09-06-2010, 22:59
Witam, chciałbym się podzielić moim pomysłem na stację standardową, o większej przepustowości.
Chodziło mi o to, żeby nie niszczyć budowli znajdujących się w okolicy, bo przecież im więcej zabudowy miejskiej na około, tym więcej towarów na peronach, ale jednocześnie nie zmniejszać "mocy przerobowej" stacji. Stacja typu Ro-Ro, potrzebuje wolnej przestrzeni pod tory przed nią i za nią, tracimy w ten sposób cenne kratki na których mogłyby się znajdować, domy/banki/biurowce/inne budowle, produkujace towary nadające się do przewozu.
Udało mi się wykombinować taką sieć torów prowadzących do niej:
[Obrazek: oglnyrzut.png]
Pociąg czekający w tunelu na wolny peron, ma do niego stosunkowo krótką drogę.
[Obrazek: dojazd.png]
Czekam na oceny i komentarze
Pzdr. Bylo
Chodziło mi o to, żeby nie niszczyć budowli znajdujących się w okolicy, bo przecież im więcej zabudowy miejskiej na około, tym więcej towarów na peronach, ale jednocześnie nie zmniejszać "mocy przerobowej" stacji. Stacja typu Ro-Ro, potrzebuje wolnej przestrzeni pod tory przed nią i za nią, tracimy w ten sposób cenne kratki na których mogłyby się znajdować, domy/banki/biurowce/inne budowle, produkujace towary nadające się do przewozu.
Udało mi się wykombinować taką sieć torów prowadzących do niej:
[Obrazek: oglnyrzut.png]
Pociąg czekający w tunelu na wolny peron, ma do niego stosunkowo krótką drogę.
[Obrazek: dojazd.png]
Czekam na oceny i komentarze
Pzdr. Bylo
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)