KOLEJ Polish PKP Set v2.0
To jest specjalny zabieg. Tak jak są np. Falnsy i Habbinsy, tak tutaj istnieją ryflaki w dwóch malowaniach. Smile Tylko czy rzeczywiście się pytasz, czy tylko chcesz tutaj w tym temacie nabić post #1500? Big Grin
Chyba raczej chodzi o to, że czasem malowanie ryflaków nie dostosowuje się automatycznie do SN61. Też to zauważyłem. Wydaje mi się, że nie jest to celowy zabieg.
Bo czasem SN61 wożą czarne ryflaki. Tutaj całkiem niezła garstka zdjęć tego typu: http://www.ty2.pl/imprezy/parowozjada/pa...wagon-43a/
Jest celowy, bo nie zawsze do SN61 podpinane były tylko wagony w pasującym kolorze - były tutaj fotki wrzucane kiedyś Smile
No proszę, a ja byłem przekonany, że to bug i kupowałem po kilka razy aż wszystkie były w barwach SN Tongue
No widzisz, realistyczność się kłania. Tongue
Swoją drogą przydała by się możliwość refitu, domyślnie automatycznie losowo, ale z możliwością wybrania zielonego lub oliwkowego ryflaka (aby ludzie nie musieli sprzedawać i kupować do skutku).
No i zielone też jeździły dla odmiany z parowozami.
Co do WM15, proponowałbym aby zamiast 2 osobnych pojazdów był 1 z możliwością przebudowy (jak na przykład część tramwajów w tramwajowym secie), ponieważ do WM15 można doczepić tylko doczepę i odwrotnie - doczepa może być przyczepiona tylko do WM15, w ilości maksymalnie jednej sztuki. Dałoby radę to zrobić? Wink
Pendolino też by się przydało do tego grf-u z naszymi pociągami.
Potrzebny jest czas. Zresztą na każdy wagon potrzeba nie 8, ale aż 16 spritów. Biorąc pod uwagę, że nasz "szczupak" (rodzinna nazwa) ma 7 członów, spritów do narysowania jest 16*7=112 spritów. Każdego dnia weekendu rysuje się średnio 4 sprity, czyli potrzeba aż 2 weekendy na 1 człon, czyli 14 tygodni. Wiesz, ile to pracy? Jeszcze tysiąc kontrowersji, czyli już prawie rok się zbiera. Niestety, nasze kochane Pendolino więc będzie co najmniej za rok. Szkoda. Smiley6
//edit: jeśli chodzi o dni powszednie, to zakładam, że wtedy nie ma czasu na rysowanie Big Grin
A w Chris Sawyer Locomotion potrzeba by było jeszcze więcej spritów na ten sam pociąg (z uwagi na sprity pochylne) a także jest więcej na zakręcie. Wystarczy, że obejrzycie na youtube jakiś filmik z tej gry i przypatrzycie się dokładnie jakiemuś pociągowi.
Dlatego się cieszę, że robimy set do OTTD, a nie do CSL Big Grin

Nawiązując do CSL, powinni zrobić jeden model na jeden pojazd, jak np. w Train Fever. Wink
//dzięki jakubg1 za połączenie postów i zrobienie polskich liter Big Grin
Przydałoby się rozpocząć prace nad nowymi pociągami dla PKP IC:
-PESA Gama
-ED160 Flirt
-ED161 Dart
-ED250 Pendolino

Spalinowa Gama byłaby dobrym następcą SU46.

PS Tadeusz a może jednak by dodać SM42 w tym malowaniu IC skoro będą obsługiwać linię na Hel.
Byłbym za SM42 ale w wersji zmodernizowanej i podrasowanej... 120km/h by odpowiadało.
Edit: Co do SM30, powinien być ciemniejszy dym.
Co do dźwięków pociągów: może by dodać prawdziwe odgłosy?
Pamiętaj jednak, że dźwięki muszą być 8- czy tam 32-bitowe oraz długość nie większą niż 5 sekund. To pewne utrudnienie, dlatego jestem przeciw.
(21-05-2015, 15:37)Walter Novotny napisał(a): PS Tadeusz a może jednak by dodać SM42 w tym malowaniu IC skoro będą obsługiwać linię na Hel.

Malowanie IC można dodać, choć tak faktycznie to powinien być całkiem nowy typ lokomotywy. Większa moc, buda pośrodku - tego typu zmiany to coś więcej niż tylko zmiana malowania dostosowana do koloru wagonów. Wink
No i loki do obsługi ruchu pasażerskiego, mają oznaczenie SU42... i jest to chyba trzeci typ modernizacji SM42 z tym oznaczeniem.
Gama ma oznaczenia SU160
Ustawiłem datę rozpoczęcia gry na mapie Polski na 30 grudzień 1917 (z uwagi na skrypt, który generuje przemysł co rok) i bach, znikło całe PKP i nie pojawiało się przez rok lub dwa.
Czy można prosić o ustawienie dat zgodnych z rzeczywistym pojawianiem się taboru?
Np:
TKh1 1882
Ok 1906
Tp4 1910

To 1918 i tak jest nieprawdziwe (oznaczenia PKP weszły chyba 4 lata później).
A generalnie przydało by się mieć możliwość dłuższej gry niż od 1918.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord