NuTracks
Question 
Czy mógłby ktoś szerzej opisać ten dodatek?
Co znaczy '3rd + catenary', z jakimi paczkami pociągów można łączyć ów GRF.

Pozdrawiam i z góry dziękuje.
NuTracks to jest dodatek na którym można w pewnym sensie ograniczyć prędkość składu na torowisku bo ten dodatek ma takie torowiska:

80
80 elektryczne
125
125 elektryczne

Teraz pułap w którym torowiska nie mogą już być z drogą "przejazdy kolejowe"
181
181 elektryczne
231
231 elektryczne
231+ (spalinowe + elektryczne"

3rd+catenary według mnie to jest jakby metro + trakcja

GRF nutrack mozna połączyć z każdym ale najbardziej polecam USA Train Set lub japanese train set Big Grin
Dzięki za szybką odpowiedź.
Lepiej wybrać kolej jednoszynową czy metro?
To zależy jakie masz pojazdy. W niektórych zestawach są jest całkiem szybka jednoszynowa. 3rd to kolej zasilana trzecią szyną jak w Wielkiej Brytanii. Najlepiej jest budować takie tory z jakimi prędkościami jeżdżą tam pociągi. Na linii gdzie jeżdżą 120km/h niema sensu budować linii dla szybkiej kolei (bez ograniczeń prędkości).
ta najszybsza jednoszynówka na która natrafiłem w GRF miała około 3,000 km/h :< Vaccum Train Pzdr
Korzystam z 2cc trainset, ukset, więc stosując różne opcje, najbardziej pasuje mnie: "auto" . Nie mam do wyboru podczas gry 3rd rail ale jest full support na subway.
@Daniel94 - najszybsza w tym newgrf osiąga 4999km/h Wink
No dobra tylko że w Vaccum Train Set masz póżniej Air Strike - Shinkansen 7000 który osiąga bodajże około 8-9 tys.
A to nie wiem, wziąłem datę 2100 Wink

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord