KOLEJ Polish PKP Set v2.0
Spójrz jeszcze raz na zdjęcie które dałem, ten "jeszcze jeden szary pasek" to jest już skośne na równi z niebieskimi elementami nad kabiną, krótszy szary pasek nad nim jest tym krótszym elementem tego skośnego.
Zresztą, masz tu rozrys: http://imageshack.us/a/img819/2246/mitemite.png
Oddzieliłem niebieskimi liniami na zdjęciu "rzędy pikseli" spritu.
Mam nadzieję że teraz rozumiesz o co chodzi Smile
I jakby co, kontynuujmy tą dysputę na PW bo chyba zaśmiecamy już temat.
niestety ale mnie nie podoba się rzut boczny górny / , sprawia ze przód lokomotywy ma kształt trapezu a ma zwykły prostokąt. i jeszcze kabel na dachu skręca trochę na boki, nie jest idealnie prosty i wyróżnia się za bardzo spośród reszty. tak to spoko, tylko taka pstrokata się zrobiła.
Wyłapałem takie detale - Elf ma światła białe z tyłu. Część loków przewozi 0 poczty, część 0 pasażerów.
(23-10-2012, 16:57)Polo_Crafter napisał(a): Wyłapałem takie detale - Elf ma światła białe z tyłu. Część loków przewozi 0 poczty, część 0 pasażerów.

Dzięki. Elf miał tak od początku. Smile Teraz gruntownie go przerobiłem i widocznie bardziej rzuca się w oczy. Dorobię tył z czerwonymi światełkami...
Możesz podać, która z lokomotyw wozi pasażerów? Wszystkie powinny pocztę... Rolleyes
Uhm... chyba musiało mi się coś pomylić... albo patrzyłem w starszą wersję, ale... Lokomotywy generalnie nie mają teraz typu ładunku, chyba, że jest to SM42 (poczta) i EN, SN (pasażerowie). Więc wszystko jest dobrze, wybacz Big Grin
Co sądzicie o tym, aby dodać EP08, ET40, które obecnie są cięte na złom, ET42 oraz TEM2?
EP 08 mogłaby powstawać po przebudowie z EU 07 (tak samo i EP 07 i EP07A)
ET40 i ET42 będą w secie, maja już nawet zrobione "zaślepki" rezerwujące odpowiednie ID. Tongue
W secie przewidziane jest także miejsce na SM31, którą można zamienić na SM48/TEM2. W sumie obie lokomotywy mają identyczne przeznaczenie i bardzo zbliżone parametry, więc w zasadzie to tylko kwestia przygotowania innej grafiki.

Natomiast co do EP08 to nie jestem przekonany - to jeden z tych prototypowych loków, które za bardzo nie przyjęły się w eksploatacji. Chyba ciekawszą propozycją będzie EP05, również przewidziana w secie. Rolleyes
TEM2 z SM31? Trochę to dziwne Tongue EP08 wypełniałaby dziurę, co do prędkości. Taki kompromis pomiędzy EU07 a EP09.
ep08 może być umieszczone bo było 15 sztuk tego "modelu" Big Grin
PS. jak przestałem spamić z Husarzem to nagle na forum zrobiło się cicho Big Grin
(27-10-2012, 15:59)niemiec napisał(a): TEM2 z SM31? Trochę to dziwne Tongue

Dla uściślenia - nie chodziło mi możliwość przebudowy SM31 na TEM2. Zakładam, że tylko jedna z tych lokomotyw będzie w secie, a która, to już do decyzji.
EP05 pojawiła się w tym samym czasie co EU08, ale rozwijała wyższą prędkość, bo aż 160km/h, więc jest chyba lepszą łatą na dziurę? Rolleyes Poza tym EP08 było tylko 11 sztuk, bo 4 przemianowano na EU07...
A co z ET 21? Pojawia się w około 1957 r. W tym okresie nie ma nic podobnego (w ogóle od ok 1953 r. do 1961 r. to taki "martwy okres" w secie). Co prawda jest ET22 ale dopiero w 1969 r. Co o tym sądzicie?
(28-10-2012, 08:39)stojo napisał(a): A co z ET 21? Pojawia się w około 1957 r. W tym okresie nie ma nic podobnego (w ogóle od ok 1953 r. do 1961 r. to taki "martwy okres" w secie). Co prawda jest ET22 ale dopiero w 1969 r. Co o tym sądzicie?

Ja popieram dodanie ET21.
Było tego dużo, i jeśli dobrze kojarzę była to pierwsza elektryczna lokomotywa towarowa dla PKP. + powyższy argument o dacie.
ET21 też jest przewidziany w secie...
Dobra informacja dla miłośników współczesnej kolei. Wink
Wspólnie z Sojitą przygotowaliśmy "mega-pack" kontenerów, który zawiera w sumie ponad 20 różnych kontenerów 40- i 30-stopowych w barwach rzeczywistych firm przewozowych. Spośród znanych firm można tam znaleźć MAERSK, HYUNDAI, China shipping, EVERGREEN, MSC, Hapag-Lloyd, P&O, UBS...
Wspomniany "pack" został już obecnie zaimplementowany w platformie Sgs, która wozi je w losowo wybieranych konfiguracjach:

[Obrazek: 669Kontenery.png]
Przepiękny!

Rozumiem, że można go już pobrać? Smile
Jeszcze nie jest dostępny. Dam znać, kiedy będzie.
Teraz staram się wrzucać więcej zmian do kolejnych publikowanych wersji setu, żeby nie podbijać zbyt często numerków...
Wagony Gags jeżdżą z otwartymi drzwiami (znów?).

Zamykają się, gdy są częściowo napełnione
(01-11-2012, 15:36)Polo_Crafter napisał(a): Wagony Gags jeżdżą z otwartymi drzwiami (znów?).

Tak. I jest to celowo zrobione! W rzeczywistości puste Gagsy często jeździły z otwartymi lub uchylonymi drzwiami: http://www.garnek.pl/darek60/9503300/wagon-typu-gags
W przypadku OTTD pojęcie "pusty" oznacza załadowany < 33%.
Niestety, nie zdążyłem już wyedytować poprzedniego postu.
Poniżej przedstawiam kolejne elementy setu - rodzina wagonów samowyładowczych Fals i Falns (WAP i 436V):

[Obrazek: 290Fals_demo.png]

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord