Przestarzałe pojazdy
Witam
Mam problem z automatyczną wymianą kilku pojazdów, dotyczy to tylko EN57 i 1 sztuki ST43. Wszystkie pojazdy mają depot w rozkazach jako obowiązkowy i pobierana jest opłata za naprawę ale składy nie chcą sie wymieniać na nowe.

[Obrazek: 6b06ac4f08bf.jpg]
Może nie są już dostępne do zakupu?
Masz tą opcję włączoną? (na biało zaznaczoną)

Załączone pliki Miniatury

Pojazdy w dalszym ciągu są dostępne. Opcja jest zaznaczona.

Malowanie podczas któregoś serwisu w ciągu ostatniego roku uległo zmianie w poszczególnych pociągach, ale te nie zostały wymienione na nowe:

[Obrazek: efae52ccc77b.jpg]
(21-10-2015, 17:18)czerwony69 napisał(a): Pojazdy w dalszym ciągu są dostępne. Opcja jest zaznaczona.

Malowanie podczas któregoś serwisu w ciągu ostatniego roku uległo zmianie w poszczególnych pociągach, ale te nie zostały wymienione na nowe:

[Obrazek: efae52ccc77b.jpg]

No bo to nie jest aż tak idealnie. W sensie, że najpierw będzie można ręcznie zmienić, a dopiero po kilku latach w grze samo się zmieni. Tak jest np. z lokomotywami towarowymi elektrycznymi (np. ET25, ET40) czy też uniwersalnymi (np. EU07). Nie wiem jak to w innych setach lokomotyw jest...
(21-10-2015, 15:27)czerwony69 napisał(a): Witam
Mam problem z automatyczną wymianą kilku pojazdów, dotyczy to tylko EN57 i 1 sztuki ST43. Wszystkie pojazdy mają depot w rozkazach jako obowiązkowy i pobierana jest opłata za naprawę ale składy nie chcą sie wymieniać na nowe.
No niemożliwe żeby była pobierana opłata i były stare.
Zaobserwuj, co się dzieje gdy pociąg zjeżdża do depotu, czy jest jakiś komunikat?
Czy włączałeś przewóz poczty w EZT?
Niestety jest bug w openttd i nie działa autozamiana dla pojazdów wielo-towarowych typu EZT z pocztą lub wagon pocztowo-bagażowy.
Problemem była poczta w EZT. Teraz wszystko ładnie się wymienia, pozostał problem z rodzynkiem ST43, ale wymieniłem ręcznie. Dzięki za pomoc Smile

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord