Witam. Kiedyś widziałem to w opcjach, że mozna było ustawić aby np kopalnie nigdy się nie kończyły. Teraz tego nie widze. Może ktoś mi podać gdzie to szukać?
No znika kopalnia... Mam jeszcze inne pytanie. Wysyłam statki po zboże i żywiec ale one tylko podpływają i od razu odpływają, nic nie ładują. Zboże na nich czeka, statki drobnicowiec... O co chodzi ?
14-06-2014, 23:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2014, 23:12 przez Damgam.)
Gdzy statek jest w stoczni to masz opcję przebudowy (ikonka ze skrzyniami) i musisz go przerobić na dany towar. inna opcja to to ze cargodist (taki tam dodatek domyślnie wyłączony) ci blokuje ale w to wątpię.
Jeszcze jakieś pytania?
PS. a kopalnia znika gdy nie odbierasz z niej towarów lub zaczniesz robić to za późno (zanim kopalnia zniknie produkcja spada do bardzo niskich wartości. taką kopalnie mozesz juz z góry olać. sory za literówki ale jest 23 i jestem lekko senny
15-06-2014, 09:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2014, 09:42 przez zdzislaw100.)
Dzięki za odpowiedzi. Tak mam jeszcze pytanie. Bardzo lubię grac na mapie europy z oryginalnymi miastami - scenariusz 2048 x 2048 Jak wgrać tam tramwaje i inne NewGRF ?
Ok chcesz wgrać tramwaje. W "moich dokumentach" powinien być folder OpenTTD a w tym folderze plik openttd.cfg otwierasz go nnotatnikiem i szukasz linijki "scenario_developer" lub bardzo podobnie nie pamiętam. Tam masz napis "false" zmieniasz to na "true".
Po drugie musisz mieć jakiś dodatek z tramwajami. Np. Nasz polski secik tramwajów. Później w czasie gry na tej mapie (gdy chcesz dodać tramwaje do istniejącej gry) lub w edytorze z włączoną twoją mapą ( gdy chcesz tramwaje na świerzej rozgrywce) tam takie szare koło zębate masz "ustawienia NewGRF" Tam dodajesz dodatek z tramwajami jeśli coś jest niejasne to pisz
To już chyba ostatnie pytanie.znalazłem mape wysokościową europy 4000x4000 jednak tam są fikcyjne miasta losowo rozmieszczone. Czy jest taka mapa ale z normalnymi miastami ?
15-06-2014, 10:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2014, 10:16 przez zdzislaw100.)
Dobra mam jeszcze jedno pytanie Co dokładnie daje skrypt Simpleton City Builder? Słyszałem, że miasto rośnie po dostarczeniu towarów. Wiesz coś więcej http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=65&t=69014 ? Niestety nie znam angielskiego
Chciałbym wrócić jeszcze do tego załadunku statków, mianowicie musisz mieć w rozkładzie ustawiony pełny załadunek to wtedy będą czekać w porcie aż towar się pojawi.
Słuchajcie sorry za tak wiele pytań ale nigdy nie bawiłem sie w dodatki .I teraz mam dodatek FIRS. Jak mam zbudować maszyny? Z tego co widzę to w kuźni , a kużnie już po 45 chyba roku sa niedostępne. Nie mam żadnej kuźni na mapie wybudować też nie mogę ....