Problem z NewGrf
Witam

Otóż niedawno powróciłem do tej wspaniałej gry, rozochocony możliwością dodawania nowych grafik.
I tu własnie mam problem posciagałem pare wszytko ladnie pięknie powłanczłem i...i mam taki problem. Grałem na singlu z komputerem i komputer sobie tak jakby nie radził :był start np 20 autobusów naraz i za chwile koniec i tak cały czas ;/ Było to objawione że stawiał zwykłe przystanki i kupywał autobusy takie przegubowe co tam wjechac nie mogły. I zaraz firma upadała.

Teraz moje konkretne pytania : Mam wersje 0.7.5 i :

-ile naraz można wgrać nowych grafik ?
-czy niekótre grafiki nie mogą być razem ?
-jakie wgrac żeby komputerowy gracz grał normlanie ?
-czy wgrywane grafiki trzeba dodatkowo jakoś ustawiac jakimiś parametrami.

Albo może inaczej może jest na forum osoba/y "obcykana/e" w NewGrf i doradzi jakie grafiki wgrac żeby mieć nowe środki transportu i żeby Si mogło grać normalnie ?

Przepraszam że tak długo ale chciałem jasno opsiać mój problem albo brak umiejetności w ogranięciu tego Tongue

Pozdrawiam
(16-04-2010, 13:50)El_Siete napisał(a): -ile naraz można wgrać nowych grafik ?
Wszystkie z Download Content.

(16-04-2010, 13:50)El_Siete napisał(a): -czy niekótre grafiki nie mogą być razem ?
Nie, musisz poeksperymentować czy nie będzie konfliktu.

(16-04-2010, 13:50)El_Siete napisał(a): -jakie wgrac żeby komputerowy gracz grał normlanie ?
Nie wiadomo, SI grają według jednego oklepanego schematu.

(16-04-2010, 13:50)El_Siete napisał(a): -czy wgrywane grafiki trzeba dodatkowo jakoś ustawiac jakimiś parametrami.
Można ale nie trzeba. Parametry powinny być w dokumentacji NewGRF.
Ja mam problem z samą SI.

Gdy zaczynam grę single player, mam 1 AdmiralAI, następnie kolesia BezNazwy 2x tak i znowu jeden AdmiralAI no i do końca same BezNazwy, które nic nie robią... Gdy kupiłem tych AdmiralAI bo byli dobrze prosperującą firmą, myślałem że pojawią sie kolejne A.AI natomiast nie.. Teraz gdy zaczynam nową grę to już wogule nie mam Adimrałów...
Przecież to proste, wszystkie SI które biorą udział w grze muszą być zdefiniowane, więc albo ustaw ilość graczy albo przypisz im "sterowanie" i nie może być luk w liście graczy, w tym przypadku SI.
Witam,

Znowu mały wielki powrót do Tycoona, gry która budzi we mnie poczucie dawnej podstawówkowej beztroski itd...

Ale. Żeby nie śmiecić pozwolę sobie podczepić się pod wątek. Z każdą kolejną wersją coś dochodzi i bywa, że jest (znaczy ja mam) jakiś problem. Coś się chyba zmieniło z ustawianiem GRF. Kiedyś można było dokonywać zmian z poziomu toczącej się gry. Teraz tylko w głównym menu. Niby można zapisywać jakieś profile, ale zmiana czegokolwiek nawet w edytorze scenariusza jest niemożliwa. Zrobiłem i zapisałem scenariusz, ale zestaw grf został już taki jaki był aktualnie ustawiony z poziomu głównego menu. I nie umiem tego zmienić. Da się jakoś to zrobić?

oczywiscie wersja 115
Chyba się nie da, ostatnio ktoś o tym pisał.
Beznadzieja. Sad
Również ostatnio, tyle że ktoś inny, pisał że się da Smile
http://openttd-polska.pl/showthread.php?...05#pid9205
Wielkie dzięki, trochę dziwne, że nie da się tego tak po prostu zrobić, no ale cóż.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord