Zmniejszenie mapy
Witam!
Dawno temu zacząłem grac na mapie 4096x4096, ale po rozbudowie mojej infrastruktury mój komputer już nie wyrabia i gra działa po prostu wolno. Czy da się jakoś zmniejszyć mapkę?
W ustawieniach zaawansowanych ustaw "Rozmieszczenie drzew w grze" na "Brak". Drzewa strasznie zamulają kompa, może po kilku latach mapa szybciej ci będzie chodzić.
(07-02-2015, 17:37)pAter napisał(a): W ustawieniach zaawansowanych ustaw "Rozmieszczenie drzew w grze" na "Brak". Drzewa strasznie zamulają kompa, może po kilku latach mapa szybciej ci będzie chodzić.

Możesz ten proces przyspieszyć zmieniając rozszerzenie *.sav na *.scn (Kopia zapasowa na wszelki wypadek), w ten sposób otrzymasz plik, który możesz poddać edycji w edytorze scenariuszy (pamiętaj o włączeniu pauzy), cała nazwa będzie taka sama jak nazwa "sejwu", następnie rozpoczynasz nowy scenariusz ze zmianami jakich dokonałeś, zyski, pojazdy, wszytko powinno działać tak jak byś wczytał ostatni "sejw". (skrypty mogą się zawiesić).

Pozdrawiam
Kiszony

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord