Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Siemka w openttd mam taki problem ze podczas gry znikaja mi samoloty. Zdarza to sie najczesciej jak zminimalizuje gre, ale tez jak caly czas gram np. przeniose sie na drugi koniec mapy i cos tam bede robil to w tym czasie znika mi samolot. Mam wylaczone katastrofy wiec nie wiem w czym jest problem.
Liczba postów: 602
Liczba wątków: 19
Ale co to znaczy, że znikają? Kliknij u góry na ikonkę samochodu i z listy wybierz ten samochód, który Ci "zniknął" - będziesz wiedział gdzie on teraz jest.
Liczba postów: 318
pAter SAMOLOTY nie SAMOCHODY
Liczba postów: 602
(25-11-2013, 12:01)showman napisał(a): pAter SAMOLOTY nie SAMOCHODY 
Oj racja

Ale na to samo wychodzi
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Pewnie spadają jak tupolev... Przyobserwuj sobie dłuższa chwile, czy się nie rozbijają o pas startowy i czy rating lotniska nie jest strasznie niski, czyli 1-20%
Jak grasz na single to wylacz disasters i breakdowns to nie będą spadać.
Liczba postów: 570
Liczba wątków: 9
Napisał ze ma katastrofy wylączone.
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 9
Może masz jakiś GRF który to powoduje?
Ja bym profilaktycznie zrobił reinstal gry, najpewniejszy sposób na sprawdzenie.
A jak nie zadziała:
"gdy ci smutno, gdy ci źle jebnij format dysku C"
Samoloty znikają mi z całej gry. W okienku samolotów gdzie są wszystkie aktualnie posiadane samoloty też znikają, tak jak bym ich w ogóle nie kupił tylko pieniążków nie zwraca :/. Katastrofy są wyłączone.
Liczba postów: 318
A awarie pojazdow tez masz wylaczone ? Byc moze samolot sie psuje, nie mogac znalezc lotniska rozbija sie i tyle... w sumie nie jestem pewien bo juz nie pamietam kiedy ostatnio budowalem samoloty
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 80
Może podasz wersję Opena, na której grasz i z jakich NewGRF korzystasz? Najlepiej wrzuć też save'a z gry, kiedy masz samoloty i kiedy ich nie masz.
Liczba postów: 859
Liczba wątków: 22
Mysle ze problemem jest SmolenskK***GRF. A tak serio to proponowalbym reinstalla + sprawdzenie grfow
Może się wymieniają na nowe i już są wycofane z produkcji?
Wersja OTTD to 1.3.2 stable. Reinstall nie pomaga, problem występuje niezależnie czy wgram jakieś GFR czy też nie. A samoloty dalej są w produkcji (jak znikają to mogę kupić te same).
Liczba postów: 57
Liczba wątków: 2
Liczba postów: 458
Liczba wątków: 35
sprawdź wiadomości w gazecie w grze czy to aby nie napewno wypadek.
Podrzuc save i napisz jaka to wersja gry. Najlepiej bez grf.
Liczba postów: 163
Liczba wątków: 8
Problem může být malé letiště a velké letadlo /samolot/. Mám za to, že prostě velké letadlo na trávě neumí přistávat. Jinak opravdu by to chtělo save z hry.
Chyba znalazłem błąd. Zrobiłem kolejny reinstall lecz tym razem zainstalowałem wersje 32bit a nie jak wcześniej 64bit. Nie wiem w czym tkwi problem ale teraz samoloty już nie znikają.
W jaki sposób zmieniałeś konfigurację gry? Przez klienta, czy edytowałeś openttd.cfg?