|
INNE Projekt polskie budynki
|
Liczba postów: 570
Liczba wątków: 9
Zrób to jako parametr. ale moze nie na 3 kratkach tylko np na 5
Albo żeby w parametrze mozna było sobie to ustawić
Liczba postów: 1,084
Liczba wątków: 10
Obecnie sparametryzowałem set w następujący sposób:
Liczba postów: 119
Liczba wątków: 3
A będzie działać w toylandzie?  Bo mi się chce żygać od tych defaultowych...
(05-12-2013, 12:21)p0358 napisał(a): A będzie działać w toylandzie? 
Nie. Zakładam, że będzie działać tylko w "realistycznych" klimatach - umiarkowanym, arktycznym i pustynnym.
w toylandzie to gra chyba tylko moja siostra :E
Liczba postów: 119
(05-12-2013, 16:38)Damgam napisał(a): w toylandzie to gra chyba tylko moja siostra :E
Mój pierwszy świat mi się przypadkiem stworzył w toylandzie, a gram na nim jeszcze, bo mam do niego sentyment  Ale mi się żygać chce od tych budynków, więc myślałem, że PBS będzie działał w tym klimacie, no ale szkoda...
(05-12-2013, 18:43)p0358 napisał(a): ...bo mam do niego sentyment 
W sumie nie ma technicznych przeszkód, żeby odblokować korzystanie z tego setu także w zabawkowym...
Parę dni pracy i Polish Building Set zaczął poprawnie działać również przy zmiennych porach roku. 
Tak przykładowe miasto wygląda latem:
...a tak zimą:
Liczba postów: 25
08-12-2013, 10:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2013, 10:27 przez Damgam.)
TADEK MISZCZ 
ALE mam pewne zastrzeżenie. w najnnowszej wersji PBS (od sojity)jest tak, że w jednym miescie stoi 10 mariotów  . Da sie cos z tym zrobic ale nie usuwając tegóż budynku? (Jestes z warszawy więc powinienes wiedziec o co mi chodzi  ) np taki limit:
1 Taaki budynek na miasto + miasto musi miec >20 000 ludnnosci  . Da sie tak zrobic?
08-12-2013, 12:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2013, 12:40 przez TadeuszD.)
(08-12-2013, 10:26)Damgam napisał(a): 1 Taaki budynek na miasto + miasto musi miec >20 000 ludnnosci . Da sie tak zrobic?
Tak, da się zrobic podobne ograniczenia. Nowa, testowa wersja Marriotta już tak działa, że pojawia sie on tylko jeden na miasto. Natomiast testowa wersja katedry ma jeszcze bardziej restrykcyjne reguły - pojawia się ona tylko jedna w mieście, w dodatku tylko w miastach oznaczonych przez OTTD jako metropolia (jest taki parametr w OTTD, którym można to regulować) oraz tylko na nizinach (to nowy parametr NewGRF).
Z Marriottem jest chwilowo ten problem, że w secie Sojity istnieją dwa Marriotty  - stara i nowa jego wersja. Ponieważ do nowego setu przeniosłem je bez zmian, to zdarza się, że pojawiają się oba w jednym mieście - stary i nowy. Ale nad tym jeszcze popracuję.
Liczba postów: 76
Liczba wątków: 1
Czy wersja w tymi zmianami będzie dostępna niebawem?
(08-12-2013, 12:32)TadeuszD napisał(a): Z Marriottem jest chwilowo ten problem, że w secie Sojity istnieją dwa Marriotty - stara i nowa jego wersja. Ponieważ do nowego setu przeniosłem je bez zmian, to zdarza się, że pojawiają się oba w jednym mieście - stary i nowy. Ale nad tym jeszcze popracuję. aha dzieki za info  . strasznie mnie to denerwowało.
Liczba postów: 535
Liczba wątków: 12
Jeśli chodzi o starówkę to fajnie jakby pojawiały się na niej ratusze z różnych miast (1 na miasto) np Krakowa, Wrocławia, Poznania, Zamościa czy Oławy na zasadzie różnych wersji tego samego budynku. Ośnieżone blokowiska wyglądają ślicznie. Czy bloki po 2000 roku będą ocieplane (kolorowo malowane), bo nie pamiętam czy gdzieś jest o tym wzmianka?
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 6
O kurcze jak tylko skończą mi się egzaminy to będę się musiał zabrać do rysowania bo będę spowalniał set xD
Przy okazji drobna uwaga. Budynek z klimatyzatorami i bilboardami na dachu (na dole screenów) w zimie nie powinien mieć tak ośnieżonej góry. To z tym X to nie nadbudówka a szkieletowa konstrukcja właśnie na bilboardy i anteny. Poza tym to jest genialne.
Ps. jak to zmienne pory roku? Jakiś GRF? (odpowiedź na to ps na priv prosze)
A to, żeby set nie był wyłącznie warszawski...
ładne  nawet bardzo ładne. a zkąd to jest
(10-12-2013, 11:37)Damgam napisał(a): ...a skąd to jest 
To wrocławski "Poltegor". Biurowiec co prawda już nie istnieje, ale wcześniej był najwyższym budynkiem w tym mieście...
Przeglądałem ostatnio ciekawe wieżowce, nadające się do uzupełnienia wolnych ID, które mi powstały w secie i wytypowałem jeszcze "ORCO Tower" i "Błękitny wieżowiec" z Warszawy oraz "Pazim" ze Szczecina. Te budynki powinno dać się stosunkowo łatwo wyrysować w skali OTTD.
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 6
http://s-trojmiasto.pl/zdj/c/9/22/700x0/...eniowy.jpg - to jeszcze można dorobić Gdański "Zieleniak" 
I Katowicką super jednostkę (choć to raczej jako blok...)
(10-12-2013, 17:20)Sojita napisał(a): ...to jeszcze można dorobić Gdański "Zieleniak" 
Faktycznie, prosty do narysowania. Może nawet lepszy od Pazima, bo Pazim to cały kompleks, z którego dałoby się przenieść do OTTD tylko sam "termos"  bez pozostałych budynków kompleksu (no chyba, że jako budynek 2x2, ale to już out of scope...).
|
|
|
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
|
| Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność. |
| Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :) |
|