Jak ugryźć HARD?
Raz na jakiś czas lubie sobie wrócić na tydzień lub dwa do OpenTTD. Singiel mnie nie interesuje. Na większości serwerów jest za łątwo co powoduje u mnie szybkie znudzenie grą. Próbowałem serwer HARD i o ile w późniejszych latach gra nie stanowi problemów to nie mogę rozgryźć gry w pierwszych kilkudziesięciu latach gry. Próbowałem na sejwach różnych kombinacji i w najlepszym wypadku udawało mi się wyjść na minimalny plus który nie starczał na spłate odsetek. Tworzenie kasyn uważam za oszustwo i ich nie stosuje. Mam wrażenie że starano się utrudnić grę w póżniejszych latach co spowodowało nie grywalność w latach wcześniejszych. Lokomotywy są za drogie w utrzymaniu, pociągi towarowe trochę za ciężkie, podjazdy za strome, wagony za wolne, teren za górzysty. Kilka lat temu był okres że dużo grałem na pewnym polskim serwerze HARD (NARS, stacje chyba po 12 pól, brak ograniczeń prędkości dla wagonów) i tam ogarniałem sprawę, od 1850 roku można było stworzyć linie zarabiającą na siebie i pozwalającą na stopniowe inwestycje, pod koniec XX wieku bez problemów była jedna lub kilka wielotorowych magistral przez całą mapę i po 200-500 pociągów. Tutaj nie mam pomysłu jak zacząć. Jakieś porady? Może znacie jakiś serwer pośredni miedzy standardowym TTD a waszym HARD?

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord