PBS - czeka na wolną drogę pomimo że ma wolny tor.
Wróciłem sobie do opena, buduje sobie stacje z 2 torami na załadunek, stawiam zwykłego PBSa i 2 PBSy które nie zatrzymują pociągu, według mnie wszystko powinno śmigać, a tak naprawde nie śmiga. Screen :
[Obrazek: pw60jw.jpg]
Dlaczego PBS nie chce zarezerwować drugiego toru :?
Problem bude ten double PBS dej to bez nich a nebo si uprav nastavení v konfigu na
yapf.rail_firstred_twoway_eol = true
Ja bym usunął te najbliższe stacji semafory w kierunku wyjazdu Smile
semafory przy wyjeździe niepotrzebne
te sygnały nie przeszkadzają,
musiałeś kombinować przy sygnalizacji jak pociąg jechał
A te blokowe przy wyjeździe to czemu? One nie są problemem?!
Ja widzę 2 opcję:
1. Bug opena, ostatnio miałem bardzo podobną sytuację, musiałem zniszczyć zepsuty kawałek i zbudować jeszcze raz.

2. Jeśli gra/save był na tablecie, to PBS-y są w tej wersji zepsute, i miewają dziwne humory.

3. (mało prawdopodobne) przestawiłeś coś configu
@Damgam, to zrób taką stację i wywal te dwa semafory wyjazdowe. Miłej gry Tongue

A co do problemu, na moje kolega grzebał w semaforach przy jadącym pociągu. Jeśli kliknie zeby pociąg zignorował semafor to pewnie pojedzie na drugi tor bez problemu.
@loony, te semafory na pewno nie pomagają, bez nich wychodzi na to samo Smile
(15-12-2013, 13:37)lordvjadropl napisał(a): 2. Jeśli gra/save był na tablecie, to PBS-y są w tej wersji zepsute, i miewają dziwne humory.

Ja nigdy na tablecie nie miałem z PBS'ami żadnych problemów...
dobra, dobra. To było na serwerze PKP Tongue. Zdziwiłem się że coś takiego wogóle się przydarzyło i nic nie majstrowałem. Może jakiś taki specjalny przypadek że sie zjebalo?

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord