Liczba postów: 17
Liczba wątków: 3
Open TTD z tego co mi wiadomo jest w allegro robiony, chyba że się mylę.
Nagrywanie przez camstudio jest uciążliwe przynajmniej dla mnie.
Gdyby uruchomić w jakiś sposób openttd w openGL lub directdraw to można by spokojnie nagrywać frapsem lub podobnym programem.
Co prawda znalazłem temat na anglojęzycznym forum:
http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?t=38151 << ale wyczytałem tam że żeby tym sposobem co oni tam podają uruchomić openttd trzeba mieć dość dobrą maszynę i kartę graficzną... ja posiadam radka 9250pro więc nie jest to cudo xD
Może kto tu więcej wie na ten temat? lub mimo niezbyt dobrego komputera zna sposób na przystępne nagrywanie openttd? w przystępnej jakości i płynności
Co prawda daje rady z tym jak jest. Ale warto myślę podyskutować na ten temat. Jeśli już był, przepraszam.
Ps. nie byłem pewien co do działu, więc proszę o przeniesienie w razie złego działu.
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 80
Skoro chcesz nagrywać, to ściągnij sobie Camtasia Studio 7 z torrentów. Sam tym nagrywam. Nie trzeba wielce kombinować, aby dobrze nagrywał.
Wiesz co, camtasia7 akurat mam i jednak wole camstudio może dla tego że nie potrafię skonfigurować odpowiednio kodeków.
A że tak spytam... tylko Ty tu jesteś niemiec?
Ja nagrywam niczego nie zmieniając w ustawieniach standardowych. Tylko zwiększyłem fps do 30. W Windowsie nie instalowałem żadnych kodeków. Mam to, co przyszło z SP3 do XP'ka.
Tylko ja co 5 minut wchodzę jak głupi na forum
Liczba postów: 299
Liczba wątków: 8
niemiec nie jesteś jedyny taki głupi
A jaką masz konfiguracje niemiec? bo ja 1,8 procek, 1Gb ram i karta radek 9250pro 128mb windows xp black
Liczba postów: 240
Liczba wątków: 19
(04-12-2011, 22:32)Chazy napisał(a): A jaką masz konfiguracje niemiec? bo ja 1,8 procek, 1Gb ram i karta radek 9250pro 128mb windows xp black
Nie mam się czym chwalić ale mam nawet gorszy komputer od twojego, grafika zintegrowana, i ładnie mi Camtasia nagrywa. Może spróbuj powyłączać wszystkie niepotrzebne programy. Ewentualnie możesz spróbować nagrywać jakimś mniejszym program np: CamStudio.
wiesz, nagrywa ładnie ale jak podczas nagrywania przesuwam ekranem w grze... to strasznie na filmiku to nieładnie wygląda... po prostu pokaz slajdów... tu jest problem, i to nieładnie wygląda i niezbyt nadaje sie na YT...
Pawilonek, nie jestem sam jak mi to miło słyszeć
Ja śmigam na laptopie. Acer Aspire 5737Z, 2.0 GHz, 3GB RAMu, GF 9400M G, Win XP SP3 i Ubuntu 11.04

Jak kiedyś przełączę się na Windowsa, podam Ci moje ustawienia w Camstasii.
Ja jak będę miał jakiś wolny dzień od pracy, albo więcej czasu w weekend to może zabezpieczę dane i zrobię sobie re-instal windowsa.... albo przejdę na zwykłego xpka albo znów xp black sobie zrobię, może to coś da..... ale nie sądzę żeby problem z zacinaniem przy przesuwaniu znikł..
Liczba postów: 859
Liczba wątków: 22
Ja kiedys nagrywalem dla jaj Sony Movie Maker
Mam ustawione 15 klatek. Dalej kodek TechSmith Screen Capture Codec i zaznaczona opcja Key frame every z wartością 80.
No cóż, ja nie wiem... mi tam zacina mimo wszystko i niewiele mogę z tym zrobić.... nawet jak ustawienia co do nagrywania dam bardzo nisko...
I po części jestem bardzo zły... zresztą nie ma w tym nic dziwnego skoro kolega przy o wiele słabszej konfiguracji nagrywa o wiele lepiej jak ja...
no ale cóż... bywa. Moja ostatnia nieobecność jest spowodowana moją przewlekłą aczkolwiek nie za bardzo ostrą chorobą... jakieś coś tam... grypa 3dniówka, ponoć teraz to dużo osób przechodzi....
13-12-2011, 21:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2011, 22:04 przez niemiec.)
A Ty pisałeś że z grypą siedzisz przy komputerze? że z grypą chodzisz do pracy... więc w czym problem?
Nadinterpretujesz moje i swoje wypowiedzi. Nie mam już 15lat żeby bawić się w dogryzanie komuś
więc nie ma powodów do dąsania się.
Więc... wypraszam sobie takiego doszukiwania się w moich wypowiedziach 
A to że faktycznie można by odnieść takie wrażenie że chciałem Ci sprawić przykrość... cóż... wierz lub nie, nie miałem takiego zamiaru.
No ale jeśli już tak się zdarzyło to przepraszam Panie Sander.
zwracam się na Pan bo może przypadkiem jesteś starszy jak ja.
Koniec sprostowania.
Teraz na temat. Żeby offa nie było... testowałem na innych sterownikach moją kartę graficzną bo zazwyczaj używam tych z Omegi bo imo są lepsze.
Ale w ramach sprawdzenia czy może to te sterowniki są winne zacinaniu się przy nagrywaniu opena zainstalowałem sterowniki od producenta czyli Catalysta.... no i jest to samo... w procesach też wszystko zbędne usunąłem więc nie rozumiem co powoduje że przy mojej konfiguracji mam taki problem z nagrywaniem... skoro kolega ma gorszą konfiguracje i nie ma takiego problemu...
Wymoderowano
niemiec