NewGRF na zmianę czasu rozgrywki
Witam czy istnieje już może GRF który pozwala zwolnić biegnący czas ?? jak to jest w wersji OPEN TTD HARD chodzi mi aby upływający czas nie gnał żeby było trochę realnie pociąg jechał dzień a nie miesiąc SmileSmile
NewGRF = New Graphics Resource File

Za pomocą NewGRF nie uda się zmodyfikować mechaniki gry, dlatego właśnie powstają patche, które ją modyfikują.
czy jest jakiś link do tego patcha Smile ?? czy współpracuje on ze stabilną wersją OPENTTD ?
Jest to zupełnie inna wersja gry, posiadając takową można grać tylko na single player lub na serwerach które dokładnie na takiej z patchowanej wersji gry zostały postawione, o ile w ogóle takowe istnieją. Analogiczna sytuacja jak nasz serwer z CargoDist.
(03-01-2014, 17:00)truman78 napisał(a): czy jest jakiś link do tego patcha Smile

Tu jest link do patcha: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=42432
Zasysam :E.
Witam Wszystko Fajnie mam patcha mam wersje programu openttd-1.3.3-windows-win64 pytanie jak zrobić teraz aby to się razem połączyło w jedną całość Smile Wiadomo w grach normalnych patcha się instaluje a tutaj co się z tym robi ?? Wszędzie jest coś napisane ale brakuje tego w sposób normalny czytelny jak to zrobić pod W7 Smile może jest ktoś kto to ułoży w całość - jeśli wie jak się to robi i ułatwi trochę życie innym graczom którzy chcą często zagrać w OPENTTD z jakimiś poprawkami Smile
(04-01-2014, 11:36)truman78 napisał(a): Witam Wszystko Fajnie mam patcha mam wersje programu openttd-1.3.3-windows-win64 pytanie jak zrobić teraz aby to się razem połączyło w jedną całość

Należy ściągnąć kod źródłowy OpenTTD, a nie jego instalkę. Na kod źródłowy nadgrać patch'a, a następnie przekompilować całość, tworząc własnego EXE-ka. Wink Oczywiście do tego potrzeba odpowiednich narzędzi - programu do wersjonowania kodu oraz kompilator, np. MS Visual Studio.
Od razu wole odradzić robienie tego bo kolega sobie zrobi krzywde.
Lepiej ściągnij binarke, jest przecież w temacie.
Jakby kolega nie widział:
http://www.tt-forums.net/download/file.p...168bab14a3
Czy to jest samodzielna gra w tym linku czy cos co musze dograc do normalnej wersji ;-) ? Nie ma mnie kilka dni przy kompie i stad pytanie ? Mam pytanie jeszcze sa jeszcze jakies skomilowane paczki Openttd typu Hard, Chilli ? Zawierajaca wkompilowane patche ?
To jest plik exe, który musisz podmienić w oryginalnym kliencie.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord