Ładowanie pociągów na stacjach- na ekranie 87 &% w rzeczywistości pełny.
Problem dotyczy pociągów budowanych od jakiegoś czasu, nie wszystkich.
Problem polega na tym, że pociągi ładują się do końca (w szczegółach danego pociągu jest załadowany do pełna, a nad pociągiem widnieje napis 87%. Przez to pociągi nie ruszają ze stacji. Stacja myśli, że są załadowane i przez to na stacjach czekają miliony litrów ropy.
Jest to znany bug? Da się to naprawić?
Sprawdź ładowność samej lokomotywy. W NARSie występują lokomotywy z takim problemem. Nie mają żadnej ładowności, ale ich przebudowa na różne stosunki przekładni jest tak traktowana. Najlepiej ustawić w rozkazach pełen załadunek dowolnego towaru.
Ustawiłem pełny załadunek dowolnego towaru (zamiast pełny załadunek wszystkiego) i poszły. Może to wina tej nowej lokomotywy
Na pewno, lokomotywa czekała na swój towar (pasażerowie? goodsy?)
morros a jakie ty GRF z pociagami masz ? PKP,DB,Dutch,Japanese,Chinese,US,Sweden,Czeskie ?czy do tego dajesz 2cc GRF.Poniwaz moze to sporo zmienic wedlug mnie..
Domyślne GRF.
Z tego co wiem, tamta lokomotywa może być przerobiona na pociąg pasażerski, czy coś podobnego. Pewnie przez to.
(29-08-2011, 16:03)morros napisał(a): Domyślne GRF.
Z tego co wiem, tamta lokomotywa może być przerobiona na pociąg pasażerski, czy coś podobnego. Pewnie przez to.

aha ale domyślne czyli jakie ? Bez żadnych GRF ?
(29-08-2011, 16:56)Daniel94 napisał(a):
(29-08-2011, 16:03)morros napisał(a): Domyślne GRF.

aha ale domyślne czyli jakie ? Bez żadnych GRF ?

A co rozumiesz przez domyślne? chyba że domyślne a nie jakieś dodawane.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord