problem z zmiana wersji gry i otwarciem save
Witam 

obecnie gram na wersji gry OpenTTD Spring2013 Patchpack v2.2.192 Full win64 chciałbym się przesiąść na nowszą wersji która jest zoptymalizowana pod szybki jednostki komputerowe z dużą ilością Ram np wersje OpenTTD Spring pp v2.4.261 win64 lub OpenTTD Spring 2013 pp v2.4.279 win32 ale nie mogę bo mi się save nie otwiera SadSad  zdjęcie w załączniku 

czy jest na to jakieś lekartwo ??

Załączone pliki Miniatury

Zapis z np. Spring Patchpack działa tylko na tej wersji, na której go stworzyłeś podczas gdy z normalnego opena i tu i tu.
czyli sprawa jasna SmileSmile

więc kolejny pytanie związane z tym czy jest jakiś sposób aby polepszyć działanie gry na laptopie z I7 i 8GB Ramu aby co jakiś czas nie było totalnych zawiasów gry ? to dziwne że gra na tak mocnej maszynie nie wyrabia SadSad
Bo OpenTTD wykorzystuje tylko jeden rdzeń do działania (jednordzeniowa). Ja mam laptopa z procesem I3 (dwurdzeniowy) i 4 GB RAM i wszystko chodzi płynnie.
Dane nieaktualne, obecnie jest to PC z procesorem AMD Ryzen 2500 6 i 16 GB RAM.
I nie ma jakiegoś lekarstwa żeby uniknąć takich zawieszeń. Może jakiejś ustawienia w windowsie lub grze ?
Możesz spróbować zmienić Path Finder na inny.
https://wiki.openttd.org/Pathfinder

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord