękuję za wyręczenie i pójdę pograć nowym setem. ---------------------------------------------------------------- Co chcielibyście wiedzieć? Tak zacząłem pisać, nie spytawszy się co konkretnie was interesuje, i teraz trochę krzywo wychodzi. RE: Podstawy kodowania NewGRF-ów - EL_Fuego PL - 22-02-2011 Primo, ja się nie chwalę, secundo, jak mnie zabraknie w połowie projektu, to co się stanie? Moja silna wola nieco szwankuje (lub po prostu leniwy jestem), a szkoda zarzucać prace nad projektami PKP i Polskie Drogi, dlatego liczę że ktoś się zaciekawi i wspomoże. Konkurencji? Jak ktoś mnie ubiegnie, to mu kulturalnie pogratuluję, podziękuję za wyręczenie i pójdę pograć nowym setem. ---------------------------------------------------------------- Co chcielibyście wiedzieć? Tak zacząłem pisać, nie spytawszy się co konkretnie was interesuje, i teraz trochę krzywo wychodzi. [/quote] nie o tego rodzaju chwalenie mi chodziło poprostu nie wszystko warto upubliczniać , a poza tym mozesz być pierwszy , po co to komuś oddawać w łatwy sposób RE: Podstawy kodowania NewGRF-ów - Czajnikowiec - 22-02-2011 Hmm mógłbyś powiedzieć absolutne podstawy, poco i do czego będzie służył ten pierwszy kod grf { grfid: "BV01"; name: string(STR_GRF_NAME); desc: string(STR_GRF_DESCRIPTION); version: 1; min_compatible_version: 1; } Zauważyłem że chyba znakami { } otwiera sie i zamyka komendy. Powiedz poprostu, jak napiszesz jakis kod, poco go stworzyles, do czego sluzy, czy przyda sie, i dokladnie wyjasnij zagadnienia. Kiedyś mowiles ze kiepski z Ciebie nauczyciel, ale musisz nam przedstawic podstawy podstaw. Bo ni z gruszki ni z pietruszki pokazujesz nam jakis bezuzyteczny kod, ktory nie wiemy jak i do czego wykorzystac.
RE: [dyskusja] Podstawy kodowania NewGRF-ów - shoter - 23-02-2011 jak chcecie pomoc w kodzeniu to napiszcie mi na priwa(chodzi mi o PKP,PD), bo ostatnio nic ciekawego nie programowalem
RE: [dyskusja] Podstawy kodowania NewGRF-ów - Czajnikowiec - 27-03-2011 Bartek, moze poprostu napisz opisujac tworzenie jednego grfu np ciezarowki jakiejs bez zbednych komend ktore nam sie nie przydadzą, tylko te które beda potrzebne. Zeby poprostu jakos przebrnąć przez to bagno i miec ten set. |