Taktyka transportu
Mam pytanie jak realizujecie transport na większe odległości.
Mam np takie coś 3 kopalnie węgla po jednej stronie mapki a elektrownie po drugiej stronie mapki. Są teraz dwie opcji z każdej kopalni jadą pociągi do elektrowni lub z każdej kopalni jedzie pociągi do stacji zbornej i z niej jadą pociągi do elektrowni.
Troszkę na około to opisałem ale z pewnością będziecie wiedzieli o co chodzi Smile.
Którą opcję wybieracie ? Ja wybieram te pierwszą i mam mnóstwo pociągów czy druga opcja jest lepsza i czy liczba pociągów na magistralach się zmniejszy a dochody wzrosną.

Pozdrawiam
Rafał
ja do stacji zbornej wożę towary tirami Smile i nie transportuję towarów na drugą strone mapy Tongue
Tylko i wyłącznie opcja druga.
Raz, dostajesz kasę za transfer. Dwa, im dalej i szybciej, tym więcej kasy. Nie czekasz dwóch lat, aż z małych kopalni naładują Ci węgla i wtedy osobno każdy skład jedzie do celu, tylko dajesz względnie krótkie składy, na stacje zbiorczą, gdzie czekają długie składy.
Tutaj liczy się nie tylko ilość przewożonego towaru, ale też szybkość jego dostarczenia.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord