INNE Projekt polskie budynki
Jak idą prace?
Po polsku czyli wolno Big Grin
(12-11-2013, 17:59)DzikiJeż napisał(a): Jak idą prace?

Idą całkiem sprawnie. Do setu doszło już prawie 20 nowych budynków. Istniejące budynki sukcesywnie są przerabiane na wersje ośnieżone - na potrzeby klimatu arktycznego. A place budów zostały wyposażone w animacje, przedstawiajace pracujące dźwigi, buldożery, itp. Wink
ooo superSmile To tym bardziej nie mogę się doczekać Smile
(13-11-2013, 10:13)TadeuszD napisał(a): A place budów zostały wyposażone w animacje, przedstawiajace pracujące dźwigi, buldożery, itp. Wink
Dasz rade coś takiego nagrać lub udostępnić wersje roboczą? Wrzuciłoby się naszego Facebooka Smile
(13-11-2013, 13:17)niemiec napisał(a): Dasz rade coś takiego nagrać lub udostępnić wersje roboczą?

W tej chwili set jest tak mocno rozgrzebany, że trudno coś udostępniać. Ale będe miał to na uwadze i może pod koniec tygodnia (ale raczej przyszłego... Smiley24) podrzucę coś uruchamiającego się.
...naszego Facebooka Smile

??^^
Poszukaj sobie... OpenTTD Polska ma wlasny funpage na FB...
Gdyby ktoś był zainteresowany, to w lokalizacji http://dev.openttdcoop.org/projects/polish-houses/files co jakiś czas pojawiają się wersje developerskie nowego setu. Oczywiście, jak to bywa z wersjami developerskimi, nie gwarantuję poprawności ich działania... Smile
Zapraszam do dzielenia się opiniami. Obecnie działa już większość budynków od początku setu (1900 r.) do ok. 1960r.
ja poczekam na stable Wink
Świetny pomysł! Może ja też poczekam na wersję stable...? 90
To będzie długie czekanie... Wink
(20-11-2013, 21:19)TadeuszD napisał(a): Świetny pomysł! Może ja też poczekam na wersję stable...? 90
Chodziło mi o to że poczekam aż skończysz Wink
Mam problem z tym dodatkiem. Podczas generowania mapy wyrzuca mi błąd, że brak odpowiednich miejsc dla miast Sad
(24-11-2013, 18:58)Koucz napisał(a): Mam problem z tym dodatkiem. Podczas generowania mapy wyrzuca mi błąd, że brak odpowiednich miejsc dla miast.

Pewnie ustawiasz datę wcześniejszą niż 1930r. Obecny set działa dopiero od tej daty.
Powoli do przodu... Wink Powstają budynki z epoki PRL w wersji normalnej i ośnieżonej. Na budowach wre praca, pracują wspomniane przeze mnie wcześniej dźwigi...
Przy okazji dodałem kolejny ficzer do setu - pewne rodzaje budynków, gdy stoją koło siebie, to sklejają się w "parawanowce" lub "galeriowce" (różnie to nazywają, w zależności od regionu), czyli długie, wieloklatkowe bloki.

[Obrazek: 677plb1.png]

[Obrazek: 622plb2.png]
Czy jak zaktualizuję seta na swojej mapie Polski, to nie będzie żadnego konfliktu? Smile I czy w końcu będziecie rozwijali ten pomysł ze starówką?
Nowy set niejako z założenia będzie niekompatybilny z poprzednim, choćby z powodu obsługi wielu klimatów... Twoja mapa będzie więc prawdopodobnie wymagała założenia wszystkich miast od początku... Smiley13
Co do "starówki" to jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji - zobaczymy, jak set będzie się zachowywał po wprowadzeniu wszystkich budynków i właściwego wybalansowania ich "probability". Sojicie pomysł ze starówką sie podoba, więc na 90% zostanie. Wink
(27-11-2013, 14:21)TadeuszD napisał(a): Nowy set niejako z założenia będzie niekompatybilny z poprzednim, choćby z powodu obsługi wielu klimatów... Twoja mapa będzie więc prawdopodobnie wymagała założenia wszystkich miast od początku... Smiley13

Właśnie się do tego przymierzałem (był problem natury odległości miast od siebie i przebudowa z siatki 3x3 na "lepsze drogi"), ale nawet nie zacząłem, bo nie miałem czasu i nadal go nie mam. Nowy set budynków zapowiada się świetnie, więc skoro i tak na razie nie będę pracował nad mapą, to pewnie później będę już stawiał te miasta z nowym setem Smile
Wczoraj odpaliłem nowy Polish Building Set w zastawieniu ze Snowline Mod 1.0.2. No i kicha... Smiley6
Zakładałem bowiem, że część budynków, jak np. starówka i duża katedra, będzie się budowała tylko na nizinach (gdzie nigdy nie ma śniegu), zaś inna część budynków, jak np. schroniska górskie, tylko w górach (na śniegu). Ale niestety, przy zmiennej granicy śniegu te założenia wzięły w łeb.
Zastanawiam się więc nad stworzeniem sztucznej klasyfikacji, że np. teren o wysokości do 3 kratek to jeszcze nizina, a powyżej to już góry. Ewentualnie mogę to udostępnić jako parametr NewGRF. Co o tym myślicie?

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord