Problem z grafikami.
Podczas uruchamiania gry wyświetla mi taką wiadomość:

[Obrazek: eab1.png]

Normalnie nie zwracałbym na nią uwagi, ale podczas rozgrywki nie mam dostępu do autobusów/ciężarówek.
Mam wgrane takie Newgrf:
[Obrazek: plbn.png]

Muszę coś jeszcze dodatkowo wgrywać ?
Hmm chodzi chyba o podstawowy zestaw, nie NewGRF, to może przeinstaluj OpenTTD (najlepiej zainstaluj najnowszą wersję).

Ewentualnie: Ustawienia NewGRF > Sprawdź dodatki online > Wybierz uaktualnienia > Pobierz
Używasz starych grafik z TTD czy OpenGFX?
Używam nowych grafik, a najnowszą wersję ostatnio instalowałem. Jedyne wytłumaczenie jest takie, że przypadkowo usunąłem te grafiki, a instalator "uznał", że skoro mam starszą wersję to grafik wgrywać nie musi. Mogę je skądś oddzielnie pobrać ?
Nowe: http://www.openttd.org/en/download-opengfx
Stare: http://www.openttd.2ap.pl/download/pokaz_plik/16
Błąd już nie wyskakuje ale autobusy/ciężarówki nadal nie są dostępne Sad
Jak wczytuję grę, albo załączam scenariusz to wszystko jest ok. Pobrałem nawet jakieś grafiki 32 bitowe, ale tam też miałem to samo.
Więc to nie jest chyba jednak wina grafik, a czegoś innego. Sprawdzałem w ustawieniach, ale tam nie widzę nic takiego żeby dało się wyłączyć autobusy i nie pamiętam żeby coś takiego było.
Może to wina eGRVTS? Odpowiada on za samochody, więc może tutaj tkwi problem. Wyłącz i sprawdź czy nadal ich nie ma. Być może akurat taki zestaw GRFów nie może ze sobą poprawnie działać, tak strzelam.
No tak po wyłączeniu eGRVTS działa, ale nie wiem dlaczego. Specjalnie ustawiłem takie newgrf jak na którymś z serverów było, bo myślałem, że na 100% będzie działać, a tu klops Wink

Ok problem całkowicie rozwiązany. Wystarczyło wejść w : eGRVTS -> ustaw parametry i pozaznaczać wszystko na zielono. Dzięki wszystkim za pomoc Smile
(25-06-2013, 11:55)paulonio napisał(a): Ok problem całkowicie rozwiązany. Wystarczyło wejść w : eGRVTS -> ustaw parametry i pozaznaczać wszystko na zielono. Dzięki wszystkim za pomoc Smile

Ohh jaki banał, w parametrach miałeś wyłączone pojazdy Big Grin Nie grałem prawie w ogóle z eGRVTS, tak to bym pewnie skojarzył Wink

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord