Rozwój miast
Witam.
Mam pytanie - jak to jest z rozwojem miast? Tzn. wiem jak to dziala ze sie powieksza, ale napotkalem problem.
Moje miasto mialo w pewnym momencie ok 29 tys mieszkancow.
Obecnie liczba spadla do 25 i nie specjalnie rosnie. Miasto posiada pelna komunikacje miejska - autobusy, tramwaje, kolej, samolot, port wodny.
[Obrazek: 77083287.jpg]
hmm sądze że to miasto jest na górzystym terenie troche i jest mało dróg . Przedłuż drogi i weź ufunduj nowe budynki a będzie cacy
Dobrym rozwiązaniem, bardzo ułatwiającym rozwój miast, jest układ dróg 3x3 lub 2x2, do ustawieniach w opcjach. Następnie znając układ dróg, możesz je rozbudowywać. Wtedy miasto stosunkowo szybciej sie rozwija, bo samo nie musi budowac dróg. Dostarczanie towarów do miasta również to wspomaga oraz fundowanie nowych budynków.
Proponuje ci przejrzeć ten topik i obejrzeć rzeczy które możesz ściągnąc z tych linków powinna się tam znajdować odpowiedz na twoje pytanie Wink

http://openttd.prochy.pl/thread-653.html

P.S. dodatkowo do wypowiedzi niemca dodam, iż powinnienieś wypłaszczyć teren wokół miasta tak aby znajdował się na tym samym poziomie wtedy szybciej się rozwija Smile

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord