@
paulonio
Co do FIRS to mam garść informacji na początek:
Zależy od rodzaju rozgrywki, jeśli goal to będzie troszkę inaczej.
Zasadniczo jak najszybciej musisz rozpocząć produkcję
FS(sprzęt rolniczy) i
ES(maszyny), powodem tego jest zwiększanie za ich pomocą wydobycia w przedsiębiorstwach poziomu 1 (lasy, kopalnie itd).
Jednak aby produkować
FS i
ES musisz zacząć od np. drewna, rudy żelaza i ropy, których następnie możesz wydobywać więcej po dostarczeniu FS/ES. Zasada jest taka, iż aby zwiększyć wydobycie powinieneś dostarczyć trochę tych zasobów przynajmniej raz na miesiąc wtedy produkcja prędzej czy później wzrośnie.
Przykładowo:
Tworzymy dwie linie:
1. Las(drewno)+kopalnia rudy(ruda żelaza) -> Piec Hutniczy(Metal)
2. Pole Naftowe(ropa) -> Rafineria(Paliwo)
teraz to co uzyskaliśmy ślemy dalej:
3. Rafineria(paliwo)+Piec Hutniczy(Metal) -> Fabryka Maszyn(Maszyny + Sprzęt rolniczy)
porada: dostarczenie obu tych składników w odstępie poniżej 30 dni także daje lepszy rezultat niż jakbyś jechał na jednej składowej.
mamy już FS/ES co dalej:
4.Fabryka Maszyn(sprzęt rolniczy) -> las (rozwój produkcji w lesie)
5.Fabryka Maszyn(maszyny) -> kopalnia rudy (wzrost wydobycia rudy) i Pole Naftowe (wzrost wydobycia ropy)
co nam daje więcej maszyn/sprzętu rolniczego i dopiero w tym momencie możemy pomyśleć o jakimś zarobku...
najlepiej płatne towary w FIRS to właśnie:
Towary,
Żywność,
Alkohol,
Mat.budowlane,
Opakowania
chyba w takiej kolejności.
Co wozić, na czym się skupić?
To już zależy tylko od Ciebie.
Zacznij od analizy co potrzeba do produkcji konkretnych towarów, co może już masz (którą ze składowych), a przy takich liniach jak podałem w rafinerii masz "przy okazji" również chemikalia..
W FIRS jest sporo możliwości, dlatego każda rozgrywka będzie lub powinna być troszkę inna, nie jest to pchanie węgla na drugi koniec mapy i tak do znudzenia.
Jeśli chcesz dowiedzieć się coś więcej albo zapytać o coś konkretnego to pisz na pm.
Późno już więc może troszkę bez ładu i składu, ale mam nadzieję że udało mi się przedstawić moją koncepcję do gry na FIRSie.
Pozdrawiam
FAblok