problem z załadunkiem
Witam jestem nowym uzytkownikiem, w ottd pogrywam od kilku ładnych lat, ostatni sie przerzuciłem na dodatek hard pack Smile

Otóz prosze o pomoc gdyż mam taki problem
Posiadam linie kolejowa i linie wodna

Linia wodna przewozi mi ryby z łowiska na stacje kolejowa

Linia kolejowa ma mi zabierac z jednej stacji żywiec z drugiej ryby( wyładowane wczesniej ze statku) i te wszystkie towary zawiesc do fabryki i tam wyładowac

Więc tak posiadam stacje A-na której ma być ładowany żywiec. Nastepnie pociąg jedzie do stacji B gdzie ładuje ryby ze statku i na końcu zawituje na stacje C gdzie ma wszystko wyładować. Problem jest taki że wogóle mi nie ładuje na żadnej stacji, aniżywca ani ryb, ale po usunieciu z rokładu stacji C już mi załaduje, pociag posiada wagonu do przewozu ryb i żywca wypróbowałem juz chyba wszystko
Jęsli ktoś wie o co chodzi prosze o pomoc
Pozdrawiam
Stacja A (pełny załadunek dowolnego towaru) - żywiec
Stacja B (pełny załadunek dowolnego towaru) - ryby
Stacja C (wyładuj jeśli akceptowane)

tak musi działać, stacja rozładunkowa czyli C nie ma/powinna mieć nic do rzeczy. Ewentualnie dorzuć link z zapisem gry. Być może ten Hard Pack coś modyfikuje i powoduje cały problem.
(24-09-2012, 12:57)Fablok napisał(a): Stacja A (pełny załadunek dowolnego towaru) - żywiec
Stacja B (pełny załadunek dowolnego towaru) - ryby
Stacja C (wyładuj jeśli akceptowane)
Na stacji B proponuje ustawić: Pełny załadunek wszystkiego. Bo jak będzie: załadunek dowolnego towaru to wjedzie na stacje B. Ma załadowanego do pełna żywca więc weźmie tylko tyle ile teraz jest na stacji a nie będzie czekało do pełnego załadowania. Tylko przy pełnym załadunku należy patrzeć również na lokomotywę bo niektóre mogą przewozić pasażerów i pociąg będzie stał pełny na stacji czekając na pasażerów.

Możesz sprawdzić, czy stacja C na pewno akceptuje żywiec i ryby. Oraz czy w wagonach mogą być przewożone te towary. W niektórych dodatkach trzeba je dodatkowo przebudować.
Dzieki za pomoc ale dalej nic, pociag stoi pusty i czeka wogóle sie nie ładuje miimo ze towar jest na stacji, ale jak jedzi sam tzn bez rozkładu to ładuje wszystko pieknie i rozławdowuje tam gdzie jest zapotrzebowanie dziwne co?
save nnie bede rzucał bo i tak by Ci na zwykłym ottd nie zadziałał
Wagony sa poprzebudowywane

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord