Szybkie pytania o grafikę
Witam

Mam kilka szybkich pytań:
1. Czy grafika 32bpp jest nadal rozwijana?
2. Czy jest sens instalowanie grafiki 32bpp? Czy lepiej zostać na standardowej?
3. Czy polecacie jakieś inne ciekawe paczki grafiki?
4. Czy istnieje jakaś lista dodatków, które warto pobrać dla urozmaicenia rozgrywki?
(31-03-2015, 18:10)Adgernon napisał(a): 2. Czy jest sens instalowanie grafiki 32bpp? Czy lepiej zostać na standardowej?

Na początku jest bardzo ciekawie, ładnie itd. - będziesz lubił się przyglądać pociągom, stacjom, budynkom - ale przez to mniej będziesz grał, mniej budował. W końcu przekonasz się, że jest to zbędne. Ale warto wypróbować.
ja gram tylko na maks w dodatkach,gra jest tak prosta technicznie ze budowanie np portow infrastruktury itp jedynie to mnie kreci w tej grze a nie zarabianie kasy bo tej z czasem i tak bedzie za duzo,bardzo podoba mi sie co robi SAC,czy na simuspace,jak bym tylko umial robic grafiki to bym to robil bezustanku,brakuje dobrego zestawu statkow z lepszym przelicznikiem dochodu do przebytej odleglosci(statek zawsze bedzie wolniejszy a mimo to w realu maja sie dobrze masowce).Jesli chodzi o 32bpp to jest to zupelnie nietrafione,przyklad w 16bpp grafika hauptbanhofu berlin wyglada swietnie,a w 32bpp wyglada fatalnie ,wychodza wszelkie niedociagniecia.Na koniec powiem ze openttd powinno isc w strone usprawniania przeplywu towarow,tworzenia bardziej skomplikowanych sieci dystrybucji,jednym slowem powinien isc w logistyke bo usprawnianie grafiki jest kompletnie nietrafione,i co myslicie ze prawdziwy fan openttd bedzie zwracal uwage na to ze wdac bedzie zdzbla trawy jak to dzieje sie z tymi z gornej polki,pozdrawiam wszystkich prawdziwych maniakow openttd (od 0.4.8 z wami)

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord