Logistyka transportu (:
Witam (: jestem początkowym graczem, chciałbym się dowiedzieć jak budować i łączyć szlaki transportu np węgla, czy transportowac z wszystkich kopalni do 1 elektrowni czy budowac bazy przeladunkowe i rozdzielac. prosibym o jakies porady jak budowac dobrze funkcjonujące trasy (: pozdrawiam
Wbij na serwer wieczorową porą to ci ktoś wytłumaczy. Wink albo może coś na szybko zbuduję i ci sejwa podrzucę
edit: tutaj masz moje ostatnie kolejki. troche pokorkowane Wink ale dla początkującego wystarczy Wink

Edit: yyyy coś nie idzie. nie moge dodać załącznika Sad
o fajnie save by się przydał, możesz wrzucić tutaj zippyshare.com
Ten sejw jest zrobiony na telefonie a z jakiegoś powodu nie moge ani tu ani na zippyshare go zuploadować :/ podłącze do kompa i zuploaduje ci kilka moich sejwów
Może się przyda na start:
http://openttd-polska.pl/Temat-Jak-to-zr...8#pid12418
Kilka sejwów Smile

''Waringhead Transport''.Ten wymaga sporej liczby newgrfwów. możliwe że nie uda ci sie go otworzyćSad

''Nontbridge Transport''. podobnie Sad

''Grible & co''. moja ulubiona mapka Smile tylko 2 newgrfy

''sungfingpool transport'' jedyne newgrfy to OpenGFX + (rzeczy) Smile

pisz jakbyś miał pytania Smile

Załączone pliki
.sav   Warninghead Transport2.sav (Rozmiar: 291.04 KB / Pobrań: 126)
.sav   Nontbridge Transport.sav (Rozmiar: 499.69 KB / Pobrań: 125)
.sav   Gribble & Co.sav (Rozmiar: 76.17 KB / Pobrań: 161)
.sav   Sunfingpool Transport.sav (Rozmiar: 54.32 KB / Pobrań: 134)
Wydaje mi sie ze dobrze by bylo jakbys podal mu te grf'y
O ludzie... duuuzo tego Tongue niech sobie sprawdzi bo samo wypisanie tego zajmie mi 1 godzine Tongue
(19-01-2014, 09:47)Damgam napisał(a): Wbij na serwer wieczorową porą to ci ktoś wytłumaczy. Wink albo może coś na szybko zbuduję i ci sejwa podrzucę
edit: tutaj masz moje ostatnie kolejki. troche pokorkowane Wink ale dla początkującego wystarczy Wink

Edit: yyyy coś nie idzie. nie moge dodać załącznika Sad

Kolego na jaki server mogę wbić się żeby ktoś mi wytłumaczył ?
Dowolny, którego adres znajduje się na forum. Najlepiej Standard lub PKP

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord