Aktualnie nie mam dużo czasu, w wolnych chwilach dodaję brakujące przedsiębiorstwa na mapę. I tak, na ten moment zaktualizowałem NewGRF do najnowszych wersji, oraz dodałem Polish_Road_Set-5. W okręgu GOP, dodałem finalnie wszystkie 15 kopalń węgla kamiennego, wchodzące w skład Kompanii Węglowej S.A. Myślę że taka ich ilość wystarczy, nawet przy wzmożonej konkurencji. Są to:
• KWK Knurów-Szczygłowice (Knurów)
• KWK Sośnica-Makoszowy (Zabrze)
• KWK Bielszowice (Ruda Śląska)
• KWK Bobrek-Centrum (Bytom)
• KWK Halemba-Wirek (Ruda Śląska)
• KWK Pokój (Ruda Śląska)
• KWK Piekary (Piekary Śląskie)
• KWK Bolesław Śmiały (Łaziska Górne)
• KWK Brzeszcze (Brzeszcze)
• KWK Piast (Bieruń)
• KWK Ziemowit (Lędziny)
• KWK Chwałowice (Rybnik)
• KWK Jankowice (Rybnik)
• KWK Marcel (Radlin)
• KWK Rydułtowy-Anna (Rydułtowy)
Dodałem również Złoże Ropy Naftowej Barnówko-Mostno-Buszów, Karpackie zagłębie roponośnie, Rafinerię Nafty Jedlicze S.A. koło Krosna - Grupa ORLEN i Kopalnię Ropy Naftowej i Gazu Ziemnego Lubiatów (KRNiGZ Lubiatów) - PGNiG.
Dążę do pozostawienia na mapie jedynie tych przedsiębiorstw, których właścicielem jest w części przynajmniej skarb państwa. Jednak na redukcję przyjdzie czas jeszcze.
Poza tym, wszystkie miasta powiatowe w Polsce podpisałem dużymi literami. Podobnie stolice sąsiednich państw wraz z symbolem ISO danego państwa w nawiasie. Do aktualizacji jest też ludność miast. Kraków w mapie kwiczy w porównaniu z Łodzią, kiedy to stolica małopolski ma w w rzeczywistości 758 463 ludności, a Łódź 718 960. Na mapie ta druga ma aż całe 8 tysięcy przewagi nad Krk.
I tutaj pytanie do autora mapy, KOZACKIEGO BOHUNA, aktualizować dalej mapę? jest sens? lub może robisz to już na własną rękę? w takiej sytuacji nie ma sensu się dublować