Co zrobić ze spadającą, liczbą ludności?
Cześć, jestem nowy, a to mój pierwszy post Rolleyes Mam problem, ponieważ mam dobrze rozwijającą się metropolie. W pewnym momencie miała powyżej 12 tys. mieszkańców, a teraz ilość ludzi zaczęła spadać Sad Miasto ma pracującą fabrykę, tartak i postawiłem im elektrownie. Posiada duże lotnisko międzynarodowe (ale to już od samego prawie początku gry), 2 stacje (jedna pasażerska, druga towarowa-do elektrowni). Miastu dostarczam "towary" i kosztowności i miasto też produkuje je dla innych miast. Posiada dobrze rozwinięty system komunikacji, jak i autobusowo-ciężarówkowy, ale też lokomotywowy (MagLev Big Grin). Więc wracając do pytania... co mam zrobić, żeby ludzie nie "uciekali"? Mam zbudować kolejną fabrykę, żeby było więcej towarów czy co?

P.S. Grę poznałem może 3-4 dni temu, więc mistrzem nie jestem Wink
Barti002 gram też openttd ale myśle że masz może za mało trasy autobusów na większy obszar. w sensie bardziej zwiększyc zasięg .Może prześlij save to może coś bardziej doradze
(23-08-2012, 20:47)Daniel94 napisał(a): Barti002 gram też openttd ale myśle że masz może za mało trasy autobusów na większy obszar. w sensie bardziej zwiększyc zasięg .Może prześlij save to może coś bardziej doradze

Proszę,

http://www31.zippyshare.com/v/26578669/file.html

Już jest co prawda lepiej, bo dobiło tych 12 tys. ale jak masz jakieś pomysły na nowy rozwój, to "wyraź" swoją opinie. I powiedz co nieco, co myślisz o moim systemie i co warto zmienić. Jak by co to planuję, jeszcze w przyszłości połączyć wszystkie miasta, koleją.
Tylko mam ogromną prośbę, potem jak już skończysz oglądać, to proszę, żebyś nie grał, ani nie udostępniał mojej mapy. Jestem mało ufny i już się zastanawiałem czy dać Ci ten link. Uf... się rozpisałem.Big Grin
Włączyłem Twojego save'a na 5 minut z przyśpieszonym czasem. Miasto rosło. Na przyszłość polecam Ci włączyć siatkę dróg (Ustawienia zaawansowane → Ekonomia → Miasta → Układ dróg dla nowych miast), najlepiej 3x3. Wtedy łatwiej jest kontrolować rozwój miasta przez planowanie komunikacji. Dodatkowo miasta nie mogą mieć na swojej drodze żadnych przeszkód - wtedy rosną zdecydowanie wolniej. Płaski teren też im sprzyja. Przydałoby się również ponaprawiać busy, bo padają na muchy.

PS. Jaki system masz, bo nie miałem żadnych uprawnień do save'a?
(23-08-2012, 21:29)niemiec napisał(a): Włączyłem Twojego save'a na 5 minut z przyśpieszonym czasem. Miasto rosło. Na przyszłość polecam Ci włączyć siatkę dróg (Ustawienia zaawansowane → Ekonomia → Miasta → Układ dróg dla nowych miast), najlepiej 3x3. Wtedy łatwiej jest kontrolować rozwój miasta przez planowanie komunikacji. Dodatkowo miasta nie mogą mieć na swojej drodze żadnych przeszkód - wtedy rosną zdecydowanie wolniej. Płaski teren też im sprzyja. Przydałoby się również ponaprawiać busy, bo padają na muchy.

PS. Jaki system masz, bo nie miałem żadnych uprawnień do save'a?

Windows Vista. No cóż, wtedy taki sprzedawali Wink
A na busy mam autoodnowe, ale, że ten model wycofali to mi nie działa Tongue
A jeszcze. Co to jest ta siatka 3x3? Nie znam się za bardzo i nie wiem co tam się będzie działo.
Miasto będzie się rozwijało na siatce 3x3. 3x3 kratki, gdzie będą budowane budynki, a ten kwadrat 3x3 będzie otoczony drogą. Włącz, to sam zobaczysz.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord