Dodatkowe nazwy stacji
Witam

Mój problem dotyczy nazwy stacji w mieście (przystanki autobusowe/tramwajowe*). Wygląda to mniej więcej tak:
[* - używam NewGRF, który dodaje tramwaje]

<nazwa_miasta>
<nazwa_miasta> Główny
...
...
...
<nazwa_miasta> Dolny
<nazwa_miasta> Górny
<nazwa_miasta> Stacja #xx (gdzie xx jest losową liczbą z przedziału 1-255)

Moje pytanie brzmi, czy można ten proces zautomatyzować, tzn. stworzyć odpowiedni plik konfiguracyjny, w którym umieszcza się dodatkowe nazwy stacji, a nie żeby głowić, co będzie dalej i czy się nie pomyliło kolejności wymyślanych nazw.
No to musisz mieć dupne miasto, że stacji Ci brakuje (tzn nazw). Nazwy nie są losowo, idą po kolei numerami do 255. Tylko pierwszych 15 jest chyba zadeklarowanych. Bez ingerencji w kod tego nie zmienisz. Sam możesz zmienić nazwę stacji ręcznie podczas gry ale to musisz robić każdą z osobna.
Na tyle dupne miasto, które liczy 25 tysięcy mieszakńców. A tych mam nieraz na pęczki Smile
ja tez mam ten problem na singlu że mam miasto liczące 200 tys. i już nazwy przystanków się skończyły
Nie możecie ich łączyć CTRL ?
(25-04-2012, 22:19)Rysh napisał(a): Nie możecie ich łączyć CTRL ?

@Rysh
Mógłbyś rozwinąć swoją myśl przewodnią, bo w tym temacie jesteśmy zbyt zieloni, jak na standardy tego forum.
(27-04-2012, 11:58)mininut napisał(a):
(25-04-2012, 22:19)Rysh napisał(a): Nie możecie ich łączyć CTRL ?

@Rysh
Mógłbyś rozwinąć swoją myśl przewodnią, bo w tym temacie jesteśmy zbyt zieloni, jak na standardy tego forum.

http://openttd-polska.pl/Temat-M%C3%B3j-przyjaciel-Ctrl
Cytat:Łączenie, dzielenie stacji
Budowanie stacji z przytrzymanym ctrl wyświetla menu, gdzie można decydować o przynależności budowanego kawałka.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord